Poslednjih meseci, Svetlana Ceca Ražnatović se sve češće pojavljuje kao gost na koncertima širom regiona i privatnim proslavama. Ovo nije samo zbog njenog nastavka koncertnih turneja, već i zbog planiranja snimanja novog albuma, kao i eventualnog ponovnog održavanja koncerta na Ušću. Međutim, za ostvarenje ovih ambicioznih planova potrebna su značajna finansijska sredstva, tačnije, dva miliona evra.

Ceca Ražnatović, ikona domaće estrade, dobija poruke od svojih vernih fanova koji željno očekuju njen novi album i koncerte. Kada je sagledala sve troškove neophodne za ove projekte, shvatila je da će morati uložiti dodatan napor kako bi pružila svojoj publici isti kvalitet koji ih je oduševio tokom njene dugogodišnje karijere.

Iako je poslednji album objavila 2016. godine, a drugi koncert na Ušću održala 2013. pred impresivnih 130.000 ljudi, Ceca je retko nastupala tokom proteklih godina, objavljujući samo nekoliko singlova. Poslednje numere koje je predstavila javnosti bile su pesma “Za kraj”, koju je snimila za potrebe filma o Džej Ramadanovskom “Nedelja”, i rimejk hita “Ne računaj na mene” u saradnji sa Majom Berović.

Prema informacijama, Ceca je planirala da ove godine objavi novi album i organizuje koncert na Ušću. Međutim, naišla je na prepreke – numere koje je dobijala od kompozitora nisu joj odgovarale, a shvatila je da će joj biti potrebna značajna finansijska sredstva za ostvarenje ovih ambicioznih planova. Zbog toga je počela da prihvata nastupe po nižim honorarima nego inače, kako bi prikupila novac potreban za realizaciju ovih važnih projekata u svojoj karijeri.

Iako je ranije najavljivala koncerte i nove pesme, nedavno je u intervjuu izjavila da se koncert na Ušću ove godine neće održati, ističući da još nema albuma i da se na tome intenzivno radi.