– Kraljevska obitelj je i dalje top tema u Engleskim, ali i svjetskim medijima. Uglavnom se govori o velikom problemu sa zdravljem Kralja Čarlsa, a domaća javnost je ostala zapanjena sa činjenicom da je i Kejt Midltoun dobila istu bolest. Mnogi se sa velikom emocijom prisjećaju i princete Dajane, koja je bila miljenica cijele države.

Kroz povijest, kraljevska je obitelj stalno bila predmetom neobičnih teorija zavjere. Mora se priznati da su nenamjerno pridonijeli stvaranju hrane za ogovaranje i širenju brojnih narativa koji traju bezbroj godina. Tema koja ima potencijal trajati dugo vremena vrti se oko princa Harryja i pravog identiteta njegova biološkog oca. Osnova za propitivanje očinstva proizlazi iz Dianinog priznanja afere, dok su slike koje prikazuju kraljevo razočaranje u vrijeme Harryjeva rođenja dodatno pridonijele ideji da je tajni ljubavnik doista njegov biološki otac. Godine 1984., točnije 15. rujna, Harry je došao na svijet. Na ovaj važan dan ispred londonske bolnice okupilo se mnoštvo novinara i fotoreportera koji su željno iščekivali izlazak Lady Di i njezinog novorođenog princa.

Međutim, princ Charles, za razliku od većine novopečenih roditelja, bio je daleko od radosti. Umjesto toga, djelovao je zabrinuto i imao je namrštenu obrvu, dok Diana nije mogla odvojiti pogled od njihovog dragocjenog smotuljka radosti. Krenuvši na put prema palači, konačno je otkrivena istina iza situacije. U dobi od 23 godine, Diana je po drugi put prigrlila majčinstvo u braku kojem je nedostajalo ispunjenje. Na Harryja se gledalo kao na svjetionika nade, onoga koji bi potencijalno mogao popraviti njihov narušeni odnos. Nažalost, ono što je trebala biti radosna prilika pretvorilo se u mučno iskušenje, uzrokujući Diani golemu sramotu.

Opće je poznato da je Charles silno želio imati kćer. Otvoreno je izrazio svoju radost kada je rođena princeza Charlotte, dajući do znanja da je to nešto što je oduvijek želio. Zanimljivo, svih devet mjeseci Dianine trudnoće neprestano joj se govorilo da je jedino prihvatljivo imati djevojčicu. Unatoč intuiciji da nosi dječaka, ovu je informaciju odlučila zadržati za sebe iz straha od Charlesove reakcije. Porod je bio mukotrpan, trajao je nevjerojatnih 9 sati, ali ništa se nije moglo usporediti sa šokom koji je Charles doživio kad je ugledao Harryja. “Uzviknuo je da je novorođenče dječak, napomenuvši da dijete još uvijek ima crvenu kosu”, spomenuo je, aludirajući na mogućnost da Harry možda nije njegov. Nakon što ih je preuzeo iz rodilišta, smjesta ih je ostavio u palači prije nego što se prepustio živahnoj igri pola. Ovaj bezosjećajni čin slomio je Dianino srce jer nitko nikada ne bi trebao biti podvrgnut takvom tretmanu, pogotovo ako se uzme u obzir da je ona daleko od najgore osobe koja postoji.

Nakon nekog vremena pojavila su se nagađanja o pravom identitetu Harryjeva biološkog oca, a glavni osumnjičenik bio je James Hewitt. Iako su ga paparazzi nedavno uočili u zračnoj luci, muškarac koji je izazvao velike nerede u kraljevskoj palači trenutno izmiče pozornosti javnosti. Živeći povučeno daleko od medija i raskoši dvora, bivši ljubavnik voljene princeze odabrao je samoću, dijelom i zbog svog zdravstvenog stanja koje se naglo pogoršalo 2017. godine s moždanim i srčanim udarom. U dobi od 65 godina Hewitt odlučuje živjeti privatnim životom, distancirajući se od očiju javnosti. Dok je njegovo pojavljivanje u slavnoj seriji “Kruna” bilo kratko, u svojoj je prošlosti nosio brojne titule, zahvaljujući druženju s Dianom. Važno je podsjetiti da su on i tragično preminula princeza bili u ljubavnoj vezi koja je trajala pet godina dok je ona bila u braku s Charlesom, budućim britanskim kraljem. Tu je činjenicu kasnije potvrdila i sama princeza.

Pojavila su se nagađanja da bi on mogao biti biološki otac mlađeg sina Lady Di, princa Harryja. Putevi su im se prvi put susreli u Londonu davne 1986. godine, gdje je Hewitt služio kao instruktor jahanja pokojne princeze. Tek je u jednom iskrenom intervjuu 1995. godine otvoreno priznala njihovu ljubavnu vezu. Princezina strast prema konjima i njezina želja da nauči jahati prerasle su u duboku ljubav koju su dijelili ona i časnik. Razmišljajući o tom vremenu godinama kasnije, Hewitt je otkrio da je Diana sama tražila njegovo vodstvo kao svog instruktora jahanja. U svojoj knjizi pod naslovom “Ljubav i rat” izrazio je da postoji samo jedna nezgoda – neočekivana pojava dubokog zaljubljivanja. Prema vlastitom iskazu, Hewitt je bio ispunjen očajem kada je dobio poziv da se pridruži njegovoj jedinici i služi u Zaljevskom ratu, što ga je navelo da razmišlja o tome da okonča svoj život.

Time je prekinuta njihova ljubavna priča koja je trajala sve do 1991. godine. Godine 1994. razriješen je dužnosti zbog komunikacije s princezom od Walesa. Trenutno James zarađuje godišnju plaću od četiri tisuće funti kao vrtlar i živi sa svojom majkom. Hewittov angažman s Dianom rezultirao je stvaranjem triju knjiga, kao i njegovim aktivnim sudjelovanjem u raznim reality showovima. Osim toga, više je puta pokušavao prodati iskrena pisma koja mu je princeza napisala, što je dovelo do javnih kritika i optužbi. Medijska fascinacija Hewittom blijedjela je u usporedbi sa zadivljujućim upitima o pravom očinstvu princa Harryja, Dianinog mlađeg sina.

  • Nevjerojatna sličnost između Jamesa i mladog princa, s njihovim vatrenim pramenovima i raspršenim pjegicama, potaknula je nagađanja u javnosti. Suprotno raširenim špekulacijama, pojedinci s insajderskim znanjem iz Buckinghamske palače oštro opovrgavaju ideju da princ Charles nije biološki otac princa Harryja. Tvrde da je princ Harry rođen mnogo prije nego što se dogodila bilo kakva navodna izvanbračna veza. Unatoč ovim tvrdnjama, javnost je i dalje skeptična, a mi se prepuštamo vašoj prosudbi u utvrđivanju konačne istine o ovom pitanju.