– Ako uzmemo i bacimo na papir top 10 pjesama svih vremena, tamo će se naći najmanje dvije ili više pjesama od Elvis Prislija. Američki pjevač i plesač je u svoja vremena bio pravi mamac za žene, koje su padalae u nesvijest  na njegovim nastupima.

Tijekom turneje po Gracelandu, Ginger Alden je imala priliku upoznati Elvisa Presleya, i zapanjujuće, samo dva mjeseca nakon njihove veze, on ju je zaprosio, darujući joj kultni dijamant sa svog poznatog TCB prstena. Alden se suočio s neodobravanjem Presleyeve obitelji, a nakon njegove smrti, njegov ju je ujak za njih proglasio “mrtvom”, odbijajući je priznati kao ljudsko biće. Ginger, pojedinac koji je otkrio beživotno tijelo kultnog Elvisa Presleya na podu kupaonice njegove rezidencije u Gracelandu, držao se odlike da je posljednji primatelj njegove naklonosti. Uz suprugu Priscillu, Ginger je bila jedina žena kojoj je Elvis žarko ispovijedao svoju ljubav te je čak razmišljao i o braku.

Zamršenost njihove ljubavne priče uvijek je bila zamršena i to ostaje nepromijenjeno. No, u očima mlađahne pobjednice izbora otkrila je svog savršenog partnera i pojedinca s kojim je željela podijeliti čitavo svoje postojanje. Ubrzo nakon razlaza od Ellisa i Linde Thompson, Ellis je započeo romantičnu vezu s još jednom bivšom kraljicom ljepote po imenu Ginger.

Ginger je zajedno sa svoje dvije sestre dobila poziv da posjeti Graceland. Ginger je tada imala 20 godina, a Presley 41. Ginger je otvoreno priznala da ju je legendarna rock and roll legenda odmah privukla. Otkrila je da ju je Presley zaigrano zadirkivao zbog svoje sklonosti da pozorno gleda, a oboje su dijelili međusobnu privlačnost. Unatoč prisutnosti u Elvisovom životu, nije uspjela uspostaviti čvrstu vezu s njegovom obitelji, za razliku od njegove bivše djevojke. Nakon Elvisove smrti, njegov ujak Vester otvoreno je medijima rekao da obitelj nije zanimala Ginger Alden jer je iskorištavala Elvisovu slavu. Vester je čak otišao toliko daleko da je izjavio: “Što se obitelji tiče, Ginger Alden više nije živa. Ne priznajemo njezino postojanje kao ljudskog bića.

  • Ginger je dobila bračnu ponudu od Presleya samo dva mjeseca nakon njihove veze, unatoč nedostatku podrške svoje obitelji. Ginger, konvencionalna mlada žena s dečkom iz Memphisa, našla se na kraju primanja raskošnih darova od Elvisa. Unatoč njezinoj averziji prema njegovoj ovisnosti o drogama i kaotičnom načinu života, on ju je ustrajao obasipati darovima. Zanimljivo je da je Gingerina majka, predana obožavateljica glazbenika, na Preslija gledala kao na potencijalno povoljnu perspektivu. U kratkom roku cijela Gingerina obitelj okitila se luksuznim bundama i krstarila u ekstravagantnim automobilima.

Elvis je obećao kupiti novu kuću za Gingerinu majku, ali nažalost, njegova prerana smrt osujetila je njegove planove. Na stranicama “Elvisa i Ginger”, Alden pripovijeda o svom prvom susretu s legendarnim Elvisom Presleyem. Njihov intimni trenutak odvijao se na jedinstven način, jer je on odlučio zadržati svoju odjeću dok je ona ostala neodjevena. Elvis je smatrao da otkrivanje vlastite golotinje treba biti rezervirano isključivo za svetost braka. Nakon njihove strastvene veze, darovao joj je dragocjenu dijamantnu ogrlicu i elegantan sat kao znak svoje naklonosti.

Prema Ginger, kako prenosi Daily Mail, bila sam potpuno svjesna svoje duboke ljubavi prema njemu i činjenice da je život bez njega nezamisliv. Činilo se kao da naša veza postoji mnogo duže od samo nekoliko mjeseci. Bila sam uvjerena da je on moja srodna duša. Naša je veza bila toliko jaka da je želio sa mnom podijeliti svaki aspekt sebe u relativno kratkom vremenskom razdoblju. U prilično nekonvencionalnom okruženju, Elvis je kleknuo i svojoj dragoj poklonio dijamantni prsten od kojeg zastaje dah, vrijedan 70.000 dolara.

Ovaj izvanredni komad nakita izradio je od dijela vlastitog prstena. Ginger se prisjeća kako joj je ruka drhtala dok ju je vodio u spavaću sobu. Nježnim dodirom podigao joj je ruku, zagledao se u prsten i uzviknuo: “Oh, vau! Manje osvijetljen aspekt ikonične figure u carstvu rock and rolla. Unutar svojih memoara, Ginger razotkriva skrivene aspekte kultne rock and roll legende, Elvisa Presleya, prepričavajući incident u kojem ju je fizički udario. Rezidenciju je krasila velika kolekcija vatrenog oružja, a on je jedne večeri uperio oružje u televizor i telefon, bacio zdjelicu sa svojim sladoledom i pljusnuo je u lice.

Ovaj ispad potaknula je njezina nježna sugestija da bi trebao umjerenije konzumirati. Nakon što je povisio glas prema njoj, odmah je ustala od stola. Kao odgovor, i on je ustao i udario je. U svojim se memoarima prisjeća kako je potvrdio svoj autoritet izjavom da nitko ne smije napustiti stol bez njegova dopuštenja. Nakon njegove isprike, Ginger se prisjeća da je on stalno ispoljavao takvo ponašanje ispričavanja tijekom epizoda posesivne agresije.

Ovo bi mogao biti jedan od faktora koji je spriječio Ginger da ga ostavi. Elvis i njegov partner nastavili su zajednički život, rijetko izlazeći izvan granica svog doma. Izjedala ga je neprestana glad, a hrana mu je bila dostavljena uz krevet. Bez iznimke je ostao u pidžami. Sestrine tablete bile su mu neophodne da nađe odmor. Iako je Ginger iz prve ruke znala o Elvisovoj konačnoj oporuci i oporuci, njezino se ime nije pojavljivalo u njenom sadržaju. U ranim jutarnjim satima 16. kolovoza 1977. Ginger je bila ta koja je nesretno otkrila beživotno tijelo Elvisa Presleya u kupaonici.

Nekoliko sati prije toga obavijestio ju je da će otići u toalet kako bi se prepustio čitanju, a nije ni slutila da će to biti posljednje riječi legendarnog kralja rock and rolla. Nakon što se smjestila u krevet, Ginger je na kraju utonula u san. Kad se probudila dva sata kasnije, primijetila je da je svjetlo u kupaonici ostalo upaljeno. Potaknuta znatiželjom, usudila se ući unutra samo da bi otkrila Elvisa kako leži na podu. Ginger se prisjeća trenutka kada ga je pronašla, njegova lica rumena od boje i ne reagirajući na njezine pokušaje da ga probudi. Zamisao o njegovoj preranoj smrti bilo joj je teško shvatiti; nije mogla pojmiti da bi ga viša sila preuzela u tako nježnoj dobi.