– Jako dugo vremena nismo imali nasilje u porodici i femicid, koji je postao i više nego učestao u posljednje vrijeme. Posljednji takav se desio prije skoro tri tjedna kada je u Bosni i Hercegovini, Tuzli, suprug isjekao suprugu i svoje dvoje djece sa sjekirom….

Prema riječima poznanika, Željko Delibašić (61), prvoosumnjičeni za ubojstvo supruge Ankice Delibašić (57) u njihovoj kući u beogradskom naselju Rakovica, odnedavno je neraspoložen i stalno namrgođen. Za sada je nepoznat motiv gnusnog zločina, no prema riječima poznanika, nagađa se da su Željka možda zasmetali uspjesi i ostvarenje u karijeri njegove supruge. Kako je priopćeno iz Višeg državnog tužiteljstva u Beogradu, Željko je 2. lipnja u njihovom obiteljskom stanu smrtno stradao suprugu od koje je odmah preminula.

Prema izvoru Kurira, u pitanju je, kao što se i očekivalo, nož ostavio na povređenom grudnom košu, otišao da se istušira, a zatim promenio odeću i obuću. Nakon toga se uputio u Policijsku postaju Rakovica, gdje je prijavio svoje sudjelovanje u navedenom kaznenom djelu. Po dolasku u postaju, otvoreno je priznao da je oduzeo život supruzi i otkrio mjesto njezinih ostataka u njihovoj rezidenciji.

Motiv ovog tragičnog događaja tek treba biti utvrđen. Razlog incidenta ostaje nepoznat, a dotični se tijekom ispitivanja u tužiteljstvu odlučio na šutnju. Dodatnu zabunu čini nepostojanje bilo kakvih ranijih slučajeva nasilja unutar ove obitelji. Prema onome što su poznanici primijetili, Ankica i njezin suprug uvijek su djelovali složno, a ona mu nije prigovarala. No, kako je vrijeme odmicalo, Ankica je bila sve zadovoljnija sobom i svojim poslom, što je, tvrde oni koji ih poznaju, Željku izgleda smetalo. Ankica, simpatična osoba poznata po stalnom osmijehu i vedrom ponašanju, nedavno je doživjela nevjerojatnu transformaciju.

Njezina se sreća pojačala, potaknuta ispunjenjem koje je doživjela bavljenjem svojom strašću krojačice i radom u televizijskoj industriji, gdje je vješto izrađivala veličanstvene odjevne predmete. Ovu priču podijelila je poznanica koja dodatno ističe Ankicine pozitivne osobine. Njezino zadovoljstvo bilo je očito u njezinu izgledu, zračeći osjećajem ispunjenosti. Činilo se da je svakim danom sve više ljepota, odražavajući njezino sve veće zadovoljstvo. Činilo se da joj ništa ne može pokvariti raspoloženje, jer se činilo da sve ide sjajno.

Nasuprot tome, Željko je pokazivao nezadovoljstvo, a osmijeh mu je zasjenilo vječno mrštenje, iako to nije uvijek bio slučaj. Ona sugerira da je možda bio nezadovoljan svojim statusom i da je, kao umirovljeni policajac, pribjegao poslu u dostavljaču hrane. Prema riječima obiteljskog poznanika, došlo je do primjetne promjene u njihovom životnom stilu nakon suprugova umirovljenja i ženine bavljenja svojom strašću za dostavom hrane. Dok sam u početku vjerovala da su zadovoljni svojim skromnim načinom života, postalo je očito da s mužem nešto nije u redu.

Čini se da je osjećaj nezadovoljstva zavladao i utjecao na njegovo duševno stanje. Prema riječima mještana koji su razgovarali s Kurirom, par navodno ima kćerku, a Ankica navodno ima i žensko dijete iz prethodnog braka. – Sva sreća da te djevojke nisu bile prisutne, jer su bile istinski drage. Jedina srebrna obloga u ovoj situaciji je činjenica da su bili pošteđeni da to dožive.