Miroslav Ilić i Lepa Brena su bili nerazdvojni u početku karijere. Išli su skupa na turneje, ali je njihovo prijateljstvo na kraju ipak okončano. Njih dvoje nisu pričali dvije decenije, a da li će više ikada razgovarati ostaje da vidimo.

Nagađalo se oko uzroka svađe, a brojni su je pojedinci pripisivali Mirjani Antovović, Mirjaninoj bivšoj partnerici s kojom je dobila izvanbračno dijete. Međutim, Mirjana te tvrdnje nikada nije provjerila. Tijekom posljednjih pet godina vodili su pravni spor oko očinstva, a Lepa Brena je čvrsto stala uz Antonovicha, te je u više navrata s njom dolazila na sud kako bi osporila pjevačeve tvrdnje. Na kraju je sud stao na stranu Antonovicha i pravomoćno utvrdio da je Devin zapravo biološki sin pjevačice.

  • Suprotno ranijim tvrdnjama medija, svađa između Miroslava i Brennera imala je sasvim drugi povod i nije se radilo o njihovoj ljubavnoj vezi. Zanimljivo je da je ranije Miroslav kasnio na događaj na kojem je nastupala Brenna, što je dovelo do nagađanja o njegovim namjerama. Miroslav je pojasnio, rekavši: “Nisam znao da je jučer bila tamo. Kao profesionalac, ja bih bio prisutan, ali sam imao ranije obaveze koje su me spriječile da budem prisutan.” Unatoč suradnji na pjesmi “Jedan dan života”, Miroslav je otkrio kako nemaju planove za buduću suradnju.

Osvrćući se na drage i neprocjenjive trenutke koje smo dijelili na pozornici, Miroslava Lepa Brena, nekadašnja Fahreta Jahić, rekla je da su to nesumnjivo vrhunci njene karijere. Brena, priznata ikona jugoslavenske glazbene scene i simbol bogate povijesti balkanske glazbe, rođena je u Tuzli 20. listopada 1960. godine. Osamdesetih godina prošlog stoljeća na svoj je glazbeni put krenula kao članica grupe Slatki greh.

Rođena 20. listopada 1960. u Tuzli, gradu unutar granica Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, Fahreta Jahić, poznata kao Lepa Brena, postala je poznata i postigla status ikone kroz svoj jedinstveni spoj pop i folk glazbe, stila koji se obično naziva “turbo folk”. S impresivnim rekordom od preko 25 milijuna prodanih albuma, Lepa Brena ne samo da je osvojila publiku svojim glazbenim talentom, već je ostavila i trajan utjecaj na kulturno tkivo bivše Jugoslavije.

  • Odrasla u skromnom domaćinstvu u Brčkom, u Bosni i Hercegovini, ona je najmlađe dijete Abeda Jašića i Ifete Smailović. Njeni roditelji, porijeklom iz okolice Srebrenika, muslimanskih su korijena. Brena je, uz svoju braću i sestre Faketa i Faruka, odgojena u okruženju koje je njegovalo duboko poštovanje glazbe i kulturnog nasljeđa. Fahretta je od malih nogu pokazivala veliko zanimanje za glazbu. Svoj inauguracijski javni nastup imala je tijekom svoje godine petog razreda na lokalnom festivalu, osvojivši publiku svojom izvedbom pjesme Kemala Montena “Sviraj mi o nja.

Na njezinu odluku da nastavi glazbenu karijeru uvelike je utjecao spomenuti događaj. Tijekom svog školovanja u srednjoj školi često je iskazivala svoje talente na Brčanskom plesu, koji joj je poslužio kao početni pohod u svijet izvedbe. Sa snovima o uspješnoj glazbenoj karijeri, podupiralo ju je nepokolebljivo ohrabrenje njezine obitelji, koja je odigrala ključnu ulogu u njegovanju njezina umjetničkog rasta. Ova rana iskustva u Brčkom postavila su temelje za ono što će na kraju procvjetati u izvanredno putovanje jedne od najslavnijih zvijezda Balkana.