– Bilja Jeftić i Aca Ilić su u braku od 1989 godine, a njihov brak za sada nema niti jednu mrlju na sebi. U svome braku su dobili i sina Igora, koji je već završio studij prava, i koji se uskoro i ženi.

Pjevačica Biljana Jevtić iznijela je svoje viđenje teme razvoda, ističući ogromnu muku i izazove koji prate ovaj životni događaj. U krugu javnih ličnosti izuzetan uzor bračne sreće su Biljana Jevtić i Aca Ilić koji su u skladnoj zajednici dugoj 38 godina. Dok razvodi i dalje pogađaju njihovu industriju, glas Biljane Jevtić dodaje jedinstvenu perspektivu tekućem razgovoru. Razvod je, kako navodi Biljana Jevtić, nesumnjivo jedno od najtežih iskušenja koje čovjek može izdržati.

Unatoč tome, ona čvrsto tvrdi da je bolan zaključak bolji od trpljenja neprestane agonije. Umjetnica otvoreno izražava svoj prijezir prema zadiranju u privatne živote drugih, ali priznaje da čitanje i promatranje može izazvati osobna mišljenja i primjedbe. Međutim, istinsko razumijevanje događaja i njihovog odvijanja leži isključivo na dvoje pojedinaca koji su nekada dijelili život i živjeli u istoj zajednici. Pojedinci koji posjeduju najtočnije razumijevanje održivosti svoje veze su oni koji mogu pružiti najpronicljiviju perspektivu.

Dok je brak Bilje i Ace poznat po dugovječnosti i stabilnosti, Bilja ističe da oni nisu jedini par u showu koji je uspješno izgradio dug i skladan zajednički život. Tijekom intervjua za Radio Svijet istaknula je postojanje drugih trajnih brakova te je također priznala prisutnost i dugotrajnijih zajednica i razvoda unutar emisije. Prije nego što se proslavila kao umjetnica, Biljana Jevtić bila je u ljubavnoj vezi s bliskim prijateljem, a nedavno je progovorila o razlozima zašto je odabrala Ilića. Kako objašnjava, raspad braka spada među najteža iskušenja s kojima se čovjek može susresti u životu. Neizbježnost tjeskobe stalni je pratilac dok se suočavamo sa životnim preprekama.

Čak i najmanja pojava, poput odlaska dragog ljubimca, može nanijeti duboku patnju. A kada ste svoje postojanje isprepleli s drugim, gradeći zajednički život, podižući obitelj, putovanje kroz nedaće postaje još zamršenije. Biljana Jevtić, podrijetlom iz nišavskog sela Grejača, odrasla je u skromnom domu okružena živahnom obitelji. Unatoč skromnom odrastanju, doživjela je radosno djetinjstvo. Međutim, Biljana se od tada distancirala od golemog carstva online slika, shvaćajući da je život stalna bitka. Kao što izreka kaže:

“Bolje je podnijeti bolan kraj nego beskrajno patiti.” To mišljenje stoji, jer je pokušaj isforsiranja nemogućeg uzaludan i nepromišljen, zaključila je supruga Ace Ilića. Biljana je u pratnji roditelja, mlađe sestre, bake, djeda, ujaka i razne druge rodbine s nestrpljenjem prihvatila obilje poslova koji su ih čekali na selu. Unatoč školskim obvezama i pomaganju roditeljima u kući i na polju, Biljanino djetinjstvo bilo je tapiserija čiste ljepote. Cik zore, kad bi njezin otac tijekom ljetnih mjeseci ustajao točno u pet sati, označavao je početak dana prepunog beskrajnih mogućnosti.

Osvrćući se na drage uspomene, Biljana se rado prisjeća kako nijedan izazov nije bio nepremostiv, uvijek je uspijevala pronaći vremena i za učenje i za kvalitetno druženje s vršnjacima. Od svih divnih iskustava posebno mjesto u njenom srcu imale su subotnje plesačice u Grejaču. Svima je pružena ekskluzivna prilika da se opuste i uživaju. Unatoč tome, zbog očeve krute i konvencionalne naravi, djevojke su tijekom događaja uvijek bile u pratnji majke.

Pokazala je izuzetan uspjeh u osnovnoj školi i izborila upis u cijenjenu nišku Srednju elektrotehničku školu. U početku je prve dvije godine svakodnevno putovala autobusom od Grejača do Niša prije nego što se konačno preselila kod svoje tete. Kroz angažman u kulturno-umjetničkoj zajednici naišla je na ljubav prema pjevanju. U suradnji s članovima KUD-a krenula je na turneju po bivšoj Jugoslaviji pokazujući svoj talent. Po završetku srednje škole upisala je fakultet u Nišu. Slučajno joj se ukazala prilika da se kao predstavnik Radio Niša takmiči na izboru “Prvi glas Srbije”. Unatoč tome što nikada nije razmišljala o glazbenoj budućnosti, Biljana je prihvatila ovu neočekivanu priliku.