Najlakši način da osvježite dan je da promijenite posteljinu kako biste stvorili čisto, mirisno, meko utočište u koje se možete ušuškati na kraju napornog dana.

Čista posteljina nije neophodna samo za vašu udobnost, već i za vašu higijenu. Dok spavate, vaše tijelo oslobađa prirodna ulja i znoj koji se prenose na vašu posteljinu. Dakle, kao što redovito perete rublje, potrebna vam je i posteljina – kaže Fara Aršad iz prodaje.

No posebno obratite pozornost na temperaturu na kojoj perete posteljinu.

– Postavite temperaturu svoje perilice između 30 i 40 stupnjeva Celzijusa. To je optimalna temperatura za učinkovito uklanjanje prljavštine i masnoće te ubijanje bakterija i istovremeno zaštitu vlakana posteljine – dodaje Aršad.

Tvrtka Dusk objavila je da su se pretrage na pitanje “Koliko često mijenjate posteljinu?” povećale za 60 posto u posljednjih godinu dana, prenosi Klix.

Prema studiji koju je proveo Mattress Advisor, u prosjeku osoba mijenja posteljinu svaka 24 dana. Međutim, to nije idealno.

Posteljinu treba prati jednom tjedno. Naravno, ako puno putujete ili ne spavate u svom krevetu svaku noć, nije važno ako ga dugo ne mijenjate.

Bonus:

Evo kako da miris omekšivača traje danima: Uz ovaj savjet svi će se okrenuti za vama!

Ako ste jedan od onih koji vole mirisnu odjeću, donosimo vam trik kako bi miris omekšivača što dulje trajao.

Sastojci:

Prazna boca s raspršivačem
1/2 šalice vašeg omiljenog omekšivača
žlica sode bikarbone
Vruća voda

Pripremiti:

Pomiješajte pola šalice vašeg omiljenog omekšivača, žlicu sode bikarbone i vruću vodu u praznu bocu s raspršivačem. Kako bi se soda bikarbona rastopila u tekućinu, važno je da voda bude vruća.

Protresti bočicu prije svake upotrebe.

Ovaj sprej možete koristiti na ručnicima, plahtama i zavjesama.

Ujutro ovom tekućinom namažite zavjese i otvorite prozore kako bi dolazni zrak proširio ugodan miris po prostoriji.