Široko poznata izreka da su stopala izvor svega vjerojatno je poznata većini pojedinaca. Ovaj poznati lijek predstavlja brzo sredstvo za revitalizaciju vašeg blagostanja. Za izvođenje ove terapije trebat će vam luk, prozirna plastična folija i udobne čarape.

Pospješite prirodni proces detoksikacije vašeg tijela i potaknite bolji protok krvi bez oslanjanja na farmaceutske intervencije. Započnite proces detoksikacije tako što ćete tanko narezati luk i pustiti da pusti sok. Nakon što iscijedite sok, prislonite kriške luka na stopala, pazeći da su dobro umotane u prozirnu foliju. Na kraju navucite par debelih čarapa kako biste povećali učinak.

Za dodatnu toplinu mogu se koristiti vunene čarape. Kako biste uklonili sve neugodne mirise, luk stopala možete učinkovito učvrstiti folijom. Ako imate averziju prema luku, preporučljivo je kožu stopala obilno namazati masnom kremom ili bademovim uljem. Ovu smjesu treba primijeniti prije spavanja i ostaviti preko noći da pročisti krvotok. Snažna svojstva luka imaju izvanrednu sposobnost prodiranja u kožu, ulaska u krvotok i temeljitog ga pročišćavanja. Svojim antibakterijskim svojstvima i sposobnošću pospješivanja cirkulacije, ovaj lijek uspješno eliminira toksine iz tijela. Da biste započeli svoju jutarnju rutinu, počnite s uklanjanjem folije sa svoda i okrijepite stopala brzim mlazom hladne vode. Zatim navucite udobne vunene čarape kako biste osigurali optimalnu toplinu. Promatrajte trenutni porast cirkulacije krvi koji prati ovu praksu.

  • Ova posebna rutina posebno je korisna za pojedince koji se suočavaju s izazovima povezanim s lošom cirkulacijom krvi i dijabetesom. Toplo se preporučuje i onima koji imaju već postojeće zdravstvene probleme i onima koji su u izvrsnoj fizičkoj formi. Znanstvena istraživanja potvrdila su njegovu učinkovitost u pomaganju osobama koje se bore s bolestima kao što su gripa, upala pluća, upala grla ili povišena tjelesna temperatura. Sljedećeg dana ćete nedvojbeno primijetiti značajan napredak u svom općem blagostanju. Kod prve naznake prehlade ili gripe važno je odmah i bez oklijevanja primijeniti ovu tehniku. Preventivno se mogu povremeno koristiti obloge za čišćenje i održavanje organizma i krvi. Imajte na umu da je Jiocana Rao, kineska blogerica, podijelila iskustva svog oca, potvrđujući veću udobnost koju je to donijelo u njezin život.

Jedna zanimljiva točka koju treba razmotriti je blizak odnos između stopala i unutarnjih organa. Tradicionalna kineska medicina te veze naziva meridijanima, pri čemu je svaki meridijan povezan s određenim organom. Procjenjuje se da se, prema stručnjacima, na stopalima nalazi oko 7000 meridijana.

Iako osobno ne mogu potvrditi točnost ove izjave, oni daju objašnjenje na sljedeći način: kaže se da su električni krugovi unutar našeg tijela, poznati kao meridijani, poremećeni kada nosimo čarape i cipele. Za učinkovito stimuliranje tih točaka, na temelju načela tradicionalne kineske medicine, može se primijeniti jednostavna tehnika: prije spavanja stavite plošku luka između stopala i čarape. Kako pristupate ovoj praksi? Započnite s tankim rezanjem organskog luka, crvenog ili bijelog, kako biste ublažili zabrinutost zbog izloženosti pesticidima. Zatim, prije spavanja, ne zaboravite staviti čarape na stopala i zavaliti se u udoban položaj.