– Halid Bešlić je na domaćoj glazbenoj sceni prisutan, još od sredine 70 godina, kada se pojavio sa svojim prvim albumom. Odmah se tada znalo, da će da bude i više nego dobar pjevač, te da neće biti krize za njegovu karijeru. Međutim, od kako je imao veliku prometnu nesreću još prije 10 godina, on sada jako rijetko ima nastupe uživo.

Ekipa Paparaco lova snimila je rezidenciju Halida Bešlića u Sarajevu te nam omogućila da zavirimo u život i stil života bosanskohercegovačkog glazbenika.

Mještani tvrde da je unatoč golemoj popularnosti pjevač uspio ostati skroman i prizeman. Vrlo pohvalno govore o njegovom prijateljskom ponašanju, napominjući da se sa svima srdačno pozdravi i nerijetko uživa u društvu prijatelja u svom omiljenom kafiću.

Unatoč protoku vremena, njegov karakter ostaje nepromijenjen od njegove mladosti, s jedinom primjetnom razlikom što je njegovo široko priznanje diljem Balkana i značajno povećanje njegove financijske imovine. Svojim marljivim radom Halid je uspješno stekao višestruka imanja. Prema glasinama koje kruže medijima, njegov portfelj uključuje benzinsku postaju, prestižni hotel i luksuzni stan u ekskluzivnom susjedstvu.

Televizijska ekipa je tijekom programa uspješno ovjekovječila izgled zgrade u kojoj živi sa svojom obitelji, a ono što je zaokupilo pažnju ekipe i gledatelja je vanjski lift kojim se ulazi u ulaz.

Nakon početnog promatranja, izgled se može činiti skromnim; no, naveliko se nagađa da je interijer uređen u skladu s najaktualnijim trendovima. U bliskoj budućnosti ljetna rezidencija Halida Bešlića trebala bi prerasti u velebnu vilu smještenu u Draču na pitoresknom otoku Pelješcu.

Halid je ranije izvijestio hrvatske medije da je kupio zemljište od bliske poznanice, točnije kćeri svog prijatelja koja je inače vlasnica firme. Ovo stjecanje zemljišta odnosi se na projekt koji uključuje izgradnju kompleksa koji se sastoji od dvanaest pojedinačnih kuća. Važno je napomenuti da su prije kupnje ishodovane sve potrebne dozvole za gradnju.

Buduće prebivalište koje zamišljam za sebe nije raskošna vila, već skromna kuća od 170 četvornih metara. Bez sumnje, ispred rezidencije će se nalaziti prekrasan bazen. Iako vjerujem da će biti dovršen u nadolazećoj godini, nisam siguran hoće li biti spreman na vrijeme za ljetnu sezonu. Samo će vrijeme pokazati.

Pojasnio je da je odabrao tu lokaciju zbog mira, ljepote i blizine Sarajeva.

  • Već duže vrijeme zabrinjava dobrobit Halida Bešlića. Talentirani glazbenik iz Bosne i Hercegovine bori se sa stalnim zdravstvenim problemima, koji sežu unatrag od njegove prve prometne nesreće prije mnogo godina. Upravo tijekom ovog nemilog događaja u vozilu je bila i voditeljica Suzana Mančić. Godine 2009. sudbina mu je zadala još jedan udarac, koji je rezultirao kudikamo većim izazovom. Nevezanog sigurnosnog pojasa za dlaku je izbjegao opasnu situaciju kada mu je vozilo proklizalo na skliskoj cesti. Upravo dok se oporavljao od ozljeda i pronalazio način da vrati normalan život, susreo se sa srčanim problemom zbog kojeg je bila neophodna ugradnja stenta.

U mjesecu srpnju zahvat je obavljen u Sarajevu i na sreću uspio. Halid je odmah nakon toga osjetio efekt pomlađivanja, ali nažalost, tu njegovi zdravstveni problemi nisu prestali. Pojava dijabetesa predstavljala je novi izazov, zahtijevajući od njega prilagodbe u svom životnom stilu, onoliko koliko mu je dopuštao kasnonoćni rad u klubovima i barovima. Napravio je značajne promjene u prehrani, no ni uz te napore nije postigao željeni ishod.

Tjelesno stanje Halida Bešlića svakodnevno je variralo, uz značajan porast razine šećera u krvi koji ga je ometao u normalnom životu i obavljanju posla. Kao rezultat toga, nedavno je krenuo s radikalnijim pristupom rješavanju ovog problema. Naime, poznata folk pjevačica je usvojila novi tretman koji je dao sljedeće rezultate:

Nakon promjena u prehrani, uzimanja lijekova i izbacivanja određenih namirnica poput kruha, Bešlić je doživio značajan napredak u borbi protiv dijabetesa. Prethodno su mu razine šećera u krvi bile u rasponu od 14 do 6,7 do 8, ali uz pomoć njegovog novog sustava liječenja znatno su smanjene. Tijekom ovog putovanja, Bešlić je dobio nepokolebljivu podršku svoje supruge Sejde, koja ide sve više od toga kako bi smanjila njegovu izloženost stresu, jer je on široko prepoznat kao primarni katalizator za razne zdravstvene probleme.