Kako bi osigurala nesmetan vid dok se bavi svakodnevnim zadacima poput kuhanja, čišćenja i grljenja svoje djece, žena je odlučila pričvrstiti kosu u rep. Unutar granica svojeg prebivališta odabire udobne trenirke i široke majice kratkih rukava, što joj omogućuje da bez napora obavlja kućanske dužnosti poput kuhanja, čišćenja i pranja rublja. Ipak, u važnim prilikama poput svečanih praznika, svoju odjeću pretvara u sofisticirane bluze i lepršave suknje, ukrašavajući se privlačnim naušnicama i nizom narukvica.

Tijekom tih određenih dana, on organizira da djeca prisustvuju crkvi ili formalnim događajima, ali ja nisam pozvan da im se pridružim. Osobno, te aktivnosti minimalno uživaju i često se osjećam umorno. Međutim, to mu zgodno pruža izgovor da provede kvalitetno vrijeme s našom obitelji. Dok sam se opraštao s njima, ušao sam u auto i krenuo na putovanje do željenog cilja. Voditeljica je, uredno skupljene kose, pokazala ravnodušnost, jer niti je kulinar, niti ima djece. U ugodnom okruženju vlastite rezidencije, okitila se elegantnom haljinom koja je suptilno otkrivala nježno donje rublje.

Njezina je pažnja bila isključivo posvećena meni, netaknuta nikakvim vanjskim obvezama ili odgovornostima prema njezinoj djeci ili starijim rođacima. Dok je ona marljivo spremala konzerviranu zimnicu poput predane domaćice, ja sam se prepustila čestim posjetima sushi restoranima, razvijajući ukus za stranu kuhinju i svladavajući umijeće objedovanja sa štapićima. Međutim, nakon mog prvog susreta s ljubavnikom i izdaje mog muža koja je posljedično uslijedila, moje obiteljske dužnosti postale su nepodnošljiv teret. S moje točke gledišta, jedina preokupacija moje žene vrti se oko vremena njezine plaće.

Vječni zahtjevi naše djece dosljedno se vrte oko njihovih materijalnih želja: obuće, torbica i raznih sitnica. Darovi koje mi je darovao moj dragi partner dosljedno su divni i sitni, ali ja posjedujem sposobnost da ih sakrijem od svoje drage osobe. Zauzvrat sam joj darovao predmete koje je osobno odabrala. Unatoč tome što smo sljedećih godina u naše živote primili troje djece, moj je suprug uspio zadržati vitku figuru. Želja mi je predstaviti je svojim suradnicima, jer ona utjelovljuje ženstvenost. Moji drugovi su se navikli na moje dvostruko postojanje.

  • Dok izražavaju divljenje prema mojoj ulozi domaćice, njihova nestrpljivost leži u iščekivanju da posjete moj dom i da ih moja supruga ljubazno ugosti, koja posjeduje iznimne kulinarske vještine i oduševljava ih slatkim poslasticama kao što su baklave, pite i kolači. Oženiti se domaćicom tako izuzetnog talenta privilegija je rezervirana samo za nekolicinu sretnika. Dok se opraštaju i odlaze iz mog prebivališta, njihove umove obuzima dugotrajno pitanje: “Što više ova osoba ima za ponuditi osim želje za ženom takvog kalibra?” U trenucima poput ovih obuzima me duboki osjećaj ponosa dok razmišljam o svojoj obitelji, zahvalan na udobnom i dobro organiziranom utočištu koje zovemo domom, te prisutnosti moje inteligentne i zadivljujuće supruge i djece. Vrijeme može brzo proći, ali suština života ostaje relativno nepromijenjena.

Nakon što sam se navikla na prisutnost i ljubavnog partnera i supružnika, postupno sam postala svjesna stiska straha koji je zavladao u meni. Unatoč tome što joj nikad nisam eksplicitno iskazao svoju ljubav ili obećao da ću napustiti obitelj, okolnosti su me sada natjerale da otkrijem svoje prave osjećaje. Iznenadni val intenzivne ljubomore poslužio je kao katalizator za ovo otkriće. Sama pomisao da ću izgubiti ženu nikad me prije nije mučila. Ona je neodvojivi dio same moje biti, nalik produžetku mog vlastitog uda… nikad mi nije palo na pamet da postojim bez nje. Pa ipak, u jednom jedinom danu otkrila je postojanje svog tajnog ljubavnika, stavljajući me pred neporeciv izbor.

Iskreno govoreći, našla sam se u situaciji da nisam imala drugog izbora nego se natjecati za naklonost jednog od njih. Tijekom tog vremena obuzela me duboka spoznaja, otkrivajući oštru istinu da sam tijekom cijelog ovog putovanja bio potpuno sam. U životu sam dovoljno sretan da imam i ženu i ljubavnicu. Moja supruga, izuzetna i zadivljujuća žena, ne samo da je usvojila ulogu majke već je doživjela i čudesan čin rađanja. Istodobno, ljubavnik mi je dao osjećaj važnosti i ojačao moj ego. Ipak sam uspio prevariti obojicu. Naposljetku sam donio odluku da sam krenem na ovo putovanje jer mi nijedna opcija nije doista odgovarala. Došlo je vrijeme za stavljanje brige o sebi i ljubavi prema sebi kao prioritet.