Princ Harry je 2014. godine pokrenuo Invictus Games, međunarodni višesportski događaj osmišljen posebno za ranjene, povrijeđene i bolesne vojnike i veterane kako bi sudjelovali u natjecanju sličnom Paraolimpijskim igrama.

Za 8. svibnja princ bi trebao posjetiti Veliku Britaniju, ali nažalost, vojvotkinja od Sussexa neće ga pratiti. Prema izvješćima stranih medija, glasnogovornik para potvrdio je Meganinu odsutnost. Ova odluka iznenadila je mnoge jer se očekivalo da će ona biti tu da joj iskaže podršku u ovoj važnoj prigodi. Međutim, Megan ima alternativne planove i iz Amerike će letjeti u Nigeriju, gdje će se ponovno susresti sa svojim suprugom, princem Harryjem.

Po Harryjevom povratku u rodnu zemlju, objavljeno je da neće imati priliku vidjeti svog oca koji se trenutno bori s rakom. Ostaje neizvjesno hoće li se imati priliku susresti sa svojim bratom, princom Williamom i njegovom bolesnom suprugom, princezom od Walesa, koja se također liječi od raka. U veljači je Harry razgovarao sa svojim ocem nakon što je kralj Charles objavio da se liječi od raka. Buckinghamska palača odlučila je ne komentirati Harryjev nedavni posjet Londonu i mogućnost susreta s ocem.

Otkako su 2020. godine otišli iz Velike Britanije, Meghan je samo tri puta posjetila suprugov rodni grad. Prema upućenima, Meghan je dosegla svoj limit i želi život lišen nepotrebnih sukoba.

Kako bi obilježili desetljeće od Igara, Harry bi trebao održati govor u katedrali Svetog Pavla u Londonu. No, čini se da ovoj prigodi neće biti nazočan nitko od njegovih kraljevskih rođaka. Kao i prijašnje prilike, princ će se odlučiti prespavati u hotelu. Nakon događaja, njihovo putovanje će nastaviti prema Nigeriji.

BONUS TEKST

Osjećate li umor, letargiju i nedostatak energije nakon buđenja? Možda ove simptome pripisujete pojavi proljetnog umora. Međutim, važno je biti oprezan jer ovi pokazatelji mogu biti znakovi upozorenja na značajniji temeljni problem.

Usred raširene rasprave o proljetnom umoru, ključno je biti oprezan i prepoznati da umor može ukazivati na temeljne zdravstvene probleme značajnije prirode. Nedovoljna prehrana, sjedilački način života, komplikacije sa štitnjačom, anemija i kronične bolesti među potencijalnim su čimbenicima koji pridonose vašoj nemilosrdnoj iscrpljenosti.

U slučaju da imate osjećaj umora i osigurate dovoljnu količinu sna, ključno je uzeti u obzir dijabetes kao potencijalni faktor. To je posebno važno za osobe starije od 45 godina, one s prekomjernom težinom ili one s obiteljskom predispozicijom za dijabetes.

Simptomi depresije obuhvaćaju više od samog emocionalnog stresa; mogu se očitovati kao umor i stalni osjećaj umora. Ovo stanje mentalnog zdravlja nadilazi osjećaje tuge i može predstavljati fizičke znakove, uključujući stalnu iscrpljenost, poremećaje u obrascima spavanja i smanjeni apetit.

Kako biste poboljšali svoje opće blagostanje i održali optimalnu razinu energije, preporučljivo je uključiti veću količinu svježih namirnica u svoju prehranu, osobito onih koje obiluju vitaminom C. Osim toga, bitno je dati prednost konzumaciji vitamina B kompleksa i vitamina D, jer igraju vitalnu ulogu u jačanju živčanog sustava i održavanju zdrave energetske ravnoteže. Preporuča se ograničiti unos šećera i prerađene hrane kako biste spriječili nagli val energije praćen brzim padom i osjećajem iscrpljenosti.

Bavljenje tjelovježbom još je jedna opcija koju treba razmotriti. Iako možda nije najprivlačniji izbor, održavanje dosljedne rutine tjelesne aktivnosti ima potencijal uvelike poboljšati vaše emocionalno stanje i potaknuti vašu vitalnost. Preporuka je da svakodnevne šetnje na otvorenom pređu u naviku, pišu Vijesti.me.