Vladimir Putin je jedan od najpoznatijih ljudi na svijetu, a njegovo bogatstvo nikome nije poznato. On ima mnoge kuće u Rusiji, kao i nekretnine, a danas ćemo pisati o jednoj od njegovih nekretnina.

Nakon opsežne obnove, palača na litici koja je pripadala ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu pretvorena je u luksuzno remek-djelo, koje se sada procjenjuje na nevjerojatnih 1,25 milijardi dolara.

Usred žestoke rasprave oko zlouporabe državnih sredstava, tim istraživačkih novinara, u suradnji sa Zakladom za borbu protiv korupcije (FBK) koju je osnovao pokojni oporbeni vođa Aleksej Navalni, slučajno je naišao na dvorac Gelendžik, impresivno zdanje smješteno na vrhu crno more. Kremlj je brzo ustvrdio da dvorac pripada Arkadiju Rotenbergu, 72-godišnjem biznismenu i bliskom Putinovom povjereniku. Pod pritiskom novinara, Rotenberg je ustvrdio da trenutno gradi “apart-hotel”, izraz skovan za opisivanje jedinstvenog spoja apartmana i hotela.

Pronicljivi promatrači Putinova ponašanja na njegove su nedavne postupke gledali kao na prijevarnu smicalicu osmišljenu da obmane javnost. Čini se da nedavno predstavljeni videosnimci sugeriraju da je predsjednikov ukus doživio transformaciju, što se podudara s raskošnim renoviranjem prostrane “Putinove palače”. Ovo raskošno prebivalište ima izvanrednu podzemnu strukturu sa 16 razina neprimjetno integriranih u liticu, podsjećajući na špilju i evocirajući usporedbe sa skrovištem zloglasnog negativca Jamesa Bonda, kako je izvijestio “Daily Mail”.

Kad je Putin započeo svoj peti predsjednički mandat, pojavilo se dodatno otkriće u vezi s palačom, što je dodatno potaknulo kontroverzu oko njegove pobjede na izborima u ožujku, koje zapadne zemlje doživljavaju kao lažne.

Striptiz pozornice, kasina i aqua diskoteke postale su prošlost.

  • Kako bi se uskladila s tradicionalnim načelima, struktura je prošla opsežne izmjene koje su privukle pozornost. Značajne promjene uključivale su uklanjanje “pozornice za stripove”, prostora za nargile i ples na šipci, kasina, igraonice i “aqua disca”. Ti su elementi bili predmet ismijavanja jednog britanskog tabloida 2021., što je dovelo do nagađanja o njihovoj kompatibilnosti s ciljem zgrade da promiče tradicionalne vrijednosti među Rusima. Raskošni ukrasi i ukrasi koji su nekad krasili palaču su zamijenjeni. Umjesto njih, sada stoji konvencionalna crkva, zajedno s drvenim prijestoljem namijenjenim Putinu, kao i ikonama i slikama. Naime, jedno od umjetničkih djela prikazuje kneza Vladimira I. Velikog, cijenjenu povijesnu osobu koja je odigrala ključnu ulogu u ujedinjenju Ukrajine i Rusije prije više od tisuću godina, kako je navedeno u publikaciji.
    Unutar ove velebne palače nalazi se usamljena prostorija u kojoj se hrabro otkriva identitet pravog vlasnika, što je otkrila istraga FBK i cijenjena publikacija “Proekta.

Smještena u srcu grada, crkva se nalazi na središnjem mjestu.

Primarna točka interesa pomaknula se na Putinovu osobnu crkvu, koja se pojavila kao središnji vrhunac. Prema The Daily Mailu, trenutni raspored značajno odstupa od prethodno otkrivenih računalno generiranih prikaza, koji su prikazivali prostoriju za nargile zajedno s plesnim barom i udobnim rasporedom sjedećih mjesta.

Kako su izvijestile novine, trenutačno postoje umjetnička djela koja prikazuju hrabrost Rusije u raznim povijesnim ratnim scenarijima, uključujući poznatu bitku kod Borodina 1812. Među tim umjetničkim djelima postoji i jedno koje prikazuje dio poznate slike koja se čuva u Kremlju , pod naslovom „Oni koji nam se s mačem približe, od mača će i izginuti.

Izvješća su potvrdila da je nedavna istraga o obnovi palače pokrenuta nakon što je radnik, koji je bio uključen u proces restauracije i uspio snimiti strukturu, došao u javnost s otkrićima. Istraga je potvrdila da nekretnina o kojoj je riječ nije samo “apart-hotel” kako je službeno dokumentirano, već prostrana palača posebno izgrađena za Putina.

Prema upitu, zaposlenici bi se do radilišta prevozili autobusima iznajmljenim u privatnim kućama; međutim, često su nailazili na neuspjehe tijekom procesa ulaska. Po dolasku na kontrolnu točku izdržali bi dugo čekanje bez hrane ili hidratacije. Vjeruje se da je uzrok ovog kašnjenja dolazak značajne osobe. Dodatno, korištenje telekomunikacijskih uređaja unutar prostora bilo je strogo zabranjeno, kako je navedeno u istrazi.

Prema izvješćima FBK i “Projekta”, postoje tvrdnje da su agenti tajnih službi pomno pratili napredak projekta obnove. Kako se radni dan bližio kraju, jedan od radnika prošetao je skoro dovršenom palačom.

U hrabrom činu prkosa, neustrašivo je zanemario strogu zabranu i prokrijumčario svoj telefon u prostorije, snimajući prostrani drugi kat s jedanaest spavaćih soba. Nije ga pokolebao, nastavio je svoje istraživanje do prvog kata, pažljivo dokumentirajući ostatke nekoć uspješnog bara, kockarnice, igraonice i aqua disca.

U otkriću su bili raskošni francuski tepisi u stilu Luja XVI., procijenjeni na oko 100.000 dolara. Uz te tepihe nalazili su se lusteri koji su deset puta bili vrijedniji od tepiha. Video prikazuje jedinstveni arhitektonski koncept, nudeći novo gledište koje kombinira elemente iz drevnih vremena i povijesti Ruskog Carstva.

  • Nedavni dokumentarni film “Palača za Putina: Priča o najvećem mitu” iznio je na vidjelo skandal vezan uz skrivenu palaču smještenu na litici. Za razotkrivanje ovog šokantnog otkrića zaslužan je Navalnyjev tim iz FBK. Međutim, prema izvješću “Daily Maila”, general Genadij Lopirev (69), koji je nekoć bio u Putinovoj blizini i posjedovao insajderska saznanja o izgradnji palače, preminuo je pod misterioznim okolnostima u kolovozu 2023. Dok je služio Zatvorske kazne iznenada se razbolio, a naknadnim liječničkim pregledima pokazalo se da je nesvjesno živio s leukemijom. Pojavile su se sumnje da je možda otrovan upravo u trenutku kada je bilo njegovo puštanje na slobodu. Vojni sud ga je 2017. osudio na 10 godina zatvora nakon što je optužen za primanje mita i nezakonito posjedovanje streljiva, što je on oštro negirao.