Samo nekoliko odabranih parova može održati svoju ljubav i nježnost tijekom mnogih godina, što im omogućuje da se nose sa svim izazovima koji im se nađu na putu.

Većina pojedinaca nalazi utjehu u iluziji, zavaravajući se da je sve u redu. Raskinuti lance koji su ih sputavali dulje vrijeme težak je zadatak jer uključuje prevladavanje navika, financijske ovisnosti, roditeljskih obaveza, straha od nepoznatog i otpora promjenama. Odlučiti se ignorirati očigledne istine i zadržati fasadu normalnosti jednostavnija je alternativa ponovnom početku.

Priznavanje nepostojanja emocija u braku zahtijeva ogromnu emocionalnu snagu i samosvijest. Međutim, postoje slučajevi kada je optimalno dati partneru samoću i prekinuti vezu. Ključni aspekt je njegovanje iskrenosti u sebi i sa svojim partnerom, izbjegavanje samozavaravanja pod svaku cijenu.

Raspravljajmo sada o jasnim pokazateljima koji uistinu ukazuju na nedostatak ljubavi kod žene.

1. Nema emocionalne veze

Emocionalno ulaganje koje žena ulaže u vezu za nju je jednako bitno kao i čin disanja. Bez ove vitalne komponente, veza između dvije osobe jednostavno nestaje.

U svakoj vezi žene su dosljedno zaručene. Međutim, kada se ljubav smanji, čini se da se odvajaju od emocionalne veze sa svojim partnerom. Njihovo ponašanje postaje distanciranije, zanemarujući njegove potrebe i ne obazirući se na njegova iskustva. Unatoč tome što je fizički prisutna, postoji emocionalna praznina koju žena pokazuje unutar veze.

Ljubav podrazumijeva više od pukog gledanja u oči; uključuje dijeljenje zajedničke vizije i gledanje prema istoj budućnosti.

Gubitak povjerenja očit je kada se više ne vode nekoć duboke rasprave o osobnim razmišljanjima i iskustvima. Ranije je postojala mogućnost upuštanja u duge razgovore o bezbroj tema, razmjene tajni i težnji. Međutim, s vremenom su se ti razgovori sveli na puke pozdrave i oproštaje. Kad se raspadne veza koja potiče intimnost, nestaje i ljubav.

2. Stalne svađe i sukobi

Kako ljubav nestaje, manji sukobi imaju tendenciju eskalirati u velike kontroverze. Okruženje u domu postaje sve užarenije, sa stalnim svađama i međusobnim okrivljavanjem. Zapanjujuće, svaki aspekt osobe koju su prethodno cijenili počinje izazivati ​​iritaciju, od prehrambenih navika do stila hodanja, čak i do zvuka zatvaranja vrata. Nekad nevina tuba paste za zube sada izaziva osjećaje odbojnosti i negativnosti.

3. Nemate želju da budete stalno tu

Tijekom vrhunca ljubavi, pojedinci često daju prednost provođenju svakog slobodnog trenutka u međusobnom društvu. Međutim, kako vrijeme prolazi, zajednički boravak počinje se činiti obaveznim, a ne ugodnim. Smanjuje se žudnja za bliskošću i javlja se sklonost da vrijeme provodite odvojeno. U takvim slučajevima, ženi bi moglo biti bolje da je sama nego sa svojim partnerom.

4. Iznenađenja i pokloni nestaju

U početnim fazama veze, obje su se osobe iskreno trudile oduševiti jedna drugu malim gestama privrženosti i neočekivanim iznenađenjima. Međutim, te su geste s vremenom postale manje uočljive. Prestalo je darivanje vašeg partnera, au posebnim prilikama poput rođendana ili godišnjice dobivate samo površne “čestitke”. Isto se može reći i za žensku perspektivu. Izgovori u vezi s financijskim ograničenjima su nevažni u ovoj situaciji, budući da je pravi temeljni razlog nedostatak želje da se uključe u djela ljubaznosti.

5. Intimnost postaje znatno manja

Fizička intimnost služi kao ključni element unutar romantičnog partnerstva, simbolizirajući duboku emocionalnu povezanost koju dijele dvije osobe. Međutim, kada osjećaji splasnu, intimnost se postupno povlači u drugi plan ili potpuno nestaje. Umjesto nekadašnje žarke strasti ostaje puki osjećaj formalnosti. Nažalost, intimnost postaje ograničena na puku fizičku blizinu, lišenu bilo kakvog dubokog emocionalnog angažmana.

6. Žena se ne žuri kući

Prije su žene nestrpljivo žurile kući s posla kako bi bile sa svojim obiteljima, ali sada se čini da ih zadržava nematerijalna sila. Oni više ne osjećaju potrebu za žurbom i umjesto toga odlučuju ostati u uredu ili provoditi vrijeme s prijateljima, namjerno izbjegavajući nekad ugodno okruženje svojih domova. Ovaj značajan pad u želji da budete kod kuće služi kao uznemirujući pokazatelj.

7. Fantazije o drugim ljudima

Kada se žena često prepušta mislima i sanjarenju o drugoj osobi, to je znak da je njena ljubav izgubila žar. Nesvjesna toga, ona traži zamjenu, čezne za svježim emocijama i pojačanim senzacijama. Kao što je Friedrich Nietzsche oštroumno istaknuo: “Tek nakon što nas netko stalno iznevjeri, sposobni smo gajiti mržnju prema njima.”