Stihove “Jadransko se more zrcali u mom pogledu, moja kosa je kao pozlaćeno klasje iz panonskog kraja, moj duh sažima samu bit Slovenije, a ja se samouvjereno deklariram kao Jugoslaven” strastveno pjeva renomirana umjetnica Lijepa Brena u zadivljujućem videu. Ova nevjerojatna izvedba uključuje suradnju tri cijenjena pjevača koji su bili cijenjeni kao ikone u glazbenoj industriji Jugoslavije u to doba: Alen Islamović, Vlado Kalember i Daniel Popović.

Dok Brenini obožavatelji entuzijastično pjevaju uz glazbu, ne prestaje znatiželja oko aktivnosti trija tijekom njihove odsutnosti. Na vrhuncu slave Srebrnih krila Vlado Kalember primao je nevjerojatan broj pisama obožavanih obožavateljica, od kojih su neke bile toliko zaljubljene u njega da su padale u nesvijest na njegovim koncertima. Unatoč neosporivoj privlačnosti, Vlado je zadržao džentlmenski stil i nikada nije otkrio prave razmjere svojih ljubavnih avantura. Zapravo, često je izražavao osjećaje samoće, pažljivo čuvajući svoj privatni život.

Zajedno s Izoldom Barudžijom ponosno je predstavljao Jugoslaviju na Eurosongu 1984., pokazujući svoj talent i strast. Tijekom živahnih 1980-ih stekao je slavu svojim zadivljujućim melodijama, uključujući hitove “Ana”, “Nisam kockar” i “Vino na usnama”. Podrijetlom iz Zagreba, odrastao je i školovao se u ovom gradu. Iako je njegova početna umjetnička sklonost bila prema slikarstvu, utjecaj djevojke naveo ga je da krene na glazbeno putovanje. Kako je njegova popularnost rasla, postao je predmetom obožavanja nebrojenih žena i izvorom zavisti muškaraca. Njegove obožavateljice obasule su ga srdačnim pismima, okitile svoje sobe njegovim posterima, a čak su ga darivale i vrijednim poklonima. Pričalo se da poštar u njegovom susjedstvu isključivo preuzima njegovu poštu, dok su njegovi kolege poštari dostavljali po okolnim kućama.

Tijekom druženja s cijenjenim plesnim ansamblom koji je bio na turneji sa Zdravkom Čolićem, ljubav je pronašao u zagrljaju Lokice Stefanović. Poznat po statusu vječnog neženje i zadivljujućoj scenskoj prisutnosti, iznenadio je sve kada se 2006. oženio s 30 godina mlađom violončelisticom Anom Rucner. Nedugo nakon toga njihovo se veselje višestruko povećalo jer su postali roditelji sinčića . Unatoč sumnjama koje su izrazili tračerski časopisi, njihovo partnerstvo na pozornici i izvan nje, kao i izvanredna harmonija u njihovoj vezi, prkosili su očekivanjima i razbili mišljenje da će njihova značajna razlika u godinama spriječiti njihovu doživotnu posvećenost.

Čak i nakon njihovog razlaza 2014. godine, njihova je prijateljska veza vidljiva kroz njihovo dosljedno dijeljenje zajedničkih slika tijekom odmora i putovanja, prikazujući njihovo trajno prijateljstvo. Poznat po svom vokalnom talentu, Alen Islamović se proslavio kao istaknuti vokal u bendovima Divlje jagode, Bijelo dugme i 4 Asa, učvrstivši svoju reputaciju proslavljenog pjevača.

Nakon što je prihvatio Bregovićev prijedlog, posegnuo je za Zvezdom i u studenom 1986. predstavio novi album pod nazivom “Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo”. Prije tog trenutka koncept albuma koji bi se prodao u milijunskim nakladama i svih devet pjesama postao hit bio je samo pojam, plod mašte za rock bendove i glazbenike. Uz naslovnu pjesmu, ploča se može pohvaliti zapaženim pjesmama kao što su “Zamisli”, “A i ti me nevejveri”, “Ajmo u planine”, “Ružica si si bila” i razne druge.

Nakon razlaza s Dugmićem, Alen se iz Sarajeva vratio u Bihać. Tamo su on i njegova supruga vodili noćni klub i kafić, cijelo vrijeme zadržavajući nepokolebljivu predanost svojim glazbenim težnjama. Zapravo, izdao je album u prosincu 1989., pokazujući svoju ustrajnost u svojim solo umjetničkim pothvatima.

Islamović je, unatoč iskušenju stila rock zvijezde, svojoj partnerici Marijani nepokolebljivo ostao privržen od svoje 22. godine. Njihove su se sudbine ispreplele kada je ona imala samo 16 godina, no namjerno su se odlučili na životno putovanje kao suputnici. . Ova trajna ljubav rezultirala je rođenjem njihovih dviju dragih kćeri, Une i Lare.

Vrijedi istaknuti intrigantan razvoj Alenova pohoda u svijet uzgoja lješnjaka. Posljednjih godina svoju imovinu posvetio je uzgoju brojnih sadnica lješnjaka, čime je učvrstio svoju poziciju istaknute osobe u industriji lješnjaka u Bosni i Hercegovini.

Islamović je na beogradskom Beer Festu 18. kolovoza 2021., zajedno sa svojim kolegama iz Bijelog dugmeta, pokazao svoje talente i nerijetko oduševljavao publiku na moto okupljanjima diljem regije.

Daniel Popović, poznat i kao Daniel, vrlo je vješt pop rock umjetnik koji dolazi iz Jugoslavije, Hrvatske i Crne Gore. Ističe se kao pjevač, gitarist, skladatelj, aranžer i tekstopisac.