Iako mravi igraju vitalnu ulogu u ekosustavu, oni se brzo mogu pretvoriti u iritantnu prisutnost u vašem vrtu. Njihov afinitet prema izmetu lisnih ušiju potencijalno može pogoršati problem štetočina u vašem vrtu.

Srećom, postoji niz organskih pristupa za uklanjanje ovih štetočina, čime se eliminira potreba za otrovnim tvarima. Web stranica Facedobra nudi praktično i učinkovito rješenje za stjecanje znanja i vještina za rješavanje ovog problema.

Iskoristite snažna svojstva cimeta kako biste stvorili potpuno prirodni repelent tako što ćete napraviti jednostavnu mješavinu. Započnite tako da nabavite običan štapić cimeta i ulijete 1 litru vode na njega, dopuštajući da brzo provrije kratko 5 minuta.

Kako biste odvratili štetnike koje ne želite, poduzmite potrebne mjere opreza, a zatim izlijte dobiveni pripravak izravno u središte mravinjaka. Ako tražite prirodni lijek za tjeranje mrava, razmislite o korištenju suhog cimeta. Cimet u prahu možete lako posuti po mravljim stazama ili u blizini drveća. Za veću učinkovitost, možete kombinirati cimet i s koricom limuna ili naranče.

Učinkovitost ove posebne kombinacije u tjeranju mrava iz vašeg vrta prilično je izvanredna. Također je vrijedno istražiti korištenje različitih začina i bilja kao alternativa za postizanje sličnih rezultata. Kako biste odvratili mrave od okupljanja na određenim mjestima, možete jednostavno posuti mljevenu crvenu papriku, čili ili kurkumu duž njihovih staza i područja okupljanja. Ove začine mravi jako mrze i brzo će ih navesti da napuste ta određena mjesta.

Mravi smatraju da je miris limuna i češnjaka vrlo neprijatan. Upotreba soka od limuna ili zgnječenog češnjaka može poslužiti kao učinkovito sredstvo za tjeranje mrava iz vaše okoline. Ova organska rješenja pokazala su se vrlo uspješnima u uklanjanju najezdi mrava.

Za odvraćanje mrava, pomiješajte jednake količine šećera i sode bikarbone. Nanesite ovu mješavinu na tlo u područjima gdje se nalaze mravi. Dok šećer mami mrave, soda bikarbona djeluje kao sredstvo odvraćanja, odvraćajući njihovu prisutnost. Talog kave može se koristiti kao isplativo i učinkovito rješenje protiv mrava. Jednostavno ih posipajte po područjima gdje su biljke, drveće i kutovi vrta ugroženi.

  • Lavanda se predstavlja kao još jedna održiva opcija. Kako biste odvratili mrave, razmislite o uključivanju lavande u ta posebna područja. Osim ugodne arome, lavanda djeluje i kao vrlo učinkovit prirodni repelent. Evo nekoliko dodatnih preporuka za rješavanje problema s najezdom mrava. Napravite zamku za mrave tako što ćete pomiješati ½ litre vode, jednu žlicu šećera i dvije žlice kvasca. Prebacite smjesu u plitke posude i postavite ih na mjesta koja posjećuju mravi. Ocat je također preporučeno rješenje za suzbijanje najezde mrava. Nanesite jaku mješavinu jednakih dijelova octa i vode na staze mrava i uobičajena mjesta okupljanja mrava pomoću boce s raspršivačem.

Kako biste obeshrabrili mrave, postoje dvije mogućnosti: posipanje tla kredom u prahu ili izravno nanošenje na mravlje staze. Kreda djeluje kao repelent, uspostavljajući barijeru koju mravi oklijevaju prijeći. Alternativno, aromatične biljke također se mogu koristiti kao potencijalno rješenje.

Ako želite držati mrave podalje, istraživanje je pokazalo da su bosiljak, metvica i lavanda vrlo uspješni u odbijanju ovih nametnika. Kako biste zaštitili svoj dom od invazije mrava, sve što trebate učiniti je postaviti ove biljke u zatvorenom prostoru ili na prozorske daske.

Kako biste obeshrabrili mrave, možete posuti prašak za pecivo na mjestima gdje ih se često vidi.

Insekti su odbijeni toksičnošću ove tvari, koja učinkovito odvraća njihovu prisutnost. Za optimalne rezultate, pomiješajte ga sa šećerom u prahu u jednakim omjerima, održavajući omjer 1:1. Kako biste potaknuli mrave da napuste blizinu, posipajte crni papar oko i izravno u mravinjak.

Sposobnost mrava da se snalaze poremećena je prisutnošću papra, što ih tjera da napuste blizinu. Cheddar: Namještaj od cedrovine učinkovito odvraća niz štetnika, uključujući mrave.

Da biste napravili učinkovit lijek, pomiješajte malu količinu tekućine za pranje posuđa s vodom i pretočite u bocu s raspršivačem. Nastavite s nanošenjem otopine na okvire prozora, vrata i druga područja koja obično naseljavaju mravi. Koristeći ove prirodne metode i preporuke, možete učinkovito ukloniti mrave bez pribjegavanja opasnim kemikalijama.