– Veljko Ražnatović je prije par dana u jednom podkastu izjavio, da sada pravi malu pauzu što se tiče djece i budućih čpokoljenja. Malo je razgovarao sa suprugom Bogdanom, te su zaključili da su tri sina za sada dovoljno, mada Bogdana ima želju da dobiju i jednu djevojčicu…

Prethodnih mjesec dana rođenje trećeg sina Veljka Ražnatovića donijelo je neizmjernu sreću ne samo ponosnim roditeljima već i razdraganim bakama, djedovima, tetkama i stričevima. Domaćinstvo Ražnatović pozdravilo je dolazak malog Isaiaha koji je donio jedinstven i dubok osjećaj radosti. Bogdanova rezidencija u Ljutici i stan u Titelu zrače okrepljujućom i živahnom aurom, a Cecina nasljednica zrači istančanim osjećajem nelagode. Bojaš se obratio Instagramu kako bi objavio video koji prikazuje predanu brigu koju novi otac pruža svom djetetu, što je gesta koja mu je nedvojbeno odjeknula.

Počevši sa snimkom koja prikazuje oca kako se graciozno spušta niz stepenice dok ljulja svoje dijete, slap razmišljanja obuzima njegov um. Postupno, njegov najveći prioritet pomiče se prema sprječavanju bilo kakvih nesreća koje mogu rezultirati nenamjernim ispuštanjem dragocjenog smotuljka. Sljedeća scena usmjerava pozornost na strepnju koja okružuje potencijalnu prijetnju psa djetetu, nakon čega slijedi kadar koji prikazuje očevu nepokolebljivu budnost nad bebinim disanjem. Ovaj video odjeknuo je među Veljkovim pristašama, koji su ga smatrali i dirljivim i zadivljujućim, a mnogi su se osvrnuli na prikazane scenarije.

Neki su pojedinci razmišljali o ideji da svaka šala krije zrno istine. Ovakvo ih je razmišljanje potaknulo da razmotre vjerojatnost da se uspješni sportaš poput Veljka, koji je već otac dvojice sinova, susreće sa sličnim tjeskobama kao i očevi početnici koji kreću na roditeljski put. Dolazak Veljka Ražnatovića i Bogdaninog trećeg sina postavlja nove prepreke, ali postoji nepokolebljiva sigurnost da će on brzo pronaći način da razveseli svoje roditelje i odagna sve neutemeljene brige.

BONUS TEKST:

Posljednjih je desetljeća značaj promišljanja društvenih implikacija tehnološkog napretka eksponencijalno porastao. Brz napredak tehnologije, posebice u područjima kao što su umjetna inteligencija, robotika, genetika i digitalna tehnologija, postavlja brojne upite i prepreke za društvo, ekonomiju, pa čak i samu bit ljudske prirode. Budućnost rada i zapošljavanja tema je koja postavlja važna pitanja o utjecaju tehnološkog napretka.

Kako automatizacija i umjetna inteligencija napreduju, brojne konvencionalne radne uloge su u opasnosti od automatizacije. Istovremeno se pojavljuju nova zanimanja koja zahtijevaju stručnost u području tehnologije. Ovo predstavlja izazov za obrazovanje i osposobljavanje radne snage, budući da je ključno opremiti pojedince potrebnim vještinama kako bi zadovoljili buduće zahtjeve tržišta rada. Utjecaj tehnološkog napretka na našu komunikaciju, rad i stil života ne može se precijeniti. Digitalna revolucija, iako nudi brojne prednosti, također nam predstavlja izazove u pogledu zaštite naših podataka i osiguravanja internetske sigurnosti.

Osim toga, utječe na društvene veze među pojedincima. Međutim, tehnologija također olakšava globalnu povezanost i omogućuje pristup golemim količinama informacija, što zauzvrat ubrzava širenje znanja i pomaže u rješavanju globalnih problema. Područje medicine i zdravstvene zaštite pod značajnim je utjecajem napretka tehnologije. Genetska terapija, personalizirana medicina i digitalni alati za praćenje zdravlja revolucionirali su način na koji se pacijenti liječe i njeguju. Unatoč tome, etička pitanja u vezi s dostupnošću i pravednošću ovih tehnologija, kao i njihov potencijalni utjecaj na ljudsko dostojanstvo, dolaze u prvi plan.

Duboki društveni i politički utjecaj tehnološkog napretka vidljiv je usred ovih promjena. Digitalne platforme i društvene mreže igraju ključnu ulogu u utjecaju na javno mnijenje, političke kampanje i društvene pokrete. Istovremeno, javlja se zabrinutost u vezi s monopolističkom kontrolom tehnoloških tvrtki i njihovom društvenom moći i odgovornošću. Budućnost će nedvojbeno biti pod utjecajem stalnog i nezaustavljivog tehnološkog napretka.

Za nas je ključno razumjeti kako iskoristiti prednosti tehnologije za poboljšanje čovječanstva, dok također priznajemo i rješavamo prepreke i potencijalne nedostatke koje ona može predstavljati. To zahtijeva suradnju između svih sektora društva – vlada, poduzeća, obrazovnih institucija i civilnog društva – kako bi se izgradila budućnost koja je uključiva, održiva i prosperitetna za sve.