Mediji u zemlji ostali su zatečeni kada je objavljeno da se pjevač Dženan Lončarević i njegova supruga Samira razvode. Dženan je o svom privatnom životu uvijek bio diskretan, a o supruzi i obitelji rijetko je govorio javno. Godine 2006., prije nego što je krenuo na svoj glazbeni put, imao je priliku upoznati suprugu Dženanu, a to je jedina informacija o njihovom susretu. Na pitanje koliko ne želi govoriti o svom privatnom životu, Dženan je odgovorio:

Činjenica da moja glazba ostaje privatna pobudila je znatiželju ljudi i ključno je da tako i ostane.

S karijerom dugom više od petnaest godina, započeo je svoje glazbeno putovanje 2006. godine kraseći pozornice živahne beogradske klupske scene. Nije dugo trebalo da se nametne kao maestro ambijenta, osvajajući publiku svojim očaravajućim nastupima. Iako su detalji oskudni, valja napomenuti da je svoju voljenu suprugu Dženanu upoznao prije svog ulaska u glazbene vode, a to se poklopilo s istom 2006. godinom.

Na upit koliko ne želi govoriti o privatnom životu, Dženan je odgovorio:

Činjenica da moja glazba ostaje privatna izazvala je znatiželju među ljudima i ključno je da se tako i nastavi.

Više od petnaest godina gradi svoju karijeru. Sve je počelo 2006. godine kada je stajao na pozornici raznih beogradskih klubova, brzo se etablirajući kao glazbenik poznat po stvaranju izuzetnog ambijenta.

U novogodišnjoj noći našla sam se u situaciji da moram stati na pozornicu, odišući srećom, nasmijana i zračeći radosnom atmosferom. Moj zadatak je bio pjevati cijelu noć i stvoriti nezaboravno iskustvo. Međutim, prije manje od dvadeset dana doživio sam razoran gubitak vlastitog brata. Unatoč golemoj tuzi koja mi je pritiskala srce, nisam se mogla natjerati da otkažem nastup. Nisam mogao razočarati one koji su željno iščekivali izuzetnu novogodišnju proslavu. Rezultat je bio ništa manje nego izvanredan, ili barem tako kažu. Malo tko je znao da iza fasade mog blistavog osmijeha krijem neopisivu bol. Rijetko pričam o toj noći, rijetko se i prisjećam njezinih detalja, ali svjestan sam da je bila prekretnica u mom životu.

BIOGRAFIJA

Glazbeno školovanje započeo je u Prijepolju, gdje je razvio strast prema sviranju gitare. Glazbeni studij nastavio je u srednjoj školi u Sarajevu. Svoj pečat ostavio je upravo na festivalu Feras 05, prošavši u superfinale i naposljetku osvojivši prestižnu titulu najboljeg debitanta svojom zanosnom izvedbom pjesme “Da si tu”. Prije proboja u Beogradu 2006. već se profilirao kao cijenjeni pjevač nastupima u Prijepolju, Novom Pazaru, Užicu i Sjenici. Njegov talent i predanost doveli su ga do toga da čak tri puta sudjeluje na budvanskom festivalu, gdje je u svom debitantskom nastupu s pjesmom “Ti amo, Angela” dobio priznanje za izuzetan “mediteranski zvuk”.

Nakon završene osnovne škole u Prijepolju, Dženan se opredjeljuje za glazbeno školovanje u srednjoj školi u Sarajevu, te na kraju stječe diplomu. Iako ga je u početku privlačila harmonika, na kraju se odlučio za gitaru. Već u drugom razredu osnovne škole počeo je sam učiti svirati gitaru, jer nije imao priliku pohađati nižu glazbenu školu. No, usmjeravala ga je Adila Topčibašić, ugledna profesorica glazbe iz Prijepolja, koja ga je pripremala za upis u srednju glazbenu školu.

Godine 2006. Dženan je debitirao u beogradskim klubovima nakon niza uspješnih nastupa u Prijepolju i okolici. Njegova sposobnost stvaranja izvanredne atmosfere brzo mu je priskrbila reputaciju talentiranog glazbenika. Sljedeće godine izdaje svoj inauguracijski album pod nazivom Nikome ni reč na kojem se nalazi istoimeni hit singl. Ova je pjesma postala iznimno popularna i do danas je jedna od njegovih najomiljenijih pjesama.