Ljubav, vječni fenomen, zarobila je srca Harolda Terencea, koji ima 100 godina, i Jean Sverlin, koja ima 96 godina. Njihova ljubav služi kao izvor mladosti, jača njihov duh i održava ih na životu. Kao dokaz njihove dugotrajne romanse, veseli par odlučio je ovog lipnja krenuti na bračno putovanje u Francuskoj, obilježavajući gotovo tri godine blaženog zajedništva.

Osjećaj leptirića u trbuhu nije ekskluzivan za mlađu generaciju, jer ga i ja u svojim godinama doživljavam. Zaista je nevjerojatno imati sve te osjećaje i iskustva, kako Djin dijeli s CNBC Make It.

Terenceovi osjećaji prema budućoj ženi ostaju nepromijenjeni.

Najduže sam bio uvjeren da je najneobičnija priča o ljubavi ona o Romeu i Juliji. Međutim, ubrzo sam shvatio da je njihova priča samo izmišljotina. Tada sam došao do zaključka da je najveća ljubavna priča ona koju dijelimo Džini i ja. Možete li zamisliti ljubav tako duboku da nadilazi godine, sa stogodišnjakom i ženom od 96 godina koji još uvijek njeguju jedno drugo jednako žarko kao Djin i ja?

S velikom radošću, Harold je željno otkrio svaki zamršeni aspekt njihovog vjenčanja, u rasponu od iskrene izvedbe bezvremenske balade Whitney Houston “I Will Always Love You” od strane njegove unuke Caroline do velikodušnog poziva dragog prijatelja da krene na romantični medeni mjesec u Parizu , svi troškovi pokriveni.

Nakon prvog susreta, obje su osobe dijelile uzajamnu averziju prema mogućnosti ponovnog ulaska na scenu spojeva. Prije 25-godišnjeg suživota sa Sol Kacom, Djin je iskusila gubitak dva prethodna supružnika.

Nakon prerane smrti mog zaručnika, njegova me kći ljubazno upoznala s Haroldom, naglašavajući koliko sam radosti unijela u život njezina oca. Pitala se zašto bih se sama trebala suočiti s usamljenošću. Zanimljivo, tijekom našeg prvog susreta, Harold i ja jedva da smo razmijenili poglede, kako se prisjeća Djin.

Harold je tada doživio duboku tugu zbog smrti svoje supruge Thelme, s kojom je dijelio 70 godina braka.

Nakon što mu je supruga umrla, Harold nije imao želju upoznavati nove ljude. Proveo je tri godine namjerno izbjegavajući bilo kakve interakcije sa ženama. U dobi od 98 godina, Harold je vjerovao da je iskusio dovoljno romanse u svom životu i nije je namjeravao tražiti. Međutim, njegov najbolji prijatelj ga je pozvao da se ponovno poveže s Giantom i pristupi situaciji otvorenog uma.

Te posebne večeri provedene na Seasons 52 dogodio se nevjerojatan događaj. Dok smo sjedili jedno uz drugo, naša su se tijela dodirnula i pogledi su nam se susreli po prvi put, zapalivši neopisiv nalet elektriciteta u meni. Svako vlakno mog bića počelo je drhtati od iščekivanja. Obuzet uzbuđenjem, bilo mi je teško jesti ili čak doći do daha. Nisam ni znao da sam se u tom trenutku zaljubio do ušiju u nevjerojatnoj dobi od 98 godina. Sada, duboko u svojoj stotoj, mogu s pouzdanjem izjaviti da se moje obožavanje prema njoj s vremenom samo pojačalo. Ljubav, kako to Harold tako rječito kaže, cvjeta svakim danom.

Harold i Jean postali su nerazdvojni duo, pronalazeći radost u društvu svojih združenih obitelji. Njihovu povezanost dodatno učvršćuje zajedničko iskustvo s po dvije kćeri i po jednog sina, kao i radost brojnih unučadi i praunučadi. Ples uz živahne melodije i zajedničko upuštanje u avanture još je jedna strast koju dijele, što dokazuje njihov nedavni bijeg u Las Vegas tijekom uzbuđenja March Madnessa.

Harold izjavljuje da nikada ne doživljava niti jedan trenutak dosade dok provodi vrijeme s Džini, svojom voljenom družicom. Njihova omiljena aktivnost uključuje živahne razgovore, pjevanje pjesama, uživljavanje u melodije i prepuštanje nostalgičnim uspomenama. Čini se kao da su još jučer bili zajedno, bez napora provodeći sate u društvu jedno drugoga.

Unatoč brojnim gubicima i poteškoćama s kojima su se suočili, uključujući i Harolda, američkog veterana Drugog svjetskog rata, dosljedno nastoje zadržati pozitivan stav.

Ključ dugog života leži u smanjenju stresa. U našem leksikonu postoje dvije riječi koje imaju ogromnu moć: “Pa što?” proglašava mudrim pojedincem. “Kakve veze ima ako na dan našeg planiranog piknika padne kiša? Pa što? Sutra će nam biti povoljno vrijeme.

Djin, s tonom punim smijeha, dijeli svoju optimističnu perspektivu o životu: “Život je ugodan, ali uvijek se može poboljšati. Svakog jutra okreće moj broj i nježno me pita: ‘Jesam li ti izrazio ljubav?’ Prije nego što stignem odgovoriti, on naglo prekida poziv, svladan smijehom.

– Njegova ljubav prema meni je tako jaka, zbog čega imamo želju da stupimo u brak.

Ove godine vjenčanje je zakazano za 6. lipnja.