– Ono što je itekako postalo popularno na društvenim mrežama jeste to, da postavljate neke fotke iz svoga djetinjstva. Taj trend se posebno proširio i kod slavnih osoba, a da li možda znate ko se nalazi na naslovnoj fotki? Mislimo da ćete jako teško da pogodite, a sada slijedi i njena životna priča.

Kao istaknuta figura u pop glazbenoj industriji već nekoliko desetljeća, Snežana Đurišić je kroz svoju slavnu karijeru isporučila brojne hitove na vrhovima top lista. Možda je mlađe generacije prepoznaju kao bivšu sutkinju u Zvezdama Granda, ali sada imamo privilegiju da zavirimo u njeno djetinjstvo. Društvenim mrežama često kruže vintage fotografije naših voljenih zvijezda, a među njima je i zadivljujuća slika naše slavne pjevačice kao mlade djevojke, potpuno nesvjesne nesvakidašnjeg uspjeha koji je čeka. Rođena 6. lipnja 1959. godine, Snežanin glazbeni put započeo je s nepunih sedam godina, a do devete godine već je postigla nevjerojatan pothvat snimanja cijelog albuma.

Tijekom godina odrastanja doživjela je blaženo i slikovito odrastanje, okružena brižnim roditeljima koji su je obasipali ljubavlju i brigom. U to je vrijeme otkrila svoj žar prema pjevanju, strast koja ju je tjerala da teži akademskoj izvrsnosti kako bi jurila za svojim melodičnim snovima. Njezina obiteljska rezidencija u Kraljevu postala je lansirna rampa za njezino putovanje prema zvijezdama, potaknuto uvrštavanjem pjesme “Pokon bratu” na njezin drugi album, bezvremenske pjesme koja nastavlja osvajati slušatelje.

Svoj očaravajući glas debitirala je s nepunih 11 godina kada je osvojila publiku na proslavi Titova rođendana. Nije ni slutila da će ova značajna prilika zapaliti iskru koja je njezinu karijeru podigla do neviđenih visina. Kako je njezin profesionalni put rastao, ljubav je pronašla put u njezin život kada je imala 18 godina, dovodeći je do toga da se uda za talentiranog harmonikaša Slobodana.

Osoba prikazana na fotografiji je Snežana Đurišić, koja se suočila s teškom odgovornošću polaganja brata, oca i supruga. Unatoč silnoj tjeskobi, pokazala je nepokolebljivu snagu i ustrajala kroz najzahtjevnije kušnje. Na cijelom putu sreća joj se osmjehivala u srčanim stvarima, a s cijenjenim beogradskim ginekologom Vanjom Milošević već je više godina u dubokoj emotivnoj vezi.

Upustivši se u svoju glazbenu odiseju s nepunih deset godina, osvojila je publiku svojom dirljivom izvedbom duboke balade poznate Lepe Lukić “Nikad se neću udati”. Ovaj izvanredan prikaz talenta potaknuo ju je da osvoji željeno prvo mjesto na cijenjenom natjecanju “Studio 6 daje vam priliku”, posvećenom predstavljanju nadobudnih pjevača. Iste te godine otišla je u studio za snimanje kako bi ovjekovječila svoj debitantski solo album na kojem su bile očaravajuće pjesme “Baki i deki” i “Mami i tati”.

  • Samo dvadeset i četiri mjeseca kasnije zauzela je središnju pozornicu renomiranog festivala “Beogradsko proljeće”, osvojivši publiku svojom očaravajućom izvedbom melodije “Imala baba sto muževa”. Njezin izniman dar ne samo da je ostavio trajan dojam na cijenjeno ocjenjivačko vijeće, već joj je osigurao i željenu priliku surađivati ​​s cijenjenim glazbenikom Zoranom Lekovićem i drugim cijenjenim kolegama na svečanoj komemoraciji rođendana Josipa Broza Tita u cijenjenom Domu omladine. Predsjednik Jugoslavije bio je duboko impresioniran njezinom odlučnom predanošću ostvarenju svojih glazbenih aspiracija, što ga je nagnalo da brzo organizira preseljenje njezina oca u Beograd. Ovaj slučajan razvoj događaja otvorio je Snežani vrata za pohađanje prestižne srednje glazbene škole, postavljajući pozornicu za njezino izvanredno putovanje kao zadivljujuće pjevačice.

Tijekom svoje slavne karijere koja traje gotovo pet desetljeća, Snežana je postigla izvanredne uspjehe u glazbenoj industriji. Snimila je impresivan niz od 16 singlova, 23 albuma, četiri kompilacije i 11 singlova. Pored toga, Snežana je sarađivala sa cijenjenim kolegama kao što su Šaban Šaulić, Halid Bešlić, Šerif Konjević, Miroslav Ilić, Jašar Ahmedovski, Snežana Savić, Zorica Brunclik i mnogi drugi. Nadalje, Snežana je imala zapažene nastupe u seriji “Kamiondžije opet voze” iz 1983., filmu “Kamiondžije opet voze” iz 1984. i seriji “Supermarket” iz 1984. godine.

Od cijenjenog “Beogradskog proljeća” do prestižnog “Grand festivala” oduševljavala je publiku na raznim festivalima diljem Jugoslavije, uzastopno osvajajući najviša priznanja. Njezina iznimna vještina osvojila je publiku diljem svijeta, a to potvrđuju njezina dva nastupa u Domu sindikata i značajan solistički koncert u renomiranom beogradskom “Sava centru” 2015. godine, u znak sjećanja na više od četiri desetljeća njezine izvanredne karijere.

Nakon što je od 2013. do 2015. godine bila članica žirija cijenjenog glazbenog natjecanja “Zvezde Granda”, Snežana je sada preuzela mjesto glazbene urednice te manifestacije, a zadržala je neprocjenjivu ulogu članice produkcijskog žirija.