– Za danas jedna tema, koja će se itekako svidjeti ženama, a tiče se same njege lica i tijela. Mnoge drogerije imaju širok asortiman raznih sredstava u vidu krem i mlijeka za tijelo, a mi se danas malo osvrćemo prema prirodi, te govorimo o nekim maskama za lice koje su i više nego zdrave…

U ovom opsežnom priručniku ponudit ćemo vam detaljan vodič o tome kako proizvesti besprijekornu masku za lice koja eliminira potrebu za posjetom salonu ili kupnjom skupih proizvoda bogatih kemikalijama. Ova potpuno prirodna maska ​​uspješno čisti pore i umanjuje pojavu akni, bora i ožiljaka. Pokušajte, jer uvjeravamo vas da nećete biti razočarani. Osnovni elementi za izradu maske, pomiješajte 4 žlice sode bikarbone i 1 žlicu meda u posudi. Temeljito izmiješajte sastojke dok se ne postigne glatka tekstura.

Zatim umiješajte 2 žlice vode i još jednom promiješajte. Kako biste postigli optimalne rezultate, pažljivo stavite masku na kožu lica, pazeći da se klonite osjetljivih područja oko očiju i usta. Ostavite masku da stoji na licu 10 do 15 minuta. Nakon toga očistite lice ispiranjem toplom vodom i nježnim tapkanjem osušite ga nježnim pamučnim ručnikom. Za primjetna poboljšanja, moguće je provoditi ovaj režim na dnevnoj bazi uzastopnih dana.

  • Kao rezultat toga, boja vaše kože postat će sve besprijekornija, uglađenija i vizualno privlačnija. Kada je riječ o upotrebi i prednostima sastojaka, soda bikarbona služi kao antiseptik koji učinkovito uklanja mrtve stanice kože i čisti pore. Nasuprot tome, med hrani kožu, ima protuupalna svojstva i pomaže u smanjenju akni i bora. Uz primjenu ove nekomplicirane, ali vrlo učinkovite maske za lice, imate priliku postići kožu koja je ne samo zdravija, već i vizualno privlačnija, a sve to bez potrebe za ulaganjem u skupe zahvate ili potencijalno opasne proizvode za njegu kože.

Stalnim korištenjem ove organske maske možete postići željeni učinak i poboljšati cjelokupno stanje vaše kože na potpuno prirodan način. Med, vrlo cijenjena namirnica za pojedince svih dobnih skupina, izuzetan je prirodni proizvod. Nastao kao nusprodukt pčela, dobiven iz nektara cvijeća, med se često slavi kao krajnje utjelovljenje “prirodne” hrane. Sastav mu prvenstveno čine voda i jednostavni šećeri, sa sadržajem šećera od 80 g na 100 g ukupne mase.

Glavne komponente su fruktoza, s manjim udjelom glukoze. Uz zapanjujući niz od otprilike dvjesto različitih spojeva, zamršena priroda meda vjerojatno je razlog zašto su pokušaji repliciranja ove jedinstvene namirnice do sada bili neuspješni. Važno je napomenuti da su kroz povijest određene vrste meda bile uključene u prehranu za liječenje raznih bolesti. Za pojedince, posebno one koji se suočavaju s gore navedenim stanjima, sljedeća tablica nudi vrijedne uvide: Pčele, u svojoj potrazi za šećerom, posebno nektarom punim šećera koji se nalazi u cvjetovima, skupljaju ga i pretvaraju u slatku, gustu tvar poznatu kao med.

Jedna žlica ove blistave tekućine sadrži 64 kalorije, uz 17 grama različitih šećera poput fruktoze, glukoze, maltoze i saharoze. Nadalje, med sadrži male količine bitnih vitamina i minerala. Međutim, njegova prava snaga leži u obilnim količinama bioaktivnih biljnih spojeva i antioksidansa, koji su najzastupljeniji u tamnijim varijantama. Na jedinstvene karakteristike meda, uključujući njegovu nijansu, miris i okus, izravno utječu specifične vrste cvijeća koje marljive pčele posjećuju.

Opće je poznato da povišena razina triglicerida u krvotoku predstavlja značajan rizik od bolesti srca. Nadalje, ove povećane razine usko su povezane s inzulinskom rezistencijom, koja služi kao primarni katalizator za pojavu dijabetesa tipa 2. Konzumiranje prehrane koja obiluje šećerom i rafiniranim ugljikohidratima često rezultira povišenim razinama triglicerida. Međutim, brojne su studije pokazale da uključivanje meda u redoviti režim prehrane može učinkovito smanjiti razinu triglicerida, osobito kada se koristi kao zamjena za šećer.