Kate Middleton, princeza iz Walesa, posljednjih mjeseci je privukla pažnju medija i javnosti na društvenim mrežama. Međutim, posljednja dva mjeseca ostala je tiha i daleko od očiju javnosti, što je izazvalo nagađanja i teorije zavjere o njezinom nestanku.

Prije gotovo dva mjeseca, Kensingtonska palača izdala je službenu objavu u vezi s princezom od Walesa koja je podvrgnuta abdominalnoj operaciji u bolnici u Londonu. U priopćenju je otkriveno da je njezina hospitalizacija još uvijek u tijeku, te je javnost uvjerena da je trenutno u dobrom zdravstvenom stanju.

Palača je odlučila zadržati razlog njezina prijema u bolnicu i kasniju operaciju neobjavljenim, ističući da će njezini zdravstveni podaci ostati privatni. Više je puta naglašeno da se Kate usredotočuje na svoj oporavak i da želi da za to vrijeme bude uz svoju obitelj.

Nakon što su svjetske foto agencije otkrile da je Kate Middleton objavila photoshopiranu sliku dva dana ranije, Twitter zajednica brzo je shvatila točan tijek događaja unutar kraljevske obitelji.

Posljednji put Kate je viđena u javnosti na Božić 2023. godine. Samo tri dana nakon toga, flota vozila kraljevske obitelji snimljena je kako se probija prema bolnici kralja Edwarda VII.

Kraljevska palača podijelila je sliku Kate Middleton i njezine djece, samo da bi kasnije otkrila da je slika izmijenjena u Photoshopu. Tog istog dana, novine su dobile nalog da uklone manipuliranu sliku.

Društveni mediji trenutno obiluju mnoštvom teorija zavjere koje okružuju Katein odlazak od princa Williama, u rasponu od nagađanja o loše obavljenoj operaciji do glasina o značajnoj nevjeri koja uključuje Lady Rose Henbury.