Bojana Janković, nekadašnja Nikolić, koja se proslavila kao voditeljica popularne emisije “Siti”, nažalost, preminula je 19. aprila u 46. godini.

Kako javljaju mediji, na tijelu preminule osobe nema vidljivih tragova nasilja. Neslužbeno je iz Hitne pomoći potvrđeno da je Bojanina smrt nastupila oko 19 sati. Prije nekoliko mjeseci, u prosincu 2023., bivša voditeljica doživjela je značajan gubitak kada joj je preminula majka. Majka joj je, uz sestru blizanku Ivanu, bila glavni izvor ohrabrenja i podrške.

Obavještavamo vas da je obitelj službeno objavila Bojaninu smrt putem izjave za medije. Bojana, inače televizijska voditeljica, iza sebe je ostavila dvoje djece iz prethodnog braka s Ognjenom Jankovićem, sindikalcem u Beogradu. Ognjenu, shrvanom tugom, teško je bilo pričati o neočekivanoj i srceparajućoj vijesti.

“U ovom trenutku ne mogu dati nikakve informacije jer još čekam potvrde. Molimo za razumijevanje”, kratko je poručio. Tužna vijest šokirala je Biljanu Obradović, koja je osim Bojanine kolegice i kuma njezine sestre blizanke Ivane.

Naša su srca ispunjena tugom. Moje poznanstvo s Ivanom i Bojanom počelo je tijekom našeg studija na Fakultetu političkih znanosti. U tom sam razdoblju ušao i u brak s Ivanom, koji se poklopio s njezinom zajednicom s Edinom Škorićem. Zajedno smo podijelili bezbroj uspomena, uključujući naše zajedničko vođenje Siti Cluba. Bojana je na mene posebno ostavila neizbrisiv dojam kao oličenje pozitivnosti i nepokolebljive volje pomoći drugima. Nedavno sam saznao za nedaće koje je proživjela, a bol koju osjećam je neopisiv. Još uvijek je teško dokučiti da ona više nije s nama. Njenoj obitelji izražavam najdublju sućut i moram priznati da nemam riječi. Ovakve osjećaje Bojana je iznijela u intervjuu za Kurir.

BIOGRAFIJA

Omiljena televizijska osoba s početka 2000-ih, poznata po svom zaraznom osmijehu i optimističnom pogledu na život, nažalost je otišla. Lokalne novinske kuće potvrdile su da je preminula bivša voditeljica Bojana Janković.

Kako prenosi portal Telegraf, postoje tvrdnje da je Bojana Janković, poznata po ulozi voditeljke emisije Grad na televiziji Pink, otkrivena beživotna u jednom stanu u Beogradu. Bojana je, zajedno sa svojom sestrom Ivanom, tijekom svoje bogate televizijske karijere osvojila publiku i stekla golemu popularnost.

Nakon uspješno završenog Fakulteta političkih znanosti, nastavila je školovanje završavajući specijalistički studij i magistrirajući na temi terorizma i organiziranog kriminala. Započevši svoj profesionalni put, novinarski put je krenula na BK televiziji, gdje je stekla dragocjeno iskustvo. Kasnije je preuzela uloge voditeljke i urednice raznih emisija na televiziji Metropolis i Pink, pokazujući svoju svestranost u različitim formatima. Osim toga, okušala se u području odnosa s javnošću, pridonoseći svojim vještinama projektima usmjerenim na zaštitu okoliša i europske integracije.

Bojana i njezina sestra Ivana sklopile su brakove s uglednim osobama – Bojana s Ognjenom Jankovićem, poznatim redateljem i članom Beogradskog sindikata, a Ivana s Edinom Škorićem, profesionalnim rukometašem.

Nažalost, te su se veze na kraju prekinule, a Bojana je tijekom svoje duge romanse s reperom dobila dvije kćeri. Iznijela je zapažanje vrijedno pažnje, ističući da je najvažnija lekcija koju je dala svojoj djeci bila da imaju vjeru u druge i da ih cijene. Bojana je također istaknula kako joj je majčinstvo dalo izrazit osjećaj rasta i obveze, a istovremeno je očuvalo njezin mladenački duh.

Postati roditelj donio mi je jedinstveni osjećaj odgovornosti koji je s vremenom samo ojačao, ali nije prigušio djetinji duh u meni. Svjesno se trudim sačuvati tu energiju i pronaći radost u malim stvarima, dok u potpunosti shvaćam težinu svoje uloge majke – njegovati i oblikovati ove mlade osobe u sretne i dobro zaokružene osobe. Važno je napomenuti da je prihvaćanje dječje suštine u sebi daleko od neozbiljnosti, suprotno onome što neki vjeruju. Kad se osvrnem unatrag, sa sigurnošću mogu reći da se nisam suštinski promijenio otkako sam Zoju i Iskru primio u svoj život. Umjesto toga, sada imam privilegiju brinuti se i nalaziti ogromnu radost u prisutnosti ove dvije dragocjene duše.