– Miki Manojlović je definitivno jedan od najboljih glumaca koji se ikada pojavio na ovim prostorima. Dovoljno je da samo kažemo da je samo on i Rade Šerbedžija sa ovih prostora su uspjeli da vide slavni Holivud. Međutim, o njegovom privatnom životu se jako malo priča u domaćim medijima.

Na današnji dan Miki Manojlović obeležava svoj 74. rođendan, kao i svake godine, u krugu svojih najmilijih. Stekao je priznanje zapaženim nastupima u mnoštvu domaćih filmova i televizijskih serija. Put Mikija Manojlovića bio je ispunjen brojnim preprekama koje su pridonijele njegovoj velikoj stručnosti u industriji zabave. Njegov put ka tome da postane najplaćeniji glumac u Srbiji nije bio lišen izazova. Podrijetlom iz Niša, njegov dolazak na svijet bio je popraćen mučnom situacijom jer se njegova majka suočila s komplikacijama na porodu. Unatoč početnim nadama u veliku obitelj, nesretne okolnosti su se dogodile kada je njegova majka teško oboljela od tuberkuloze, prikovavši je za krevet na dvije godine.

U tom periodu Mikijeva baka Marie preuzela je ulogu njegovatelja. Marie se posvetila odgoju djece, brinući se o njihovoj higijeni, ponašanju i modernom odijevanju. Dala je sve od sebe, uključujući i prodaju muževljeve garderobe, kako bi im priskrbila novu odjeću. Mikijeva nepokolebljiva predanost glumačkom zanatu opstala je, čak i usred njegove siromašne okoline. Ta je predanost bila pojačana njegovom isključivom komunikacijom s njom na francuskom jeziku, što je poslužilo za jačanje njegove veze s njegovim francuskim nasljeđem.

Iako su se Mikijevi roditelji nadali znanstvenom obrazovanju, njegovo je odrastanje uglavnom bilo oblikovano kazališnim prostorom. Ipak, odstupio je od njihovih želja i odlučio se za Akademiju. U tom razdoblju stupa u brak s Iskrom Uzelac, koncertnom majstoricom. Zajedno su radosno dočekali svoju kćer Čarnu.

Nakon raspada braka, Miki je otkrio novu ljubav s Tamarom Vučković, cijenjenom ravnateljicom Jugoslavenskog dramskog pozorišta. Upravo tijekom suradnje na kazališnoj predstavi “Zločin i kazna” njihove su se sudbine ispreplele. Njihova duboka naklonost jedno prema drugome bila je obostrana, što ih je naposljetku navelo da krenu na put roditeljstva s rođenjem sina Ivana.

Tijekom stvaranja kazališne predstave “Zločin i kazna” imala sam divnu priliku susresti se s izrazito nadarenom mladom glumicom Tamarom Vučković. Naši razgovori o skoroj premijeri pružili su mi platformu da otvoreno izrazim svoju duboku zahvalnost za njezine iznimne talente. U to vrijeme nisam znao, ovaj će susret na kraju dovesti do toga da Tamara postane ne samo predmet moje ljubavi, već i moja družica i majka našeg djeteta.

  • U mom iskustvu plovidbe svijetom zabave, ona je stalno pružala nepokolebljivo ohrabrenje, oblikujući me u pojedinca kakav sam u ovom trenutku. Zaista je nedokučivo zamisliti gdje bih se našao bez njezine prisutnosti – možda lutao među nepoznatim licima, odvojen od svog podrijetla i nesposoban dati značajan doprinos unaprjeđenju različitih kultura, baš kao što su one mene duboko obogatile. Miki Manojlović također je ponovio te osjećaje, zadubljujući se u svoju nepokolebljivu naklonost i prepričavajući priče o svojoj obitelji otkako je stupio u vezu s Tamarom 1992. Mudrost stečena iz povoljnih i nepovoljnih susreta postala je ukorijenjena u njemu, izazivajući intenzivnu čežnju da podijeli svoju mudrost i zaštiti svoje voljene.

U životu sam se suočavao s neprestanim izazovom postizanja skladne ravnoteže između brige o sebi i važnosti pomaganja drugima. Iako ne mogu potvrditi potpunu pobjedu u ovoj potrazi, aktivno sam radio na prenošenju vrijednosti prihvaćanja svojoj djeci kroz uspostavljanje jasnih prioriteta.

Važnost njegovanja i njegovanja odnosa s članovima uže i šire obitelji, kao i s pojedincima koji mogu imati različit izgled, ali dijele zajedničke kvalitete, ne može se precijeniti u životima svakog pojedinca.

Budući da ju je odgojio otac Miki Manojlović, Čarna Manojlović uspjela je uspostaviti svoj jedinstveni osjećaj za sebe i ostvariti izvanredne podvige kako u privatnom tako iu profesionalnom životu. Rođena 1979. godine, uspješno je završila studij filmske režije na Akademiji umjetnosti u Beogradu 2003. godine i trenutno radi kao profesorica na istoj instituciji.

Priznata i cijenjena u zemlji i inozemstvu, njezina dojmljiva nastojanja obuhvaćaju mnoštvo televizijskih dokumentarnih serija koje se bave kritičnim temama poput ljudskih prava i borbe protiv nasilja nad ženama i djecom. Nedvojbeno, njezin cijenjeni otac poslužio je kao izvor duboke inspiracije, potaknuvši je da stvori iskreni dokumentarni film “Miki Manojlović: Filmska dostignuća” kao pravi hommage njegovoj ostavštini.