– Danas se na interne portalima kao sagovornik pojavljuje svako. Jednostavno, kvazi novinarima u nedostatku kvalitetnih tema, pozivaju bivše robijaše, kvazi starlete i ostale osobe koje nisu primjer dobrog ponašanja i uzora mladim osobama.

Razija ČoIaković, Brčanka porijeklom iz Cazina, etablirala se kao zapažena figura u online diskursu zahvaljujući svom hrabrom i iskrenom držanju, što je rijetkost u današnjem društvu. To je vidljivo iz njezine nedavne opaske: “Usput, danas je Svjetski dan orgazma.” U svijetu u kojem se čini da za sve postoji određeni dan, jedino je prikladno imati dan posvećen slavljenju univerzalnog iskustva užitka. Sada…

Danas se obilježava Svjetski dan orgazma, dan posvećen prepoznavanju i uvažavanju ovog jedinstvenog ljudskog iskustva. Baš kao što postoje određeni dani za različite uzroke i događaje, čini se prikladnim da postoji i dan posebno posvećen čašćenju snage i užitka orgazma. Službena istraživanja pokazuju da značajan dio žena, točnije svaka četvrta, još nije doživjela ugodan osjećaj orgazma.

Nadalje, velika većina žena nije niti upoznata sa samim pojmom, a kamoli da su ga imale prilike iskusiti. Pitanje koje se postavlja je: zašto je to tako? Zbog društvenog pritiska i stigme koja okružuje rasprave o seksualnim aktivnostima, osobito za žene, supružnici često oklijevaju otvoreno priopćiti svoje želje, sklonosti i vrijeme kada je u pitanju intimnost. Dopustite mi da pojasnim ilustracijom: Zamislite da priđemo čovjeku s Balkana i kažemo mu: “Želio bih da testiraš moje vještine u smočnici.”

  • Njegov bi hitni odgovor bio da skupi vuneni džemper i pletenu košulju, pa pravo hodžinoj kući! U nizu kiselih krastavaca i zimske salate pronaći ćete ovu ukusnu juhu koja sadrži obilje svježeg sira. Neka vas Bog blagoslovi što ste se tome prepustili! Kad bi si natočio čašu, Hodža bi se pobrinuo da je napuni ledenom vodom, da ostaneš smrznut ko ledenica iz štale “djeda”! Zbog društvenih pritisaka i srama, mnoge žene nisu u stanju u potpunosti prihvatiti i istražiti vlastito tijelo, što onemogućuje njihovu sposobnost da se opuste, uživaju u seksualnim iskustvima sa svojim partnerima i naposljetku dožive orgazam. Dopustite mi da pojasnim:

Vrhunac uspjeha na polju tjelesnog pregleda događa se tijekom posjeta liječniku, gdje liječnik zahtijeva od pacijenta: “Gospođo, ljubazno podignite malo svoju majicu kako bismo mogli procijeniti vaša pluća. Duboko udahnite !” Ova naizgled bezazlena uputa može ostaviti pojedinca emocionalno oštećenog dulje vrijeme zbog intenziteta vježbe disanja. Dopustite nam da pokažemo značaj mašte nad znanjem, kao što je slavno izjavio briljantni um samog Einsteina, izjava koja ima duboku istinu.

Razlika između muškog i ženskog orgazma leži u činjenici da žene zahtijevaju veći stupanj stimulacije, trajanja i poticaja kako bi postigle vrhunac. Dopustite mi da pojasnim: ono što predlažem je da ne biste trebali ostati nepomični poput odsječene glave koja se prevozi u tvornicu drva na obradu. Umjesto toga, pokrenite se! Aktivirajte sva svoja osjetila i sposobnosti: svoje udove, svoj govor, svoje misli… Vjerujte mi, vaša će draga osoba biti toliko impresionirana da će vas sutra izvesti na ukusne ćevape i čak vam dati nešto više novca.

Nakon toga me se više nećeš ni sjećati. Mnoge žene nažalost pribjegavaju glumljenju zadovoljstva tijekom intimnih trenutaka kako bi prevarile svoje partnere da povjeruju da su imale zadovoljavajuće iskustvo. Međutim, to je ozbiljna pogreška koju čine bezbrojne žene. Preklinjem vas da odmah prestanete s ovakvim ponašanjem! Ne služi ničemu osim pogoršanju osjećaja šupljine koji u konačnici dovodi do nesreće. Dopustite mi da pojasnim i ovaj aspekt: ​​suzdržite se od iznošenja takvih besmislenih izjava, jer vaš glas podrhtava, i zbog čega?!

Ako ste nezadovoljni, izrazite mu to: Pozdrav, prijatelju, uzalud su ti riječi! Promijenite jupol, poštedite me potrebe za zamjenom valjka! Svaka je žena jedinstvena i svako tijelo doživljava zadovoljstvo na svoj poseban način. Međutim, najštetnija distrakcija koja se može dogoditi tijekom intimnih trenutaka je dopuštanje mislima o svakodnevnim stvarima poput brijanja nogu, budućih obroka ili nadolazećih gostiju.

Dopustite mi da pojasnim: u slučaju da sutrašnji dan označi kraj našeg postojanja, ne može se nadati idealnijem ispraćaju s ovog područja. Smatrajte ovo svojim poticajem da uživate u sadašnjem trenutku, jer nikada više nećete imati mladenačku snagu koju trenutno posjedujete! Ključno načelo koje treba upamtiti je da je tijekom seksualnog odnosa važno otpustiti sve misli i potpuno prigrliti sadašnji trenutak kako biste iskusili čisti užitak. Za kraj, Razija Čolaković svima želi sretan Svjetski dan orgazma. Ona posebno potiče žene da ove večeri obilježe tu prigodu sa svojim supružnicima.