Halid Bešlić je 2009. godine doživio veliku saobračajnu nesreću u kojoj je ostao bez desnog oka. Proveo je čitav dan u bolnici u Sarajevu, ali ako je i sam istakao, ta je tragedija promjenila tok njegovog života. Izjavio je jednom prilikom da mu je nesreća produžila život jer je počeo da živi urednije i da više razmišlja, prestao je čak i da pije.

Razlika između mene i pojedinca koji se napije nakon što je popila samo tri piva prilično je upečatljiva. U mom slučaju, bilo je potrebno nevjerojatnih 30 piva da se postigne ta razina. Ipak, ta posebna faza mog postojanja sada je čvrsto potisnuta u prošlost. Tijekom svog života dosljedno sam osjećao duboko divljenje prema dragocjenosti života. Ključno je priznati da ne snosim nikakvu odgovornost za razorni prometni incident koji se dogodio. Unatoč mojoj brzoj reakciji i marljivoj uporabi kočnica, nesretni rezultat bilo je potapanje mog vozila u kanal.

Čak i pri umjerenoj brzini od 40 milja na sat, kanal na koji sam neočekivano naišao predstavljao je ozbiljnu prijetnju mom životu. Mogućnost štete u ovom scenariju bila je neosporna. Incident se dogodio u jutarnjim satima, oko 4.30 ujutro, kada je iscrpljenost počela uzimati danak. Živo se sjećam kako sam držao cigaretu među usnama, nesvjestan da će to biti moja posljednja.

Posljednja pojava tog nesretnog trenutka bio je udarac u moju glavu. Halid je, osvrćući se na brojne narative koji su u to vrijeme kružili medijima, ukazao na značaj otkrivanja istine. Gledišta drugih nemaju utjecaja na mene; Nisam izazvao nikakve probleme zbog svoje nesposobnosti. Posljedično, potpuno sam apstinirao od vožnje i potpuno je se odrekao. Nadalje, pjevač je otkrio da se nakon nesreće znatno udebljao, iako to ne remeti njegove glasovne sposobnosti tijekom pjevanja.

Doduše, nalazim se u malo nezadovoljnom stanju zbog svoje trenutne težine. Vrijedno je napomenuti da sam nakon nesreće svjesno odlučio prestati pušiti i na moje iznenađenje ta je odluka dovela do nepredviđenog povećanja težine od najmanje 20 funti! Iako je u početku bilo prilično zapanjujuće, bio sam zatečen pozitivnim učinkom koji je imao na moje pjevačko umijeće. Bez sumnje, mogu pouzdano tvrditi da moj glas nikada nije zvučao izuzetnije nego sada.

BIOGRAFIJA

  • Kao učenik osnovne škole otkrio je svoju strast prema glazbi i počeo se amaterski baviti pjevanjem. Značajno vrijeme posvetio je raznim kulturno-umjetničkim društvima, a najduži staž imao je u KUD-u “Zijo Dizdarević”. To razdoblje glazbenog istraživanja nastavilo se sve do odsluženja vojnog roka u bivšoj SFRJ. Po povratku aktivno nastavlja svoju glazbenu karijeru nastupajući po renomiranim sarajevskim i drugim restoranima u trajanju od 5-6 godina. Godine 1979. postigao je značajnu prekretnicu snimivši svoj prvi singl, označivši početak njegovog puta ka uspjehu i prepoznatljivosti na bosanskohercegovačkoj i balkanskoj glazbenoj sceni.

Tijekom svoje karijere od 1979. do 2023. producirao je ukupno 19 studijskih albuma, uz dva live albuma. Halid Bešlić je u periodu agresije na Bosnu i Hercegovinu od 1992. do 1995. godine imao značajnu ulogu u pružanju humanitarne pomoći. Organizirao je više od 500 humanitarnih koncerata diljem Zapadne Europe. Svojim glazbenim uspjesima i postignućima zaslužio je mnoštvo nagrada i priznanja. Jedna od njegovih afilijacija je i članstvo u Udruženju glazbenika Bosne i Hercegovine.