– Stvarno jako mali procenat osoba u današnje vrijeme zna da je Toni Cetinski imao jednu jako veliku obiteljsku tragediju. Sve se tiče njegove supruge Dubravke, koja je zbog bolesti, jedva izvukla živu glavu iz cijele priče….

Dubravka Cetinski, supruga poznatog rovinjskog pjevača Tonija Cetinskog, u iskrenom intervjuu za IN Magazin progovorila je o mučnoj muci s kojom se suočila 2019. godine – moždanom udaru. To je bio prvi put da je javno progovorila o traumatičnom događaju. Dubravka je podijelila izazove s kojima se susrela zbog ovog teškog zdravstvenog stanja. Incident se odigrao u granicama vlastitog doma, jer joj je desna strana ostala paralizirana, zbog čega se srušila na pod. Srećom, Toni, njezin suprug, pokazao je izvanrednu pribranost i brzo intervenirao, naposljetku joj spasivši život. Dva dana prije moždanog udara Dubravka je osjetila trnce koje je zanemarila.

  • Trećeg dana desna ruka i noga su joj se iznenada imobilizirale, popraćene grčevima koji su doveli do kolapsa. Toni je, čuvši njezin vrisak i svjedočeći njezinim grčevima na terasi, brzo shvatio da joj se moždani udar pokazao u obliku “grand mal” napadaja, najteže manifestacije epilepsije. Bez oklijevanja je odmah pozvao hitnu pomoć i ostao uz nju tijekom cijele muke. Toni je u jednom trenutku strahovao od najgoreg, sve dok nije primijetio kako Dubravka duboko udahne, što znači da se situacija postupno smiruje. Nakon tog nadajućeg znaka, Dubravka je polako dolazila k sebi. Dubravka je točnim dolaskom Hitne pomoći brzo prevezena u riječku bolnicu, osiguravši joj neophodnu liječničku pomoć.

U početku joj je strah predstavljao ogromnu prepreku, ali nepokolebljiva podrška dragih članova obitelji, posebno majke i supruga Tonija, odigrala je ključnu ulogu na njezinom putu do oporavka. Unatoč dugotrajnoj strepnji od mogućeg ponavljanja, Dubravka je naposljetku donijela hrabar izbor da se izravno suoči sa svojim strahom i nastavi dalje sa svojim životom. Dubravkina kuma Giorgia Palić i Alan Hržica organizirali su da joj svećenik udijeli sakrament bolesničkog pomazanja dok je bila u bolnici, što je za nju imala veliko značenje. Dubravka je nakon oporavka počela volontirati u isusovačkom samostanu u Opatiji, gdje pronalazi utjehu i njeguje svoju duhovnost.

U objavi na svom Instagram profilu izjavila je da su ona i Toni sada u uravnoteženom odnosu 1:1 jer je on odigrao ključnu ulogu u spašavanju njezina života. Toni Cetinski izrazio je duboku zahvalnost za transformativni utjecaj koji je Dubravka imala na njegov život, priznajući da je biti s njom pravi blagoslov. Dubravka je pak strastveno dočarala neizmjerno značenje koje Toni ima u njezinu životu, portretirajući ga kao samu srž svoje egzistencije. Njihova ljubav zrači nepokolebljivom snagom, a ove godine obilježava se desetljeće njihove blažene zajednice.

Nakon oporavka, Dubravka je od srca zahvalila svim “anđelima čuvarima” i predanim medicinskim djelatnicima KBC-a Rijeka, potvrdivši da ono što nas ne uništi, u konačnici jača našu otpornost. Rođen 31. svibnja 1969. u Puli, Toni Cetinski vrlo je cijenjen i obožavan pjevač podrijetlom iz Hrvatske. Poznat po svojim izvanrednim vokalnim sposobnostima i strastvenom scenskom nastupu, Tonijev glazbeni put započeo je u nježnoj dobi, pod utjecajem svog oca, poznatog pjevača Mirka Cetinskog. Pokazujući izvanrednu glazbenu sposobnost od malih nogu, Toni je brzo postao poznat, stekavši ogromnu slavu i priznanje.

  • Toni je na svoje profesionalno glazbeno putovanje krenuo sredinom 80-ih, no tek se ranih 90-ih istinski proslavio u industriji. Jedan od njegovih početnih proboja došao je s izdavanjem pjesme “23. December”, pjesme koja ga je katapultirala u središte pozornosti i stekla široko priznanje. Svojom sposobnošću da u svoju glazbu ulije sirove emocije i izazove duboke osjećaje kroz svoje tekstove, Toni je brzo zarobio srca mnogih. Tijekom svoje slavne karijere iznio je brojne hitove koji su osvojili vrhove ljestvica i od tada postali ikona hrvatske pop glazbe.

Neki značajni primjeri uključuju “Nek’ ti bude ljubav sva”, “Umirem 100 puta dnevno”, “Kad žena voli” i “Blago onom ko te ima”. Njegove dušodirljive balade često istražuju teme ljubavi, boli i nade, duboko odjekujući u njegovoj publici koja se lako može povezati s njegovim iskrenim riječima. Tonijevi koncerti poznati su po svojoj iznimnoj prirodi jer on odiše neviđenom energijom i entuzijazmom za glazbu. Svaka izvedba je zadivljujući prikaz sirovih emocija, ostavljajući publiku očaranom od početka do kraja.

Tijekom svoje karijere Toni je surađivao s brojnim renomiranim glazbenicima i producentima, dodajući dubinu i bogatstvo svom glazbenom repertoaru. Osim svojih glazbenih postignuća, Toni je cijenjen i zbog svoje nepokolebljive predanosti svojoj obitelji. Njegov brak s Dubravkom Cetinski, koja je stekla priznanje otvoreno dijeleći svoje putovanje prevladavanja moždanog udara, služi kao dokaz njihove ljubavi i nepokolebljiva podrška jedno drugome.

Toni često naglašava dubok utjecaj koji je nepokolebljiva podrška njegove supruge imala na njegov život. Toni Cetinski je tijekom svoje karijere pokupio mnoštvo pohvala i priznanja za značajan utjecaj na glazbenu industriju. Njegov glazbeni utjecaj seže daleko izvan granica Hrvatske, odjekujući cijelom regijom. Unatoč stalnim izazovima i transformacijama unutar glazbenog krajolika, Toni Cetinski ustraje kao cijenjen i obožavan umjetnik, čije melodije služe kao stalni izvor inspiracije i jedinstva među slušateljima.