– Vjerujemo da ste do sada jako puno puta čuli za temu, kada nestane seksualne emocije i kada nema odnosa u vezi ili braku, da automatski dolazi do zahlađenja smih odnosa. U većini situacija žene okreću leđa, a mi danas govorimo o tome, šta kada muškarac prestane pokazivati zanimanje za ženom?

Prevalencija nevjere u vezama i brakovima postaje sve očiglednija. Pretežno su muškarci ti koji se upuštaju u izvanbračne veze, a njihove žene često odluče oprostiti i krenuti naprijed. Ono što je intrigantno jest da muškarci najčešće varaju zbog nedostatka intimnih veza, dok žene često izražavaju nezadovoljstvo stanjem tih odnosa unutar svojih brakova. Mihail Labkovski, ruski psiholog, ponudio je rješenje ženama koje se suočavaju s ovim problemom. Jedan od problema je da je muževa seksualna želja značajno smanjena. Mogući rekreirani tekst: Jedno moguće rješenje problema nezainteresiranosti vašeg muža za seks moglo bi se pripisati nedostatku ljubavi prema vama.

U idealnom scenariju, parovi u braku rastu zajedno, dijeleći iskustva koja stvaraju vezu među njima. To bi moglo uključivati ​​sudjelovanje u razgovorima, zajedničko putovanje i uživanje u zajedničkim aktivnostima kao što je gledanje filmova. Stvarni život predstavlja mnogo zamršeniji scenarij. Pojedinci stupaju u brak iz različitih pogrešnih motiva, kao što je vjenčanje radi vjenčanja jednom, podleganje društvenom pritisku ili pokušaj rješavanja problema u vezi. Međutim, nije neuobičajeno da parovi otkriju da njihova seksualna kompatibilnost ostaje nezadovoljavajuća čak i nakon što se vjenčaju. Bitno je shvatiti da sam vjenčani list ne može riješiti probleme unutar spavaće sobe. Kako biste riješili ovaj problem, preporuča se da sa suprugom odete do stručnjaka specijaliziranog za seksualno zdravlje, poput seksologa ili psihologa. U slučaju da vaš partner odbije, moj prijedlog bi bio da razmislite o odvajanju od svog muža.

Dodatni tekst:

Mihail Litvak, izvanredan psiholog, pedagog i pisac, pružio je neprocjenjive smjernice kroz svoje knjige, omogućujući pojedincima da steknu samosvijest i njeguju ispunjene veze.

Njegova stručnost obuhvaćala je međuljudske odnose, sreću i složenost ljudske prirode. Značajno se posvetio osnaživanju žena, nudeći im intrigantne uvide i savjete. U konkretnom slučaju, nastojao je razjasniti važnost osobnog rasta i razvoja za žene, ističući načine na koje on utječe na njihove živote i u kojoj mjeri može poboljšati njihovu ukupnu kvalitetu života. Jednog dana, Marija je posjetila moj ured s neprilikom. Suočila se s izazovom nemogućnosti pronaći odgovarajućeg partnera za sebe. Kao vrlo uspješna i obrazovana osoba, Marija trenutno obnaša cijenjenu poziciju direktora u uspješnoj tvrtki.

Iako se u prošlosti susreo s nesretnim iskustvom propalog braka, s ponosom može razmišljati o odgoju dviju kćeri koje su sada postale odrasle osobe. Maria je briljirala u svakom aspektu svog života, osim kada su u pitanju bila srčana pitanja. Bila je duboko i strastveno zaljubljena u svog muža, zbog čega se odlučila udati za njega. Dok se Maria školovala i brzo napredovala u karijeri, izgradivši impresivnu profesionalnu putanju, njezin je suprug ostao zadovoljan svojim uobičajenim poslom i prosječnim primanjima, ne pokazujući ambicije za daljnjim napredovanjem. Kako je Marijina karijera cvjetala i ona dostizala nove visine, nezadovoljstvo njezina partnera je raslo, uzrokujući značajan pritisak na njihov brak.

  • Naposljetku je Maria skupila hrabrosti suočiti se s njim i raspitati se o koracima koje bi mogli poduzeti kako bi spasili svoju vezu. U potrazi za “mirom u kući” Marija je odlučila napustiti posao i preuzeti ulogu domaćice. Nažalost, taj željeni mir im je izmaknuo. Suprug, izjedan gorčinom, u svemu je nalazio mane. Nije mogao podnijeti prisutnost Marije koja je tiho okupirala njihov dom. Svaka sitnica služila je kao podsjetnik da je ona postigla uspjeh, a on nije. Nakon nekoliko godina bračne stagnacije, Marija je donijela tešku odluku o razvodu.

Odlučno se otišla od supruga i krenula ispočetka. Unatoč tome što je svojim kćerima sama omogućila obrazovanje i oživila svoju karijeru iz dubina neuspjeha, njezini romantični pokušaji i dalje su bili pogođeni nesrećom. To ju je navelo da potraži utjehu i smjernice kod psihologa. Dopustite mi da razjasnim korijen njezina problema: Bez imalo oklijevanja, ako se vaš partner ne razvija i napreduje uz vas, najbolje je da se raziđete. Nema potrebe pokušavati ih mijenjati; bilo bi to uzaludno trošenje vašeg vremena.

Marija je izrazila nezadovoljstvo nepravednošću situacije, napomenuvši da su muškarci koji je zanimaju, koji su slučajno uspješni poslovni ljudi, u paru s kućanicama i majkama koje nemaju vlastite karijere i postignuća. Većina muškaraca koji su bili zainteresirani za Mariju bili su prije svega poznati po svojim ženskarskim sklonostima, što ih čini potpuno neprikladnim opcijama. Predložio sam Mariji da potraži visoko uspješne pojedince u poslovnom svijetu koji dijele njezine interese. Upornošću će pronaći put do željenog rezultata.

Žene, neustrašivo i bez oklijevanja krenite naprijed, ostvarujući svoje doktorske disertacije. Ne obaziri se na one koji zaostaju, jer oni će samo spriječiti tvoj napredak. Nema koristi zadržavati se na njima. Čak i kad biste se potpuno preobrazili, prilagođavajući se svakom njegovom zahtjevu, još uvijek ne biste zadovoljili njegove standarde. Bolje je biti u samoći nego okružen nepoželjnim društvom.