Giht, kronična i opasna bolest, zahtijeva najveću pozornost. Neophodno je pridržavati se uputa vašeg liječnika. Taloženje mokraćne kiseline u tijelu može rezultirati bolovima u zglobovima i pojavom gihta.

Kako biste pronašli olakšanje od ovog stanja, predlažemo da sljedeće prijedloge uključite u svoju dnevnu rutinu kako biste uspješno iskorijenili mokraćnu kiselinu iz svog tijela. Giht, vrsta artritisa obilježena upalom, uzrokuje da tijelo podnosi napade jake boli, oticanje zglobova i crvenilo. Bavljenje tjelesnom aktivnošću može biti mučno jer je popraćeno ukočenošću i ukupnim oticanjem tijela. Pretjerano nakupljanje mokraćne kiseline u tijelu glavni je krivac za giht.

  • Kada bubrezi ne funkcioniraju optimalno i ne uspijevaju učinkovito eliminirati svu mokraćnu kiselinu iz tijela, ona se može nakupljati i otvrdnuti oko zglobova, što dovodi do upale. Za učinkovito uklanjanje mokraćne kiseline ključno je promijeniti svoje prehrambene navike. Davanje prioriteta prehrani koja se fokusira na konzumaciju svježeg voća i povrća od iznimne je važnosti. Nasuprot tome, konzumacija plodova mora, mesa, alkohola i prerađenih šećera može značajno povisiti razinu mokraćne kiseline u tijelu. Adekvatna hidratacija kroz konzumaciju dovoljno vode je neophodna. Osim toga, uključivanje prirodnih sokova i biljnih čajeva u vašu dnevnu rutinu može biti korisno u ispiranju mokraćne kiseline iz tijela, što ih čini izvrsnim rješenjima za tu svrhu. Soda bikarbona, svestrana tvar, služi u razne kulinarske i kućanske svrhe.

Za svakodnevno ljekovito rješenje pomiješajte pola žličice sode bikarbone s čašom vode i konzumirajte dosljedno. Osobama koje pate od gihta savjetuje se da pripreme mješavinu jedne pune žličice sode bikarbone u čaši svježe vode. Alkaliziranje tijela limunadom korisna je praksa za obranu raznih zdravstvenih problema, poput gihta.

Za početak dana započnite mješavinom tople vode i soka od pola limuna, ukupno 200 ml, na prazan želudac prije doručka. Jabučni ocat, poznat po svojim oštrim i svestranim svojstvima, nudi mnoštvo namjena i prednosti. Daje rezultate slične limunadi i pomaže u stvaranju alkalnog okruženja u tijelu. Za konzumaciju pomiješajte žlicu octa s 200 ml vode i konzumirajte dva puta dnevno, jednom prije ručka i jednom prije večere. Kada je riječ o smanjenju i uklanjanju visokih razina mokraćne kiseline, tri najvažnije namirnice su kurkuma, ananas i sjemenke lana.

BONUS TEKST

Osjećate li umor, letargiju i nedostatak energije nakon buđenja? Možda ove simptome pripisujete pojavi proljetnog umora. Međutim, važno je biti oprezan jer ovi pokazatelji mogu biti znakovi upozorenja na značajniji temeljni problem.

Usred raširene rasprave o proljetnom umoru, ključno je biti oprezan i prepoznati da umor može ukazivati na temeljne zdravstvene probleme značajnije prirode. Nedovoljna prehrana, sjedilački način života, komplikacije sa štitnjačom, anemija i kronične bolesti među potencijalnim su čimbenicima koji pridonose vašoj nemilosrdnoj iscrpljenosti.

U slučaju da imate osjećaj umora i osigurate dovoljnu količinu sna, ključno je uzeti u obzir dijabetes kao potencijalni faktor. To je posebno važno za osobe starije od 45 godina, one s prekomjernom težinom ili one s obiteljskom predispozicijom za dijabetes.

  • Simptomi depresije obuhvaćaju više od samog emocionalnog stresa; mogu se očitovati kao umor i stalni osjećaj umora. Ovo stanje mentalnog zdravlja nadilazi osjećaje tuge i može predstavljati fizičke znakove, uključujući stalnu iscrpljenost, poremećaje u obrascima spavanja i smanjeni apetit.

Kako biste poboljšali svoje opće blagostanje i održali optimalnu razinu energije, preporučljivo je uključiti veću količinu svježih namirnica u svoju prehranu, osobito onih koje obiluju vitaminom C. Osim toga, bitno je dati prednost konzumaciji vitamina B kompleksa i vitamina D, jer igraju vitalnu ulogu u jačanju živčanog sustava i održavanju zdrave energetske ravnoteže. Preporuča se ograničiti unos šećera i prerađene hrane kako biste spriječili nagli val energije praćen brzim padom i osjećajem iscrpljenosti.

Bavljenje tjelovježbom još je jedna opcija koju treba razmotriti. Iako možda nije najprivlačniji izbor, održavanje dosljedne rutine tjelesne aktivnosti ima potencijal uvelike poboljšati vaše emocionalno stanje i potaknuti vašu vitalnost. Preporuka je da svakodnevne šetnje na otvorenom pređu u naviku, pišu Vijesti.me.