Buckinghamska palača uvijek nudi mnoštvo zadivljujućih tema za raspravu. Jedna je fascinantna činjenica, na primjer, da kralj Charles posjeduje jedinstvenu privilegiju putovanja bez potrebe za putovnicom. Kao rezultat toga, javnost ostaje neprestano zaintrigirana svim sitnicama koje se tiču ​​kraljevske obitelji.

Princeza od Walesa i ranije je bila iskrena o intimnim vezama koje su se u njezinom braku postupno smanjivale, a živo se prisjetila trenutka kada su se one završile.

Princeza Diana, obožavana bivša supruga kralja Charlesa III., zauzima jedinstveno mjesto kako u analima kraljevske obitelji tako iu području popularne kulture.

Lady Di ostaje stalna tema razgovora i pisanih diskursa, čak i četvrt stoljeća nakon njezine smrti. Njezini modni odabiri redovito se ističu uz suvremene stilove. Brojne televizijske serije i filmovi posvećeni su kronikama njezina života, a njezin je utjecaj još uvijek vidljiv u raspravama oko poslova Buckinghamske palače, često dovodeći do pitanja: “Što bi Diana pomislila?” Jedan od zadivljujućih elemenata osobnosti princeze Diane nalazi se u njezinoj spremnosti da otvoreno podijeli svoje osobne susrete, označavajući je kao inauguracijskog člana britanske kraljevske obitelji kako bi se predstavila kao pristupačna osoba, zajedno sa svojim kušnjama, preprekama i emocionalnom otvorenošću.

U razgovoru s poznatim trenerom govorništva Piterom Setelenom, Di je otvoreno podijelila riznicu osobnih detalja i dubokih razmišljanja o svom životu, a sve je to pomno dokumentirano u sada već široko priznatim snimkama.

U svojim promišljanjima istraživala je zamršenosti svojih intimnih odnosa, s posebnim naglaskom na susrete koje je imala u okvirima svoje bračne zajednice. Odsutnost živahnog ljubavnog života, romantičnih eskapada i uzbudljivih avantura prije udaje uvelike su utjecali na odabir princeze Diane kao prikladne supruge za budućeg kralja, jer je pokazao njezinu ograničenu izloženost složenosti odnosa odraslih i romantičnih partnera.

Nakon godina bračne nevjere i zanemarivanja, započela je potragu za romantičnim društvom. U trenutku kada se Setelenu povjerila o stanju svog braka, otkrila je svoju 12-godišnju zajednicu s Charlesom.

Na pitanje o postojanju intimnosti unutar njihovog partnerstva, njezin je odgovor bio sljedeći:

Bez sumnje, to je bila neporeciva istina. Događaj je bio iznimno neobičan i neuobičajen. Nakon ovog nesvakidašnjeg događaja sve je stalo, a ona se jasno sjeća trenutka kada je njezina emotivna veza s Charlesom prestala postojati. Princeza Diana spomenula je ovu konkretnu stvar, navodeći da je bila prisutna u prošlosti, ali je nestala prije otprilike sedam godina, ili možda prije šest godina – ne, zapravo, nedvojbeno je bilo prije sedam godina, jer je njezin sin Harry, koji trenutno ima osam godina, služi kao dokaz ove vremenske crte.
Princeza je otkrila da je Charlesova žudnja za fizičkom blizinom bila rijetka, sa značajnim vremenskim razmacima između njihovih susreta. Prenijela je osjećaj nelagode, opisujući situaciju kao vrlo neobičnu. Nadalje, otkrila je da su imali intimne odnose “jednom svaka tri tjedna”, zbog čega su je izjedale uporne misli.

Princeza Diana primijetila je ponavljajući obrazac u kojem se njezin tadašnji zaručnik sastajao sa svojom damom svaka tri tjedna prije njihovog vjenčanja.

