Iako su ocat i soda bikarbona općenito prepoznati kao moćna sredstva za čišćenje, postoji dodatni sastojak koji ima jednaku učinkovitost. Dok su kemijske metode nedvojbeno najučinkovitiji način za uklanjanje prljavštine i bakterija, sok od limuna, popularan izbor među domaćicama za izradu sokova, može biti vrlo učinkovit u uklanjanju kamenca i hrđe.

Često se naslage kamenca zarobe na donjoj strani aparata za kuhanje, čineći ga nepropusnim za učinke uobičajenih sredstava za čišćenje. Da biste to riješili, jednostavno napunite kuhalo za vodu s 1 litrom hladne vode i stavite je da prokuha. Nakon što provrije, stavite 2 vrećice limunade u vodu.

Ostavite vodu da se potpuno ohladi miješajući je otprilike jedan sat. Nakon što to vrijeme istekne, bacite vodu i nastavite s ispiranjem kuhala za vodu.

Obavljanje zadatka čišćenja perilice posuđa.

Za temeljito čišćenje perilice jednostavno ispraznite paketić limunade u predviđeni odjeljak za tablete i aktivirajte standardni program pranja. Pripremite se biti zadivljeni pjenušavim posuđem i besprijekornim stanjem stroja.

Pospremanje kuhinjskog sudopera

Da biste dobili sudoper koji blista, slijedite ove korake: pospite sodu bikarbonu po površini, ispite sadržaj vrećice limunade preko nje i iscijedite sok iz pola limuna na to područje. Pustite da prođe kratko vrijeme prije nježnog ribanja. Završite postupak temeljitim ispiranjem vodom.

BONUS TEKST

Od davnina su ljekovita svojstva češnjaka prepoznata kao učinkovit prirodni lijek u borbi protiv virusa i prehlada. Osobito ga je važno uvrstiti u svoju svakodnevicu tijekom zimskih mjeseci kada vladaju virusne infekcije.

Opće je poznato da se naš imunološki sustav oslanja na sposobnost tijela da se obrani od utjecaja vanjskih elemenata kako bi se zaštitio od bolesti. Češnjak (Allium sativum) je moćan saveznik u tom pogledu. Češnjak, zeljasta biljka s podzemnom lukovicom i stabljikom visokom do jednog metra, pruža pravu zaštitu. Srećom, češnjak je u našim krajevima lako dostupan za konzumaciju tijekom cijele godine.

Opsežna znanstvena analiza potvrdila je da se češnjak sastoji od približno 200 moćnih spojeva, uglavnom koncentriranih u lukovici, iako se cvijet, stabljika i lišće također koriste u kulinarstvu. Češnjak se može pohvaliti bogatstvom esencijalnih nutrijenata, uključujući adenozin, alicin, aminokiseline, dijetalna vlakna, biljne masti, vitamin A, vitamin B1 i B2, vitamin C, željezo, enzime, vitalna ulja, jod, kalij, kalcij, selen, sumpor, i fosfora. Ovaj svestrani sastojak može se konzumirati i sirov i kuhan, a služi kao divan dodatak raznim jelima, a ujedno djeluje i kao prirodni konzervans za sprječavanje kvarenja hrane.

Stoljećima u prošlosti, Kinezi su češnjak koristili kao temelj za brojne ljekovite pripravke. Unutar naše tradicionalne prakse liječenja, češnjak ima cijenjeni status univerzalnog lijeka za mnoštvo bolesti.

Češnjak, svestrani sastojak, stekao je popularnost kao glavna namirnica u narodnoj kuhinji, služeći i kao jeftina opcija i kao oblik preventivne medicine. Među općom populacijom, češnjak se smatra lijekom za sve, koji ulijeva nepokolebljivo povjerenje. Tijekom povijesti, tijekom izbijanja bolesti kao što su tifus, kolera, kuga, dizenterija i gripa, češnjak se dosljedno preporučivao i koristio kao preventivno i kurativno sredstvo. Posljednjih godina razvijene su i tablete i kapsule s češnjakom za osobe koje možda ne cijene okus i miris svježeg češnjaka.