Kad god se izgovori ime Zdravka Čolića, običaj je ustati sa svojeg mjesta i nakloniti se s poštovanjem, jer on je jedini pjevač koji je cijelu svoju karijeru uspio izgurati bez ikakvih sukoba i polemika. Njegovi kolege glazbenici ga obasipaju samo pohvalama, a njegovi koncerti stalno privlače oduševljenu publiku. Unatoč ulasku u osmo desetljeće života, ljepši spol i dalje dominira njegovim nastupima.

Regiju je zahvatio plimni val uzbuđenja kada je renomirana glazbena ikona Zdravko Čolić predstavio svoju najnoviju pjesmu “Biram tebe”, koja je bila prva na top ljestvici. Poznat po svojim zadivljujućim izvedbama, ovaj naširoko cijenjeni glazbenik neprimjetno je prešao u područje studijske produkcije kako bi napravio ovo izvanredno umjetničko djelo.

Povodom iščekivane premijere “Biram tebe”, iznimnog glazbenog ostvarenja koje oslikava nepokolebljivu predanost i ustrajnost dugu dvije godine, cijenjeni Čola oglasio se značajnom objavom. Ovo izvanredno remek-djelo samo daje uvid u veličanstvenost koja je pred nama, jer utire put nizu premijera koje oduzimaju dah i koje će poslužiti kao primamljiv uvod u dugoočekivani 16. studijski album. Najnovija skladba Zdravka Čolića, u suradnji s talentiranim Dinom Merlinom, pod nazivom “Biram tebe”, prikazuje Jeleninu konačnu odluku da obnovi svoju bivšu ljubav, izazivajući osjećaj čežnje. Ovo izvanredno glazbeno remek-djelo posjeduje izvanrednu sposobnost da izazove suze i od sreće i od tuge, a njegova duboka emocionalna rezonanca prikazana je njegovom sposobnošću da razbije staklo. Zdravko Čolić i Dino Merlin s velikom su preciznošću uspjeli uhvatiti pravu bit ove nesvakidašnje skladbe.

Najnovije umjetničko djelo Zdravka Čolića, “Biram tebe”, bilo je središte sveobuhvatnog ocjenjivanja. Ovaj glazbeni video koji ulijeva strahopoštovanje snimljen je u zadivljujućem okruženju Sarajeva, izazivajući neizmjernu radost među predanim entuzijastima uspješne glazbene kulture grada.

U nizu stajališta nalaze se i opaske koje Zdravka Čolića prikazuju kao Čolinu i Merlinovu mističnu esenciju, ističući njegovu neviđenu osebujnost i potvrđujući da on personificira oličenje besprijekornog vokalnog talenta.

Bez sumnje, najnovija pjesma Zdravka Čolića osvojila je publiku odmah na početku, razveselivši brojne slušatelje svojim iskrenim stihovima koji su se mnogima svidjeli.

Opet je ljeto prošlo bez tvog dolaska na moj prag. Zbog ove odsutnosti osjećam se duboko nepovezano i žudim za tvojim društvom. Ne postoji utjeha koja se može naći ni u jednom sjećanju, jer tvoja odsutnost kalja svaki aspekt mog bića. Prije sam glupo mislio da mogu izbjeći tu čežnju, ali sada shvaćam besplodnost takvog pothvata. Na blistavoj mjesečini Beograda, tvoje prisustvo proždire moje misli. U ovom konkretnom scenariju, postoji osoba koja ima moć izazvati u meni mješavinu iščekivanja i nelagode – osjećaj koji proizlazi iz čistog užitka što sam živ ili nesigurne blizine smrtnosti. Odluka je isključivo u vašoj kontroli.

BIOGRAFIJA

Podrijetlom iz Bosne i Hercegovine, Zdravko Čolić pojavio se kao renomirani pjevač na području bivše Jugoslavije. Počevši od kasnih 1960-ih, Čolić je krenuo u očaravajuću glazbenu odiseju, osvajajući publiku svojom izvanrednom kolekcijom od petnaest studijskih albuma i obiljem singlova koji su osvojili vrhove top lista. Do danas, njegova glazba nastavlja osvajati, ostavljajući neizbrisiv trag u glazbenom krajoliku.

Tijekom svog akademskog puta Zdravko se isticao kao izvanredan student, zasluživši cijenjeno priznanje da je bio učiteljev omiljeni učenik. Svoje obrazovne ambicije ostvario je upisom srednje i glazbene škole, a naposljetku je kulminirao diplomom na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu.

Rođen 30. svibnja 1951., Zdravko, porijeklom iz Sarajeva, na ovaj je svijet došao u obiteljskoj zajednici koju su činili majka Stana, predana domaćica, i otac Vladimir, koji je služio kao policajac u MUP-u. Sa Zdravkom u obitelji je njegov mlađi brat Dragan, rođen četiri godine nakon njega. Podrijetlom iz Hercegovine, obitelj se preselila u Sarajevo, gdje su potražili privremeno utočište kod druge obitelji koja je slučajno posjedovala radio. Upravo je taj susret razbuktao Zdravkovu duboku fascinaciju radijskim medijem, tjerajući ga da ustrajno traži dopuštenje za sudjelovanje u radiodifuznim aktivnostima.