Svijet je svjestan dobro utvrđene činjenice da se britanski kralj Charles upustio u romantičnu vezu s Camillom Parker Bowles, koja je zajedno s njim službeno okrunjena u svibnju, iako je tada još bila u braku. Njihova ljubavna priča, koja je započela prije više od pedeset godina tijekom njihove mladosti, doživjela je privremeni prekid 1970-ih kada se Charles pridružio Kraljevskoj mornarici, zbog čega su se razišli. U međuvremenu, Camilla je stupila u brak s drugom osobom, dok je Charles bio u vezi s Diane tijekom 1980-ih.

Unatoč princezinom negodovanju, ipak je odlučila doći na njegovo vjenčanje s Dianom, što je dovelo do ponovnog rasplamsavanja njihove veze, koja je ubrzo postala općepoznata tajna.

Osim Kamile, Charles je imao drugog romantičnog partnera po imenu Dale Tryon, kojeg su obično nazivali Kanga. Nažalost, Daleina prisutnost i njezina povezanost s Charlesom bili su zasjenjeni preranom smrću princeze Diane samo tri mjeseca ranije, što je rezultiralo njezinim postupnim nestankom iz kolektivne svijesti.

Tijekom 1970-ih, Dale je održavao trajnu vezu s Charlesom, za koju neki kažu da je imala usporedivu važnost u njegovom životu s onom Camille. Zanimljivo je spomenuti da nije bila samo Dianina prijateljica, već je zauzimala posebno mjesto u srcima kraljevske obitelji.
Godine 2008. objavljen je dokumentarac koji zadire u složenu dinamiku odnosa Charlesa i Diane. Prema dokumentarcu, princ Charles suočio se s dilemom 1970-ih, neposredno prije vjenčanja s mladom Dianom. Našao se u neprestanom stanju nelagode, uhvaćen između naklonosti Camile i lady Tryon. Važno je napomenuti da su obje žene bile Charlesove romantične partnerice, a što je intrigantno, obje su imale sinove čiji su očevi drugi muškarci. Charles je pak ovoj djeci preuzeo ulogu kuma.

U svojim ranim dvadesetima, Dale, žena iz Australije koja je duboko razumjela Charlesa, preselila se u London. Udajom za Anthonyja Tryona, jednog od Charlesovih najbližih suputnika, Dale je dobio pristup prinčevu najužem krugu. Kao rezultat toga, često je susretala Charlesa na raznim obiteljskim okupljanjima. Ipak, njihov početni nevini flert brzo se razvio u daleko dublju vezu.

Kako je njihova ljubav postajala sve jača, on joj se pridružio na putovanju u njezin rodni grad Melbourne. Dok je Diana bila u vezi s Charlesom, Kanga je zauzimala jedinstven položaj u njezinu srcu koji Kamila nikada nije mogla postići.

Charles je gajio duboku i trajnu ljubav prema Kamili tijekom cijelog svog postojanja, dok se njegova veza s Kangom postupno smanjivala i oni su se udaljavali. Općenito se vjeruje da Kangina ljubav prema Charlesu nikada nije jenjavala, no ipak je na kraju preminula u samoći, a njezino sjećanje polako nestaje u zaboravu.

Od djetinjstva se borila s bolešću, a kako je sazrijevala, dočekala ju je poražavajuća vijest o raku maternice. Ovaj nesretni razvoj događaja otvorio je put njezinom oslanjanju na lijekove protiv bolova, što ju je u konačnici odvelo na težak put prema rehabilitaciji.

Tijekom svog boravka u ustanovi susrela se s razarajućim događajem pri čemu je pala s prozora visokog otprilike osam metara, uzrokujući nepopravljivu štetu na svojoj leđnoj moždini i čineći donji dio tijela nepokretnim. Nakon ovog nesretnog događaja, Dale je ustvrdio da je bila nasilno gurnuta, iako ti navodi nikada nisu potvrđeni. S druge strane, neki su pojedinci tvrdili da je Dale namjerno skočio. Nakon toga, njezin je suprug pokrenuo brakorazvodnu parnicu.