– O ocu Marije Šerifović se jako malo piše u posljednje vrijeme u domaćim medijima. Podsjećamo, njih dvoje su do prije tri godine bili u jako lošim odnosima, a onda kada je Marija čula da njen otac nema para za smještaj i da spava po ulicama, ona je odlučila da poduzme sljedeći korak. Otišla je u Kragujevac, unajmila mu stan za stanovanje, koje ona plaća i dan danas. 

Marija Šerifović je u svim sukobima koji su trajali i povrijednim komentarima njenog oca Rajka Šerifovića prema njenoj majci Verici Šerifović uporno pokazivala saosećanje i brigu za njega. Nažalost, Rajkovo zdravlje se nedavno pogoršalo jer je dobio gangrenu, što je rezultiralo potrebom da mu amputira nožni prst.

Marija se suočila sa teškim okolnostima i na kraju je odlučila da preseli oca u starački dom. Ona je također preuzela na sebe teret preuzimanja cjelokupnog finansijskog tereta za njegovu zdravstvenu zaštitu. Dok Marija prati majku na raznim ekskurzijama, njen polubrat Danijel Pavlović redovno posjećuje Rajka, koji slučajno živi u istoj zgradi kao i Marijin otac.
Iako Marija osigurava da Rajko ništa ne propusti pokrivajući sve troškove, on se oseća frustrirano jer njegova ćerka retko posećuje Kragujevac.

Druga štićenica, čiji je otac također u staračkom domu, otkriva da Rajko često izražava želju da vidi Mariju, ali razumije njenu posvećenost karijeri i predstojećim nastupima. Nakon što je mjesecima posvetila pripremanju albuma, Marija je konačno otišla na zasluženi odmor u Ameriku na prijeko potreban odmor i podmlađivanje.

U izboru druženja radije provodi vrijeme sa svojom majkom Vericom, a rijetko priznaje prisustvo svog oca kojeg nikada ne spominje. Njihov odnos je konstantno bio buran, prvenstveno zbog Vericine duboke averzije prema ocu, koji ju je podvrgavao mučenju i maltretiranju. Uprkos tome što je na kraju pronašla u srcu da mu oprosti, Maria ostaje nepokolebljivo odana svojoj majci, osiguravajući da njen otac dobije najveću brigu i podršku.

Rođena 14. novembra 1984. godine u Kragujevcu, Srbija, Marija Šerifović je renomirana srpska pevačica i tekstopisac koja je stekla široko priznanje. Njen put do slave započeo je kada je 2003. godine izašla kao pobednica na cenjenom takmičenju “Zvezda Granda”. Svojim izvanrednim vokalnim umećem i zadivljujućim izvođenjem iskrenih balada, Marija je brzo osvojila srca publike, katapultiravši je do ogromne popularnosti. Tokom svoje sjajne karijere objavila je brojne hit singlove, uključujući “Molitva”, “Ponuda”, “Jedan vjetar nosi”, “Bez ljubavi” i mnoge druge koji su se popeli na vrh top-lista.