– 3 maja se napunila puna godina dana, od kako je Kosta Kecmanović uradio najveći masakr u istoriji Srbije, Podsjećamo, on je tada ubio 10 svojih školskih prijatelja, kao i školskog domara. On je i dalje smješten u specijanoj ustanovi u Beogradu, a roditelji pobijene djece i dalje dolaze na suđenja protiv njegove majke.

– Zašto si ubio moju kćer? Dragan Kobiljski, otac ubijene Eme Kobiljski, obratio se danas optuženoj Miljani Kecmanović u sudu Višeg suda u Beogradu, ovo pitanje postavila je Kecmanović. Miljana Kecmanović je majka dječaka ubice koji je ubio devet svojih vršnjaka i čuvara zatvora “Vladislav”. 3. maj OŠ Ribnikar”. Podsjetimo, osim Miljane Kecmanović, na optuženičkoj klupi se našao i njezin suprug, otac ubojice maloljetnika Vladimira Kekmanovicha. Kako Curiel neformalno doznaje, Mirjana Kecmanovć nije odgovarala na pitanja oca koji je tog kobnog dana izgubio kćer. –

Na ovo i mnoga druga pitanja optužena Miljana Kecmanović nije odgovorila. Na prošlom suđenju na pitanje otkud joj DNK na čahurama pronađenim u učionici povijesti VII/2 u kojoj je njezin sin okončao krvavu bitku, odgovorila je “pustite mašti na volju”. Na slično pitanje danas na sudu, stručna DNK vještakinja Miljana Kecmanović odgovorila je da je to “dio veće slagalice”, rekli su izvori Kurira.

Inače, kako piše Kurir, i ona i njezin suprug, okrivljeni Vladimir Kekmanovich, negiraju navode optužnice Višeg tužiteljstva kojom se ona tereti za nedopušteno posjedovanje oružja i streljiva, a on je počinio teško kazneno djelo ugrožavanja javnosti. sigurnost. – Roditelji ubojice od prvog dana suđenja sebe i svoju obitelj pokušavaju prikazati kao žrtve, zbog čega su roditelji djeteta čiji je sin tog dana upucan izgubili strpljenje.

  • Bilo im je bolno gledati nesposobne glumačke pokušaje, neiskrene izraze sućuti i dojam da su se Mirjana i Vladimir Kecmanović stavili u ulogu žrtava, no kad se opuste, izaći će iz tih uloga i otkriti svoje pravo lice. – rekli su izvori Kurira, otkrivajući da je danas, kada je tuda prošao optuženi Vladimir Kecmanović, otac E. Ma Kobilski također postavio jasno pitanje. – Pitao ga je: “Zašto me gledaš punim mržnje? Uostalom, mrziš li me?” rekao, otkrivaju kako se osjećaju roditelji ubijenog djeteta kada sjede u istoj prostoriji s roditeljima njegova ubojice Dječak negira krivnju za zločin 3. svibnja prošle godine. Mirjana Kekmanovich danas je odgovarala na pitanja roditelja ubijene djece, a na sudu se obratila i Andelku Akimoviću, ocu ubijene Angeline.

Ti nisi žrtva, zašto bi lagao? – Navodno je Angelinin otac Andelko rekao da ga je sutkinja zato izvela iz sudnice. Inače, optužnicom su obuhvaćeni i vlasnik i instruktor streljane u kojoj je Vladimir Kecmanović kobnog dana obučavao sina da puca iz pištolja i ubio djecu te osiguranje. Optuženi su za lažno svjedočenje u istrazi i trebali su braniti u nastavku suđenja, ali se vlasnik streljane požalio da mu nije dobro pa je nastavak suđenja odgođen za 21. lipnja.

Prema riječima našeg sugovornika, branitelj Vladimira Kecanovića i Mirjane Kecanović, Borovoje Borovitć, izrazivši negodovanje zbog odluke sudskog vijeća da prihvati optuženog vlasnika streljane za odgodu suđenja oštro je odgovorio na zahtjev. – Borović je skočio i počeo vikati, što je bila proceduralna taktika tužiteljstva, usprotivio se odugovlačenju suđenja, ali je porota prihvatila molbu – rekao je Curielov sugovornik, podsjetivši da on i danas sjedi u sudu osim beogradskog Višeg suda. Optužnicu je zastupao Nenad Stefanović, glavni tužitelj Tužiteljstva.