U osvit 1980-ih, Richard Gere pojavio se na glumačkoj sceni, odmah osvojivši publiku svojim nevjerojatnim talentom. Njegova revolucionarna uloga u “Oficiru i džentlmenu” ne samo da je učvrstila njegov status zvijezde u usponu, već ga je i zavoljela ženama posvuda. Od tog trenutka nadalje, njegova je karijera porasla do novih visina, a sada nastavlja osvajati publiku svojim zadivljujućim ljubavnim pričama.

Usred živopisne pozadine New Yorka, glumac Richard Gere odisao je čistom srećom dok je grlio Alejandru Silvu, ženu koja je 33 godine mlađa od njega. Unatoč uskovitlanim nagađanjima da će njihova veza biti prolazna, par se činio zadovoljnijim nego ikad, pobjedonosno opovrgavajući svaki skepticizam oko njihove veze.

Glumčevim nedavnim nastupima pridodan je intrigantan element jer preuzima ulogu oca, što je postignuće vrijedno pažnje s obzirom na njegovu dob u osmom desetljeću života.

Tijekom vremena s njezinim ocem, poznatim biznismenom i bivšim potpredsjednikom prestižnog nogometnog kluba “Real Madrid”, prvi put su se susreli kada je ona bila djevojčica. No, tek 2014. godine, u raskošnom talijanskom hotelu koji je dobila i kojim je upravljala tijekom prethodnog braka, putevi su im se ponovno ukrstili. Uz pomoć zajedničkog poznanika ponovno su se spojili i među njima se odmah stvorila veza.

Važno je spomenuti da su tijekom ponovnog susreta obje osobe bile u procesu razvoda. Kao dokaz svoje duboke ljubavi prema njemu, prihvatila je budizam i preselila se u New York.

Godine 2014. Richard i Alejandra zaputili su se na romantično putovanje te su nakon četiri godine zajednički odlučili izmijeniti zavjete na intimnoj svadbenoj proslavi. U svojoj partnerici, glumac je pronašao nekoga tko ne samo da dijeli njegovu ljubav prema humanitarnim nastojanjima, već i aktivno sudjeluje u zakladi posvećenoj borbi protiv beskućništva u Španjolskoj.

Godine 2019. na svijet je stiglo njihovo prvo dijete, Aleksandar, označavajući njihovo prvo dijete kao ujedinjeni par, s obzirom na to da su ih prethodni brakovi već blagoslovili djecom. Sljedeće godine sretno su objavili rođenje svog drugog zavežljaja radosti. Smješteni na mirnom ranču u New Yorku, uživaju u svojim intimnim trenucima, zaštićeni od znatiželjnih pogleda.

Prije veze s Alejandrom, glumac je imao ljubavi s nekoliko izuzetnih osoba. Točnije, prije više od tri desetljeća, Gere je trijumfirao u osvajanju srca nevjerojatno zadivljujuće manekenke, Cindy Crawford, što je dovelo do njihovog prikaza kao ultimativnog utjelovljenja ljepote kao para na svjetskoj razini.

Glumčeva sklonost mlađim ženama je nepogrešiva, unatoč značajnoj dobnoj razlici od 17 godina između njega i njegovih partnerica. Ta se sklonost jasno pokazuje kroz njegovu vezu sa Cindy, koja je imala samo 22 godine kad su im se putovi prvi put ukrstili. Iako je Richard u početku oklijevao, Cindy je ostala odlučna u želji da se uda za njega. Naposljetku su se vjenčali u Las Vegasu tijekom prosinca 1991. Slučajno, Richard je imao rijedak slobodan dan od snimanja filma “Mr. Jones”, što mu je omogućilo da organizira privatni avion za njega, Cindy i njihove prijatelje kako bi otputovali u zloglasni “grad grijeha”.

Nažalost, njihov je brak nakon četiri godine došao kraju zbog nepomirljivih razlika. Unatoč tome, izrazila mu je zahvalnost za nevjerojatne godine koje su dijelili, čak i usred javnog nadzora oko njihove velike razlike u godinama. Tijekom tog vremena našao se upleten u razne romantične afere, iako je najveći interes medija zaokupila veza sa zanosnom Padmom Lakshmi. Unatoč priličnoj razlici od 22 godine, njihova je zajednica potrajala tek šest mjeseci.

Odlučivši se oženiti 2002. godine, odlučio je oženiti Keri Lowell, poznatu manekenku i glumicu. Obožavatelji kultne serije o Jamesu Bondu nedvojbeno će je prepoznati po nezaboravnim nastupima u filmovima, kao i po zapaženoj ulozi u televizijskoj emisiji “Zakon i red”.

Nakon dugotrajnog udvaranja koje je trajalo sedam godina, naposljetku su se vjenčali i ostali u braku 11 godina. U tom su roku radosno dočekali svog sina Homera. Na odluku da se raziđu prvenstveno je utjecao njihov suprotni način života. Richard, žudeći za mirnim i obiteljskim životom, nastojao je smanjiti njihovu izloženost medijima. S druge strane, željela je društveno življi i sadržajniji život, prepun uzbudljivih angažmana.