Ovog vikenda imamo jako loše vijesti koje nam dolaze iz regije. Velika je odgovornost kada vozimo autobus, i to mnogo veća nego kada vozimo automobil. U tom trenutku su životi mnogih u našim rukama i potrebno je biti jako fokusiran.

Tragedija se dogodila danas u provinciji Punjab u Pakistanu, dok su vlasti objavile razoran incident koji je doveo do gubitka najmanje 13 života i brojnih ozljeda. Prema izvješćima Xinhue, nesretni događaj dogodio se u okrugu Hushab u blizini područja Panj Per, gdje je autobus sletio s ceste, odnijevši živote žena i djece. Policija nesreću pripisuje prevelikoj brzini vozača autobusa zbog koje je izgubio kontrolu pri pokušaju oštrog skretanja. Brzu akciju poduzele su spasilačke ekipe i predani volonteri koji su brzo izvukli tijela i pružili medicinsku pomoć ozlijeđenima. Ozlijeđeni su odmah prevezeni u obližnju bolnicu, gdje su najmanje dvije osobe u kritičnom stanju.

  • Prije samo šest dana ponovno se dogodila tragedija kada se dogodila razorna nesreća. Autobus pun srednjoškolaca koji su krenuli na izlet tragično se srušio na najvećem otoku Indonezije, što je rezultiralo gubitkom najmanje 11 života i brojnim ozljedama. Grupa od preko 60 učenika i nastavnika iz Depoka, grada smještenog na otoku Javi, krenula je na putovanje u poznato turističko odredište Lembang. Kako je podijelio Jules Abraham Abasto, glasnogovornik pokrajinske policije Zapadne Jave, ovaj nesretni incident dogodio se dok su studenti uživali u proslavi mature i željno sudjelovali u ovoj obrazovnoj ekskurziji. Iznenada je autobus izgubio kontrolu, skrenuo ulijevo i sudario se s automobilom i tri motocikla.

Tragično, na najvećem otoku Indonezije dogodila se razorna nesreća u kojoj je sudjelovao autobus koji je prevozio srednjoškolce na izlet. Kako javlja Abast, među nesretnim osobama koje su u ovom incidentu živote izgubile jedna učiteljica i devet učenika. Osim toga, u nesreći je podlegao i motociklist, dok je 13 osoba zadobilo teške tjelesne ozljede, a njih 40 lakše tjelesne ozljede. Vlasti su potvrdile ove uznemirujuće detalje, naglašavajući veličinu gubitka s ukupno 11 oduzetih života i brojnim drugim ozlijeđenima.

Tijekom vikenda dogodila se tragedija kada je autobus koji je prevozio više od 60 učenika i nastavnika iz Depoka, koji se nalazi na otoku Java, u poznato turističko mjesto Lembang, sudjelovao u razornoj nesreći. Učenici, puni uzbuđenja zbog proslave mature, bili su na školskom izletu kada je autobus iznenada izgubio prianjanje na cesti, skrenuo ulijevo i sudario se s automobilom i tri motocikla. AFP je sljedećeg dana privukao pažnju ovog srceparajućeg incidenta.

Među stradalima je devet učenika, jedan učitelj i motociklist. Uz to, 13 osoba zadobilo je teške tjelesne ozljede, dok je njih 40 zadobilo lakše ozljede. Undang Sjarif Hidayat, šef lokalne prometne policije, izrazio je uvjerenje da su autobusu prije incidenta bile neispravne kočnice, što je otkrio u intervjuu za Kompas TV. Abast je izvijestio da policija trenutno provodi očevid kako bi se utvrdio uzrok nesreće.

U tragičnom incidentu u Sankt Peterburgu, broj žrtava autobusne nesreće u kojoj je autobus uletio u rijeku Mojku sada je dosegao sedam, objavio je gradski odjel ruskog istražnog odbora putem svog Telegram kanala. Prema priopćenju za javnost, vozač autobusa izgubio je kontrolu tijekom skretanja u petak poslijepodne, zbog čega je vozilo izletjelo kroz ogradu i palo u vodu. Prema prvim izvješćima, u autobusu je bilo oko 20 osoba.