Žena je 20 godina patila pitajući se što je pogriješila, zašto joj brak propada, a jedan joj je susret potpuno promijenio život!

Muž me prevario i ostavio zbog druge žene. Godinama se uspoređujem s njom! Ispovijest koja će mnogim ženama biti važna poruka i pouka…

“Razvela sam se prije 20 godina. Dugo nisam razmišljala o svom bivšem mužu, ali kako se datum bližio, shvatila sam da smo bili razdvojeni duže nego zajedno. S vremenom smo izgubili kontakt, nemamo više nikakve pravne ni financijske veze, ali imamo dvoje djece.

Sve ove godine nisam ni razmišljala o njemu, već o njoj, ženi s kojom me prevario i ostavio. Ta se priča gotovo događala pred mojim očima, ali nisam htio vjerovati. Brak je završio nevjerom i sav svoj bijes, ljutnju i frustraciju sam iskalio na njoj. I ja sam bila ljuta na njega, ali nekako mi je bilo lakše taj teret negativnih osjećaja usmjeriti prema njoj. Nakon razvoda bivši suprug nastavio je živjeti s njom.

Nikada je nisam vidjela, nikada nisam komunicirala s njom, moja djeca nikada nisu pričala o njoj i stvorila sam u glavi sliku jedne izuzetno moćne i izuzetne žene koja je uspjela odvojiti mog muža od mene.

Tijekom godina izgradio sam ovu sliku u glavi. Za mene je bila lijepa, mršava, visoka, uspješna, žena kojoj su se svi divili i koja je mogla raditi što je htjela. Bila je sve ono što ja nisam, superiorna u svakom pogledu. Kiteći ga karakternim osobinama, kitim se greškama i kritikama, punim ljutnje i nervoze. Prije nekoliko godina moj bivši suprug podnio je tužbu protiv mene zbog mojih imovinskih prava.

Dok sam sjedila u sudskoj čekaonici, zamišljala sam i njega i nju, ali posebno nju, kao izuzetnu ženu zbog koje sam ispadala smiješna, zapuštena, ružna, promašaj… Odjednom je moje misli prekinula činjenica da je moj suprug pokazao gore u sudskoj čekaonici. Hodnik s NJOM. Vidim je prvi put: bila je potpuno neugledna, žena s kosom svezanom u rep, ležerno odjevena, privlačna, ali ništa posebno i neodoljivo, baš onakvom kakvom sam je zamišljao.

Njezina haljina, njezina kosa, njezino držanje, njezin izgled, njezin osmijeh, sve je bilo prosječno. Bila je to žena koje se nisam sjećao kad sam je sreo na ulici, kao što se ne sjećam ni mnogih prolaznika, a za mene je svih ovih godina bila divno i fantastično stvorenje kakvo ja nikada neću biti – jer trebale su mi godine da se uvjerim u to.

Na sudu smo se brzo nagodili, a ja sam otišla kući i razmišljala – kako sam sebi mogla sve ove godine tako da uništavam samopouzdanje? Kako sam mogla tako grubo preuveličati drugo ljudsko biće? Kako sam mogla više od decenije da budem opsednuta nekom zamišljenom lukavom lepoticom koja me je pobedila u sopstvenom braku?