Jako interesantna tema ne samo ženama nego i muškarcima nam dolazi direktno iz Srbije.

U prošlosti je bio takav običaj da su muškarci bili ti koji su prehranjivali svoju porodicu a žene su odgajale djecu i nisu radile ništa drugo osim kućnih poslova i spremanja obroka svojoj porodici. 

Međutim kako vrijeme odmiče i muškarci su počeli da rade kučne poslove pa čak i da spremaju ručak, ukoliko supruga nema vremena ili je na poslu. Danas je vrlo normalno da u jednoj porodici rade i muž i žena.

Tijekom gostovanje u jednoj poznatoj TV emisiji u Srbiji gospođa MIlena je iznijela nekoliko zapažanja vrijedna pažnje. Izrazila je uvjerenje da se pitanje ravnopravnosti spolova i podjele kućnog reda često pogrešno tretira.

Naše pitanje je da li je raspodjela tih poslova pravedna i uravnotežena ili postoji neka neravnoteža između muža i žene? Najčešći problem s kojim se susreću parovi s ovim problemima je nedostatak komunikacije. Unatoč svemu naizgled shvaćenom, korijen problema leži u borbi za ravnopravnost spolova i usponu žena u zanimanjima koja su se nekada smatrala isključivo muškarcima.

Naglasak je stavljen isključivo na financijska primanja muškaraca, dok se žene susreću s izjavama poput: “Dobila si što si htjela, sada zarađuješ vlastiti novac, ali ne zaboravi svoje dužnosti supruge i majke.”