Za žene koje prolaze kroz menopauzu, visoko se preporučuju namirnice koje im pomažu u mršavljenju. Avokado, super zdrava keto hrana, krije ključ ove tajne!
Kontrola težine postaje izazov za mnoge žene tijekom menopauze. Iako se općenito vjeruje da su loše prehrambene navike i nedovoljna tjelesna aktivnost uzrok, u stvarnosti, hormonalne fluktuacije također mogu imati štetnu ulogu u sastavu tijela. Kada se razina estrogena i progesterona smanji, povećava se vjerojatnost debljanja.

Uravnotežena prehrana, redovita tjelesna aktivnost i mjere detoksikacije ključni su u borbi protiv pretilosti. Ključno je izbjegavati određenu hranu, uključujući slatke poslastice, masnu i pretjerano slanu hranu te brzu hranu. S druge strane, neke su namirnice vrlo preporučljive i mogu pomoći u mršavljenju. Jedna od ovih zdravih opcija je moćni avokado.

Srednji avokado ima 234 kalorije i sadrži manso, ali to ne znači da ćete se udebljati ako ovu namirnicu uvrstite u svoju prehranu.Znanstveno je dokazano da jedinstvena mješavina vlakana i masti u ovom voću proizvodi dugotrajnu sitost i smanjuje ukupni apetit.Prema rezultatima studije. Osim toga, avokado se smatra namirnicom sa sposobnošću reguliranja razine estrogena.