Supruga nosi kosu u rep da joj ne pada u oči dok kuha, čisti ili grli svoju djecu. Kod kuće nosi mekane trenerke i široke majice, tako da joj je lako stajati uz vatru, pereći podove ili slagati svježi veš.

Samo na praznicima nosila bi elegantne bluze i široke suknje, velike minđuše na ušima i brojne narukvice na rukama i vodila djecu u crkvu ili na festivale. Nisu me odveli tamo. Ne uživam u ovim aktivnostima i umoran sam. Pa, nije baš toliko zamorno, ali je dobar izgovor da imam svoju porodicu. Kada sam ga ispratila, sjela sam u auto i krenula prema svom ljubavniku.

Da, prevario sam svoju ženu!

Domaćica je vratila kosu. To joj ne smeta jer ne kuha i nema djece. Kod kuće je nosila elegantnu haljinu iz koje je virilo čipkasto donje rublje. Nije joj se žurilo. Niko nije skidao njenu pažnju sa mene (nije bila zabrinuta ni za svoju decu ni za starije roditelje).

Supruga je jedna od onih domaćica koje se na jesen muče gomilajući milion konzervi zimnice u ostavi, dok ljubavnik voli da ide u suši restorane. Volela je egzotična jela, pa smo zajedno naučili da jedemo “štapićima”.

Kada sam prvi put upoznao svog ljubavnika i prevario suprugu, moja porodica je postala teret. Po mom mišljenju, moja žena ima samo jedno pitanje za mene: Kada će biti isplaćena plata? Djeci uvijek nešto treba: cipele, torbe, dodaci…

Partner mi uvijek daje slatke male poklone koje vješto krijem od svoje žene. Dao sam joj i poklone, koje je sve odabrala.

Čak i nakon što je nekoliko godina kasnije rodila troje djece, njegova supruga je ostala vitka. Bilo bi mi drago da je upoznam sa svojim kolegama. Ona je model žena.

Moji prijatelji su navikli na moj dvostruki život. Zavide mi, ali vole da dođu kod mene i da ih zabavlja moja žena, koja sprema ukusne baklave, pite, kolače… Malo njih ima sreće da se oženi takvom domaćicom.

Kako je vrijeme prolazilo, tako sam se i ja mijenjao i na kraju sam odlučio da ne budem ni sa jednom od njih dvije. Na kraju sam odlučio da zavolim sam sebe jer je bilo vrijeme.