Svaki put kad nam se pruži uvid u život Monice Bellucci, otkrića uvijek izmame odgovor: “Samo ona posjeduje sposobnost za takve podvige!

Jeste li ikada razmišljali o nevjerojatnoj sposobnosti Monice Bellucci da graciozno stari, a da zadrži svoju prirodnu i izuzetnu ljepotu? Zaista je fascinantno kako njezine bore neprimjetno nadopunjuju njezin izgled, naglašavajući njezinu ljepotu umjesto da je umanjuju.

Monica Ana Maria Bellucci, jedini potomak vlasnika prijevozničke tvrtke Luigija Belluccija i slikarice Marije Gustineli, rođena je 30. rujna 1964. u selu Čita di Kastelo. Tijekom svog života Monica je besramno slijedila i ostvarivala sve svoje želje i hirove.

Njezini su roditelji jako pazili da je zaštite od svijeta, bojeći se moći koju je imala njezina ljepota. Monica je karijeru modela započela u dobi od trinaest godina, koristeći je kao sredstvo za financiranje svog obrazovanja. Do 1989. godine postala je istaknuta figura u živahnom modnom središtu Pariza, kraseći naslovnice cijenjenih publikacija poput Elle i surađujući s renomiranim etiketama poput Dolcea i Gabbane.

Nakon što je diplomirala pravo na Sveučilištu u Perugi, odlučila je prekinuti studij i potpuno uroniti u svijet modelinga. Godine 1990. stupila je u brak s fotografom Claudiom Bassom, no njihovoj je zajednici nakon samo četiri godine došao kraj. Otišavši u sferu televizije i filma, krasila je ekrane raznih talijanskih mreža prije nego što je osvojila američku publiku svojom izvedbom u filmu Drakula iz 1992. godine. Naime, četiri godine kasnije svoj je talent pokazala u hvaljenom francuskom filmu Apartman.

Nakon što je brzo osigurala uloge u holivudskim i europskim filmovima, nastavila se etablirati kao plodna glumica, pojavljujući se u mnoštvu filmova. Međutim, njezina nezaboravna izvedba u Maleni doista ju je katapultirala među zvijezde, učinivši je zauvijek sinonimom te ikonske uloge.

Nakon što je tražila ulogu u Spectreu, hrabro je pristupila redatelju Samu Mendesu s prijedlogom: kad bi joj dao ulogu, bio bi pozdravljen kao heroj među ženama. Njezina privlačnost, objasnila je, ne leži u njezinim godinama ili tjelesnosti, već prije u privlačnosti njezinih misli i mašte. Ova odvažna izjava naposljetku joj je osigurala priznanje da postane najstarija djevojka Jamesa Bonda u povijesti. U filmu Apartman susrela se s Vincentom Casselom, svojim kolegom, a njihova je veza nakon nekoliko godina prerasla u brak. Kako bi izbjegli upadanje u monotone rutine koje često muče dugotrajne veze, Vincent i Monica odlučili su živjeti u odvojenim stanovima dok su još bili u braku. Unatoč nekonvencionalnom dogovoru, na kraju su se razveli 2013.

Nakon što je okončala svoj trinaestogodišnji brak s Vincentom, našla se u nedoumici što da radi sama, ali je također naglasila postojanu prirodu ljubavi, sugerirajući da bi se možda mogli ukrstiti i pomiriti u budućnosti.

Iz njezine perspektive, uvijek se nije bojala iskoristiti priliku u pogodnom trenutku. Ova neustrašivost dovela ju je do toga da rodi svoje kćeri kada je imala 39 i 45 godina, pronalazeći jedinstvenu privlačnost u svojim godinama. Posljedično, shvaća zašto je privlače mlađi muškarci, budući da tvrdi da sada ima jasan osjećaj svojih želja, zajedno s bogatim životnim iskustvom.

Monicina ljepota i dalje je primarni izvor zavisti među ženama, unatoč njezinim brojnim postignućima i sposobnosti osvajanja zgodnih udvarača. Međutim, njezino stajalište o starenju doista odražava njezin stav, što dokazuje i njezinim riječima:

Kad dođe vrijeme i kad me moj odraz ne uspije razveseliti, poput moje majke prije mene, odvratit ću pogled od zrcala i umjesto toga fiksirati pogled na svoju djecu.