Sastojci:

Da biste uspješno pripremili ovo jelo, potrebni su sljedeći sastojci.

Količina mlijeka od 600 ml.

Porcija malina teži otprilike 200 grama.

Količina od 80 grama praška za puding s predivnim okusom vanilije.

Recept predviđa 150 grama šećera i 200 grama kakaovog keksa.

Recept zahtijeva izdašnih 20 grama kakaa u prahu.

Priprema:

Započnite tako što ćete pronaći neiskorištenu tetrapak kutiju za mlijeko i provjeriti je li u njoj nema nikakvih tvari. Nastavite razvijati jednu stranu kartona, oblikujući ga u zdjelu. Uzmite komad prozirne folije i njome omotajte unutrašnjost posude.

Počnite ravnomjerno rasporediti 100 g malina po dnu tetrapaka. Iskoristite nepokrivenu stranu kutije da nježno pritisnete voće. Nadjev pripremite zagrijavanjem mlijeka na ringli. Stalno miksajte šećer, vanilin šećer i prašak za puding dok smjesa ne postane gusta.

Nakon što se smjesa ohladila na sobnu temperaturu, sjediniti izmrvljeni biskvit i preostale maline s pudingom. Dobro izmiješajte sastojke prije nego što smjesu ulijete u tetrapak posudu. Stavite posudu u hladnjak na sat vremena da se stegne. Kad se ohladi, izvadite tetrapak, otvorite ga i kolač obilato pospite kakaom u prahu.

  • Budite oprezni kada ravnomjerno rasporedite 100 g malina po dnu tetrapaka. Upotrijebite izloženu stranu spremnika za delikatan pritisak na voće. Započnite pripremu nadjeva zagrijavanjem mlijeka na ploči štednjaka dok lagano ne zavrije. Umiješajte šećer, vanilin šećer i prašak za puding uz neprestano miješanje dok smjesa ne dobije željenu gustoću. Ostavite smjesu da se potpuno ohladi na sobnu temperaturu prije nego što pomiješate izmrvljeni biskvit i preostale maline s pudingom.

Sve sastojke dobro pomiješajte i oprezno prebacujte smjesu u tetrapak posudu. Ostavite posudu da odstoji u hladnjaku otprilike jedan sat, dopuštajući da se nadjev stegne. Nakon što se nadjev ohladi i stegne, izvadite tetrapak posudu i pažljivo je razrežite.

Kako biste poboljšali okus i izgled kolača, obilno ga pospite kakaom u prahu.

BONUS TEKST

Od davnina su ljekovita svojstva češnjaka prepoznata kao učinkovit prirodni lijek u borbi protiv virusa i prehlada. Osobito ga je važno uvrstiti u svoju svakodnevicu tijekom zimskih mjeseci kada vladaju virusne infekcije.

Opće je poznato da se naš imunološki sustav oslanja na sposobnost tijela da se obrani od utjecaja vanjskih elemenata kako bi se zaštitio od bolesti. Češnjak (Allium sativum) je moćan saveznik u tom pogledu. Češnjak, zeljasta biljka s podzemnom lukovicom i stabljikom visokom do jednog metra, pruža pravu zaštitu. Srećom, češnjak je u našim krajevima lako dostupan za konzumaciju tijekom cijele godine.

Opsežna znanstvena analiza potvrdila je da se češnjak sastoji od približno 200 moćnih spojeva, uglavnom koncentriranih u lukovici, iako se cvijet, stabljika i lišće također koriste u kulinarstvu. Češnjak se može pohvaliti bogatstvom esencijalnih nutrijenata, uključujući adenozin, alicin, aminokiseline, dijetalna vlakna, biljne masti, vitamin A, vitamin B1 i B2, vitamin C, željezo, enzime, vitalna ulja, jod, kalij, kalcij, selen, sumpor, i fosfora. Ovaj svestrani sastojak može se konzumirati i sirov i kuhan, a služi kao divan dodatak raznim jelima, a ujedno djeluje i kao prirodni konzervans za sprječavanje kvarenja hrane.

Stoljećima u prošlosti, Kinezi su češnjak koristili kao temelj za brojne ljekovite pripravke. Unutar naše tradicionalne prakse liječenja, češnjak ima cijenjeni status univerzalnog lijeka za mnoštvo bolesti.

Češnjak, svestrani sastojak, stekao je popularnost kao glavna namirnica u narodnoj kuhinji, služeći i kao jeftina opcija i kao oblik preventivne medicine. Među općom populacijom, češnjak se smatra lijekom za sve, koji ulijeva nepokolebljivo povjerenje. Tijekom povijesti, tijekom izbijanja bolesti kao što su tifus, kolera, kuga, dizenterija i gripa, češnjak se dosljedno preporučivao i koristio kao preventivno i kurativno sredstvo. Posljednjih godina razvijene su i tablete i kapsule s češnjakom za osobe koje možda ne cijene okus i miris svježeg češnjaka.