Ljekari su bili šokirani kada su u crijevima četverogodišnjeg dječaka pronašli magnetsku narukvicu koja sadrži čak 18 magnetskih kuglica.

Liječnici su isprva sumnjali da je uzrok neprekidnih bolova u trbuhu slijepo crijevo, no onda je istina izašla na vidjelo: četverogodišnji dječak progutao je magnetsku narukvicu, javlja RTL . Izvještaji”, koji je prvi put izvijestio o ekstremnom slučaju.

Naime, četverogodišnji dječak primljen je u bolnicu nakon što se dva dana žalio na bolove u trbuhu, stalno povraćanje i zatvor. Liječnici su prvo posumnjali na akutni apendicitis. Međutim, snimka je pokazala da se u njegovim crijevima nalazi “predmet sličan narukvici”.

Tijekom operacije uslijedio je novi šok.Ispostavilo se da je četverogodišnji dječak progutao 18 magneta koji se inače koriste u nizu kao narukvica za magnetsku terapiju za ublažavanje bolova kod artritisa i sindroma karpalnog tunela.

Liječnici vjeruju da je dječak gutao jednu tabletu za drugom tijekom “nepoznatog vremenskog razdoblja”. Zatim su se spojili na utrobi, tvoreći narukvicu koja je blokirala njegovu utrobu i već ju je djelomično probila.

kirurg je odmah izveo laparotomiju kako bi uklonilo 18 šesterokutnih kuglica i zatim brzo popravilo oštećenje crijeva. Operacija je prošla dobro i dječak je nakon šest dana otpušten kući.Šest mjeseci kasnije, kontrolni pregled pokazao je da se četverogodišnjak dobro oporavio.