Popularni čips od krumpira “Hot Chip Challenge” maknut je iz trgovina u Njemačkoj i Sjedinjenim Državama. Njemačka je poduzela drastičan korak nakon što su dvije tinejdžerice (13 i 14 godina) završile u bolnici nakon što su jele čips i sudjelovale u TikTok izazovu. U SAD-u je 14-godišnjak umro nakon što je pojeo isti čips.


Portal za potrošače njemačkog Saveznog ureda za zaštitu potrošača i sigurnost hrane objavio je da su u proizvodima “Hot Chip Challenge” pronađene fluktuirajuće i ponekad izuzetno visoke razine kapsaicina, tvari dobivene iz čili papričica. Konzumacija može izazvati zdravstvene posljedice poput iritacije kože i sluznice, mučnine i povraćanja ili problema s disanjem.

Opoziv se odnosi na proizvode s rokom valjanosti do 13. srpnja 2024., 28. srpnja 2024., 8.prosinca 2024., 10. prosinca 2024., 31. prosinca 2024.i 5. siječnja 2025.

u saveznim pokrajinama Hessen, Baden-Württemberg, Bavarska, Pfalz-Porajnje, Sjeverna Rajna-Vestfalija, Donja Saska, Bremen, Schleswig-Holstein, Berlin, Saska, Saska-Anhalt i Tiringija.

Na TikToku i Instagramu brojna djeca i mladi sudjelovali su u testu hrabrosti “Hot Chip Challenge” u kojem su jeli čips.


Prodaje se kao žeton u kutiji koja podsjeća na lijes. Ukoliko se uzima bez zaštitnih rukavica na rukama onda vam se mogu pojaviti ranice na prstima. To samo objašnjava koliko je zapravo jak taj čips, pišu neki njemački mediji.