– Zlatan Ibrahimović je možda i najpopularniji fudbaler sa ovih prosstora ikada. Podsjećamo, otac mu je iz Bosne i Hercegovine, dok je majka iz Hrvatske. Ratni vihor ih je odveo u Švedsku, gdje je Zlatan odrastao u jako lošim uslovima sa svojim braćom i sestrama. Uspjelo mu je u karijeri, a roditelje i sve oko sebe je ispoštovao kako i treba. 

Kako bi pokazao svoju nepokolebljivu posvećenost dobrobiti svoje obitelji, Zlatan Ibrahimović otišao je više od toga kupnjom crkve za svoju majku Jurku, osiguravanjem stana u Novalji za svoju sestru, osnivanjem holding kompanije za svog polubrata Aleksandra i kupnjom nekretnine u New Yorku i Miamiju, koje je označio kao rajske zone.

U svojoj drugoj autobiografiji naslovljenoj “Adrenalin” Zlatan Ibrahimović, proslavljeni bivši igrač Milana i Paris Saint-Germaina te bivši švedski reprezentativac bosanskog podrijetla, otkrio je da je kupio apartman na otoku Pagu za svoju majka Jurka. Ova promišljena gesta omogućila joj je da živi bliže svojim sestrama.

Jurka Gravić, majka Zlatana Ibrahimovića, podrijetlom je iz sela Prkos kod Škabrnje u zaleđu Zadra. Njen brat Gojko Gravić, mještanin Prkosa, ispričao je njenu životnu priču. Jurka je sa 17 godina krenula na put u Njemačku u potrazi za poslom, gdje joj se putevi susreću s Anićem iz Kruševa kraj Zadra. Njihova zajednica rezultirala je rođenjem dviju kćeri, Monike i Violete. No, njihov brak je na kraju ipak raspao, a Jurka se udala za Šefika Ibrahimovića, poznatog pjevača iz bara Kink, porijeklom iz Bijeljine. Zajedno su na svijet dočekali dvoje djece: Zlatana, koji će kasnije postati legendarni nogometaš, i njihovu kćer Sanelu. Nažalost, i Jurkinoj i Šefikovoj vezi došao je kraj i pred njima su bila teška vremena. Zlatan je i sam otvoreno pričao o poteškoćama s kojima se susretao u djetinjstvu, često češće osjećajući glad nego zadovoljstvo.

U početku je Zlatan živio sa svojom vrijednom i marljivom majkom, koja je obavljala tešku ulogu domaćice. Nakon toga je prešao živjeti sa svojim ocem, koji se liječio od ovisnosti o alkoholu. Zlatan spremno priznaje svoje burno i teško odrastanje, fazu u svom životu u kojoj je lako mogao podleći dubinama očaja. Usprkos tome, njegova odlučna ustrajnost ga je potaknula da postigne trijumfe bez premca na međunarodnoj razini.

Pokazujući svoj izvanredan karakter, otvoreno je iskazivao istinsko divljenje svojoj marljivoj majci, shvaćajući prepreke na koje je nailazila dok je podizala peteročlanu obitelj.

Dio svog bogatstva Zlatan je vješto rasporedio na tvrtke o kojima skrbe njegova majka i polubrat Aleksandar. Bitno je spomenuti da je Zlatanova majka rodila još jedno dijete, Aleksandra Đorđevića, izvan braka. Još jednog polubrata, Sapka, Zlatanu je darovao njegov otac Kinko, kao počast Zlatanovom pokojnom stricu Sabahudinu. Tragično, Sapko je preminuo u dobi od 41 godine 2014., ostavljajući dubok utjecaj na Zlatana. Suprotno uvriježenom mišljenju, Zlatan nije majci kupio stan u Pagu; umjesto toga, dobio je novu luksuznu rezidenciju u Novalji, uknjiženu na ime svoje sestre Sanele. Uz to, prema imperial.net, Zlatan je uložio nevjerojatnih 9,24 milijuna eura kako bi kupio crkvu za svoju majku u Švedskoj. Danas njegova majka, koja je neumorno radila 14 sati dnevno kao sluškinja kako bi odgojila svoje petero djece, može osjećati neizmjeran ponos i zadovoljstvo zbog svojih postignuća.

Imperial izvještava da nogometašev narativ služi kao nacrt za milijardere, poput Zlatana, koji učinkovito upravljaju svojim raskošnim imperijima nekretnina korištenjem registriranih tvrtki u obiteljskom vlasništvu i stručnosti stručnjaka za prijenos imovine specijaliziranih za “porezne oaze”.

Unutar transparentne i dobro organizirane nacije Švedske postoji sustav koji ne ostavlja mjesta tajnosti u vezi s nečijim mjestom stanovanja i vrijednosti imovine. Ovi sveobuhvatni registri sadrže mnoštvo informacija koje bi Agencija za zaštitu osobnih podataka ocijenila povredom privatnosti. Upravo unutar tog sustava možemo otkriti gdje se trenutačno nalaze članovi uže obitelji Zlatana Ibrahimovića. Nedavno je Šefik, Zlatanov otac, napravio nevjerojatnu kupnju luksuzne kuće koja se nalazi u ekskluzivnom dijelu Malmoa. Ovo je doista nevjerojatno, s obzirom na prošlost Šefika kako spaja kraj s krajem dok je odgajao Zlatana, pa čak i depresiju u svojoj domovini. Činilo bi se nemogućim da si priušti tako ekstravagantnu nekretninu u svojim poznim godinama.

Naprotiv, Jurka, Zlatanova majka, živi u Malmou u Ulici Henrika Menandersa. Unatoč prestižnoj prirodi svoje adrese, Jurka se nađe okružena susjedima koji potječu iz nacija koje su nekada činile Jugoslaviju.

U blizini Muzeja moderne umjetnosti u gradu živi Sanela Ibrahimović, jedina Zlatanova sestra. Adresa joj je u ulici Slottsgatan, a posjeduje i stan u Novalji. Saneline kontakt podatke možete pronaći u švedskom telefonskom imeniku, gdje je navedena pod svojom majkom Jurkom.adresu stana. U neposrednoj blizini Sanele naći će se i Monika Anić, Zlatanova polusestra. Monika, koja ima 52 godine, radi kao administratorica u sektoru socijalne skrbi. Zlatanov najmlađi polubrat, Aleksandar Đorđević, živi u ulici Mabärsgatan sa suprugom Lindom Sofie Đorđević. Zanimljivo, ta se adresa veže i uz jednu od tvrtki odgovornih za upravljanje Zlatanovim nekretninama, nekretninom koja je službeno u vlasništvu njegove majke Jurke i brata Aleksandra.

Zlatanov polubrat aktivno je angažiran u još dvije tvrtke u kojima je Jurkina majka na rukovodećim pozicijama.