– Kao što i sami možete da zaključite po naslovnoj fotki, danas imamo jedan jako čudan način za čitanje sudbine. Astrolozi, i osobe koje se bave ovim segmentom, itekako su oikupirani svojim načinom proricanja sudbine, a mi danas govorimo o jednom i više nego posebnom načinu.

Zaista je zadivljujuće promatrati vezu između oblika naših stopala i naše individualne osobnosti. Na sličan način na koji određene kvalitete pripisujemo crtama lica, oblik naših stopala može ponuditi vrijedna otkrića o našem karakteru. Pogledajmo što različiti oblici stopala mogu otkriti o vama: Ako vaša stopala imaju rimsku strukturu, koja se odlikuje prstima jednake dužine, vjerojatno ste utjelovljenje društvenog i otvorenog raspoloženja. Pojedinci koji posjeduju rimska stopala obično pokazuju sklonost novim i jedinstvenim iskustvima, kao i sklonost društvenoj interakciji. Često se ističu u poduzetničkim pothvatima i često se nađu u središtu pozornosti, bilo da se radi o uspješnim sportašima ili talentiranim glazbenicima.

  • S druge strane, oni sa stopalima farmera, koje karakterizira pravokutni oblik, obično imaju mirno i oprezno ponašanje. Iako njihovi životi možda nisu ispunjeni uzbudljivim avanturama, visoko su cijenjeni zbog svoje pouzdanosti i stabilnosti. Ove osobe često preuzimaju ulogu oštroumnih promatrača i posjeduju izvanrednu razinu inteligencije. Na kraju, osobe s grčkim stopalima obično imaju drugi nožni prst koji je dulji od ostalih. Poznate po svojoj veseloj i praktičnoj prirodi, ove osobe mogu se susresti s izazovima kada treba pronaći odgovarajuću obuću. Osim toga, osobe s emocionalnom zrelošću imaju sposobnost stvaranja dubokih veza s više partnera istovremeno.

Ako vaši nožni prsti pokazuju primjetnu razliku u duljini, vjerojatno posjedujete izvanredne atribute vještog skrivača tajni i povjerljive osobe. Ono što vas izdvaja je vaša iznimna sposobnost aktivnog slušanja i poštivanja obveza. Stavite svoje sposobnosti na test tako što ćete pokušati odvojiti mali nožni prst od ostalih. Ako uspijete, to ukazuje na sklonost prihvaćanju promjena i uživanju u suočavanju s izazovima. Suprotno tome, ako naiđete na izazove kada pokušavate pomaknuti mali prst, to označava sklonost stabilnosti i želju za kontrolom. Ove osobe su poznate po svojoj proaktivnoj prirodi, jer pažljivo planiraju budućnost i dosljedno pružaju nepokolebljivu podršku svojim voljenima.

Iako može biti zabavno razmišljati, bitno je imati na umu da su nečiji karakter i osobnost zamršeni i da se ne mogu u potpunosti definirati oblikom stopala. Pes planus, koji se obično naziva spušteno stopalo ili ravno stopalo, je stanje u kojem cijela površina stopala dolazi u kontakt s tlom, za razliku od samo vanjskog dijela koji se vidi kod tipičnog stopala. Prevalencija zahvaćenosti stopala obično se opaža na jednom ili oba stopala. Otprilike u dobi od 3 godine, kako se mišići koji pridonose stabilnosti stopala razvijaju i jačaju, počinju se formirati svodovi stopala. Stopalo, koje se sastoji od zamršene mreže međusobno povezanih kostiju od ukupno 26, kao rezultat pokazuje svoj jedinstveni oblik.

Nalik na most, temeljni okvir stopala podupiru dva uzdužna luka i jedan poprečni luk, koji su poduprti rasporedom kostiju i ligamentarnog sustava, posebice zglobnih ligamenata. U slučaju spuštenog stopala, luk stopala zahtijeva pojačanu unutarnju snagu mišića kako bi se održala stabilnost, što dovodi do prerane iscrpljenosti i nelagode. Značaj svoda stopala postaje vidljiv kroz nepravilno trošenje pete cipela bez odgovarajuće potpore svodu stopala, naglašavajući njegovu vitalnu ulogu u očuvanju fleksibilnosti i elastičnosti tijekom hodanja.

Osnovna procjena vaših stopala je sve što je potrebno da se utvrdi imate li pes planus. Uspoređujući svoja stopala s priloženom slikom, možete procijeniti njihovo stanje. Za sveobuhvatniji pregled možete ga jednostavno obaviti u vlastitom domu. Uronite taban u obojenu tekućinu, koja se obično naziva otopinom tinte. Nanesite svoju punu težinu na komad bijelog papira, osiguravajući stabilan stav. Nakon toga maknite stopalo s papira, otkrivajući trajni otisak vašeg stopala. Ako naiđete na potpuni ili gotovo potpuni otisak stopala, to ukazuje na prisutnost ravnih stopala i zahtijeva poduzimanje odgovarajućih mjera.

Ravna stopala općenito se smatraju manjom abnormalnošću za koju je malo vjerojatno da će dovesti do značajnih problema. Mnogi pojedinci mogu osjetiti niz simptoma, uključujući neujednačen obrazac hoda koji dovodi do ubrzanog propadanja cipela, neusklađenu strukturu kostura koja uzrokuje pogrbljeno držanje, pronaciju stopala, nelagodu i umor u stopalima ili potkoljenicama, bol u potkoljenici, peta, koljeno, kuk ili leđa, bolovi u gležnju povezani sa stajanjem, bolovi u unutarnjem dijelu stopala i oticanje stopala.