U travnju 2011. godine obitelj Dupont de Ligonnes iz francuskog Nantesa nestala je bez traga, ostavljajući iza sebe misteriju koja će šokirati cijelu zemlju.

Policija je obilazila kuću obitelji više puta, ali nije našla ništa sumnjivo. Međutim, situacija se dodatno zakomplicirala kada su se pojavila tajanstvena pisma koja su otkrila priču o agentu koji navodno radi za američku tajnu službu. Otac Xavier, jedini preživjeli član obitelji, tvrdio je da je zapravo agent i da svi moraju pristupiti Programu zaštite svjedoka. Njihovi prijatelji nisu baš vjerovali u tu priču.

Nakon šestog posjeta policija je pronašla tijela majke i četvero djece zakopane ispod terase, dok je otac Xavier nestao. Istrage su pokazale da su majka Anjes, Artur, En i Beona ubijeni između 3. i 5. travnja 2011. godine, dok je Xavier ostao u kući tjedan dana nakon ubojstava.

Nakon ubojstva, Xavier je kontaktirao svog sina Thomasa kako bi ga doveo kući pod lažnim izgovorom. Mediji su nagađali da su otac i sin posljednji put viđeni na zajedničkoj večeri 4. travnja. Xavier je pokopan daleko od ostatka obitelji.

Xavier nikada nije pronađen. Neki su nagađali da je počinio samoubojstvo, dok drugi vjeruju da je lukavo planirao pobjeći i sakriti se negdje, možda čak i započeti novi život u drugoj zemlji.

Motiv ovog strašnog zločina još uvijek je teško razumjeti, ali se sumnja da su financijske teškoće mogle biti faktor. Nakon očeve smrti, Xavier je shvatio da je financijski u nezavidnoj situaciji, što bi mogao biti povod za tragediju.

Tajna ostaje fascinantna i ostavlja mnoga neodgovorena pitanja. Obitelj Dupont-Deligonnis ostat će zapamćena po strašnoj tragediji koja je zauvijek promijenila njihov grad i šokirala cijelu zemlju.