Danas imamo jednu jako interesantnu temu za obraditi. U pitanju je način oblačenja žena koje su prevagnule 40+ godina.

Iako su se vremena promijenila i modni dizajn je postao jako interesantan, tačnije izgleda kao da je stajling na dami sve bolji ukoliko na sebi ima što manje odjeće…

U V.Britaniji sprovedeno je istraživanje u kojem se trebalo označiti u kojem trenutku žena treba da prestane nositi uske farmerice i kada se treba ošišati.

Odgovori su bili jako neočekivani jer se navelo da žene nakon 47 ne bi trebale nositi uske farmerice i nakon 45 ne bi trebale imati dugu kosu. Po mogućnosti ravnu do ramena.

Mnogo muškarci su takođe negodovali što se žene oblače jako eksplicitno noseći suknje iznad koljena ili kratke hlačice i takve idu na posao. To zaista nije primjereno. Nakon pregleda rezultata ankete žene su izrazile određenu frustaciju i nezadovoljstvo. Jedna od njih se čak i našalila i rekla da će uske i pocijepane farmerice nositi kad god ona to poželi pa ako je potrebno i u 80-tim.

Srpski Stručnjak je također izjavio da žene poslije 40-te godine nemaju više šta tražiti u uskim farmericama i mini suknjama jer više ne izgledaju kao prije 20 godina. Dalje je naveo da žene ne mogu prihvatiti činjenicu da stare i da više nemaju ono što su nekada imale.