Internetski portali u posljednje vrijeme pružaju pregršt savjeta, ne samo o prirodnim dodacima prehrani za njegu kože, već i za cjelokupnu njegu tijela, što žene jako cijene.

Poznata po svojoj ikoničnoj ulozi u nadaleko obožavanoj TV emisiji “Prijatelji”, Jennifer Aniston nastavlja služiti kao svjetionik motivacije za nebrojene pojedince koji žele prigrliti dobro uravnotežen način života. Jenniferina poznata mješavina salata, koju mnogi obožavaju, i njezin svakodnevni ritual uživanja u šalici kave prožete kolagenom, neporeciv su dokaz njezina trajnog utjecaja na području zdravlja i ljepote. Kao istaknuta glumica, Aniston ne samo da je popularizirala povremeni post i ukusne smoothieje, već je također pokazala bit zdravog životnog stila kroz svoje svakodnevne prakse.

  • Važnu ulogu u njezinoj svakodnevnoj rutini imaju ljubav prema psima, redoviti odlasci u teretanu i druženje s prijateljima. Međutim, njezina je jutarnja tradicija ta koja se doista ističe – šalica kave koja se diže s kolagenom u prahu. Što je to u kolagenu što ga čini tako privlačnim? Ovaj trend nadilazi područje slavnih; osvojio je širu publiku, uključujući Srpkinje koje ga stavljaju u svoje smoothije ili vodu. Privlačnost dodataka kolagena, poznatih po svojoj sposobnosti da poboljšaju mladenački sjaj kože i ojačaju kosti, nokte i kosu, izazvala je brojne intrige.

Zdravstvene dobrobiti dodataka prehrani i njihove potencijalne prednosti kada se dodaju kavi ispitala je web stranica “Eating Well”. Važno je napomenuti, iz znanstvene perspektive, da nisu svi suplementi isti, posebno kada se uspoređuje kolagen s proteinom sirutke. Istraživanja pokazuju da su kolagenski peptidi ili hidrolizirani kolagen najučinkovitije opcije. Jennifer posebno preferira suplemente kolagena koji uključuju vitamin C i hijaluronsku kiselinu.

Važno je uzeti u obzir da iako ovi dodaci mogu imati visoku cijenu, oni možda neće dati bolje rezultate u usporedbi s konzumiranjem hrane bogate kolagenom kao što je juha od kostiju, citrusno voće, bobičasto voće i brokula. Zaključno, dijetetičarka Viktorija Siver sugerira da nema potrebe ulagati u skupe suplemente za promicanje zdravlja kostiju, kože, kose i noktiju. Umjesto toga, mogu se postići slične dobrobiti uključivanjem aminokiselina koje stimuliraju kolagen, poput prolina i glicina, kao i vitamina C, u njihovu prehranu.

Dodavanje kolagena u kavu tema je koja izaziva raspravu, a dr. Bruk Russell je izrazio zabrinutost zbog potencijalnog smanjenja njegovih dobrobiti kada je izložen visokim temperaturama. Utjecaj Jennifer Aniston daleko nadilazi njezinu uspješnu glumačku karijeru, jer služi kao izvor inspiracije i zagovara zdrav način života, čime je za mnoge zaslužila status ikone. Bez obzira odlučite li uključiti naše proizvode u svoju rutinu ili ne, ključno je dobro poznavati svoj tip kože (normalna, masna, suha, mješovita ili osjetljiva) i specifične probleme (kao što su akne, pigmentacijske mrlje, rosacea, bore ili suhu kožu) koje namjeravate riješiti.

Poznavanje točnih proizvoda koje treba uključiti u dnevni režim njege kože i razumijevanje točnog redoslijeda njihove primjene od iznimne je važnosti. Kako bismo vam pomogli u ovoj potrazi, stvorili smo temeljni vodič za njegu kože koji služi kao vrijedna referenca. Ako želite dobiti personaliziranu preporuku za našu iznimnu ponudu proizvoda za njegu kože, sve što trebate učiniti je ispuniti kratku procjenu.

U roku od 48 sati osigurat ćemo vam personalizirani režim njege kože prilagođen upravo vašem tipu kože i njezinim individualnim zahtjevima. Za početak svoje jutarnje rutine upotrijebite proizvod za čišćenje, nakon čega slijedi piling ili eksfolijant s AHA ili BHA kiselinama. Ako se piling dva puta dnevno pokaže previše abrazivnim za vašu kožu, dopušteno je odustati od ovog koraka ujutro. Nakon toga nanesite dnevnu hidratantnu kremu s pojačanim zaštitnim svojstvima. Navečer se pridržavajte iste temeljne rutine: očistite kožu odgovarajućim proizvodom, napravite piling pomoću pilinga ili pilinga na bazi AHA ili BHA kiselina i završite noćnom hidratantnom kremom.