Serija “Montevideo, Bog te video” mnogima se nalazi na listi omiljenih domaćih ostvarenja. Dok je serija prikupila veliki broj gledatelja, među gledateljima postoji nedostatak znanja o mladom glumcu koji je utjelovio voljenog lika Aleksandra Tirnanića Tirketa. Ovom ulogom kao glumački debi debitirao je upravo sada već popularni glumac Aleksej Bjelogrlić.

Aleksej ima visoku reputaciju kao glumca, a karijeru je započeo 2010. zapaženim debijem u očevom filmu “Montevideo, Bog te video”, tumačeći lik Aleksandra Tirnanića Tirketa iz njegovih ranih godina.

Trenutno je osoba koja je preuzela mjesto Bjele predana studentica Fakulteta dramskih umjetnosti kod cijenjenog profesora Dragana Petrovića Peleta. Osim toga, od 2021. godine su i članovi Jugoslavenskog dramskog pozorišta.

BIOGRAFIJA

Rođen 10. listopada 1963. u Opovu u Srbiji, Dragan Bjelogrlić je poznati glumac, scenarist i producent. Podrijetlom iz hercegovačkog sela Lipnik, njegova se obitelj 1965. preselila u Beograd. Ondje je završio osnovno i srednje obrazovanje, a dvije godine studirao je i na Građevinskom fakultetu.

Upisao je Fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu 1984. godine, uspješno je završio studij i diplomirao 1989. godine. Za vrijeme studija bio je član početne klase pod vodstvom profesora Vladimira Jevtovića, uz ugledne individuals such as Srđan Todorović, Mirjana Joković, Milorad Mandić, Dragan Petrović, Bodo Ninković, and Vesna Trivalić.

S nepunih 15 godina Bjelogrlić je debitirao pred kamerama u filmu Branka Bauera “Boško Buha” iz 1978. godine, gdje je tumačio lik Save Jovanovića-Sirogojna.

Jedan od najpoznatijih srpskih glumaca, Bjelogrlić se proslavio ulogom Slobodana Popadića u popularnoj seriji “Bolji život” (1987.-1990.). Nakon ove prodorne uloge ubrzo su uslijedili nastupi u TV seriji “Zaboravljeni” (1990.) i filmovima “Crni bombarder” (1992.), “Pun mjesec nad Beogradom” (1993.) i “Lepo selo lijepo” (1996.), učvrstivši se Status Bjelogrlića kao jednog od najcjenjenijih i najslavnijih srpskih glumaca.

U novije vrijeme Bjelogrlić se okušao iu produkciji. Uz brata Gorana, još 1994. godine osnovao je producentsku kuću “Kobra”. Njegova inauguralna produkcija bio je film “Lepa sela lepo gore”. Uz to, preuzima istaknutu ulogu u omiljenoj seriji “Vratiće se rode”, a ujedno preuzima i dužnosti producenta.

Uz blistavu glumačku karijeru, dobitnik je više priznanja. Među njima su dvije Grand Prix nagrade “Ćele kula” za izuzetna ostvarenja na Glumačkom festivalu u Nišu, kao i dvije Zlatne mimoze za vrhunske uloge na filmskom festivalu u Herceg Novom. Uz to, nagrađen je i Statuetom – Sloboda za zapažena glumačka ostvarenja na filmskom festivalu u Sopotu. I ne samo to, već je za svoje filmove na nacionalnim festivalima nagrađen s više od 15 prestižnih glavnih producentskih nagrada, uz preko 20 međunarodnih nagrada i “Grand Prix” priznanja.

Uz glumačku karijeru, okušao se i u redateljskim vodama, prihvativši izazov snimanja cjelovečernjeg filma i televizijske serije “Montevideo, bog te video”. Njegovi redateljski napori dočekani su velikim trijumfom, što ga je odvelo u velike visine. Naime, film je odabran kao kandidat Srbije za prestižnu nagradu Oscar.

Poznata pjevačica Zorana Pavić njegova je sestra od tetke. U sretnom je braku s Majom Bjelogrlić, bivšom manekenkom koja danas radi kao profesorica engleskog jezika. Zajedno su blagoslovljeni sinom po imenu Aleksej i kćeri po imenu Mia.