Naime, Marija je nedavno otkrila kakav je poklon dobila od Borisa Tadića, bivšeg predsjednika Srbije, nakon pobjede na cijenjenom natjecanju.

Kroz anale vremena postaje očito da se priznanje i nagrada rijetko dodjeljuju onima koji se ističu u područjima glazbe, umjetnosti i drugim zaslužnim područjima. Ipak, i dalje me ne zbunjuje ova stvarnost. Moji najveći izrazi zahvalnosti, izraženi u obliku pljeska, dolaze od onih odanih pojedinaca koji su me pratili na putu dugom dva desetljeća, stareći uz mene. Državni poslovi malo me privlače; Preuzeo sam na sebe stvoriti i postići sve što je potrebno za vlastito ispunjenje, nepropusno za privlačnost bilo kakvih izvanrednih privilegija.

U živom sjećanju mi ​​je ostao tadašnji prijedlog gospodina Tijanića u kojem je predložio da Marija dobije iznos od 80.000 eura, koliko dobivaju sportaši na Olimpijskim igrama. Međutim, ovaj prijedlog nikada nije zaživio. Bio sam na prijemu, ili kako se već zvalo, kod tadašnjeg predsjednika Borisa Tadića. Pitao me: “Što mogu učiniti za tebe?” Ostao sam bez riječi. Nije bilo potrebe da išta radi za mene. Zapravo, učinio sam više za njega. Dobili smo samo kravatu i kutiju slatkiša. To je jedina istina u ovoj stvari, objasnila je Marija.

Odbijam se prilagoditi očekivanju da nosim kravatu, jer je to rezervirano za menadžment. Umjesto toga, prepuštam se jednostavnom užitku slatkiša. Ionako je svejedno. Mišljenja drugih i njihova zahvalnost nisu mi važni. Učinio sam to za našu zajednicu, kako bismo mogli doživjeti osjećaj ponosa, makar to bio samo jedan dan u godini. S ponosom možemo prigrliti svoj identitet kao Srbi, Balkanci ili kako god da se identificiramo.

Ovogodišnji izbor za Eurosong ostavio je pjevačicu Mariju Šerifović nezadovoljnom, sudeći po brojnim komentarima.

Tijekom druge polufinalne večeri na društvenoj mreži “X” Marija je svoje prisustvo istaknula kratkom porukom koja je glasila: – Ma more marš bre.

S obzirom na konstantan interes za ovo godišnje glazbeno natjecanje, čini se da je izrazila razočaranje pojedinim sudionicima, iako nije precizirala kojim.

Prije 17 godina Marija Šerifović uložila je srce u zadivljujuću izvedbu “Molitve” i izašla kao pobjednica.

BONUS TEKST

Dobitnica legendarnih glazbenih sposobnosti svoje majke, Marija Šerifović poznata je srpska pop pjevačica i jedina pobjednica Eurovizije. Kao dodatak svojim postignućima, 2023. godine prigrlila je majčinstvo kroz proces surogat majčinstva. Marija Šerifović je na ovaj svijet stupila 14. studenog 1984. godine, tačnije u gradu Kragujevcu.

S nepunih 12 godina debitirala je na festivalu “Djeca pjevaju hitove” osvojivši publiku izvedbom pjesme “Uvijek ću te voljeti” i naposljetku osigurala toliko željeno prvo mjesto. Već na prvom nastupu osvojila je i žiri i publiku, ne sumnjajući da će njezina glazbena karijera uzletjeti u vrhunce zahvaljujući njezinom moćnom vokalu. Nakon završetka srednje škole Marija je odlučila preseliti se u Beograd i upisati studij menadžmenta.

Godine 2023. postala je majka bebe koju je dobila putem surogat majčinstva. Žiri i publiku je osvojila svojim prvim nastupom, a već tada je bilo jasno da će svojim moćnim vokalom dostići sami vrh u muzičkoj karijeri. Marija se nakon završene srednje škole preselila u Beograd i upisala studije menadžmenta.

“Znaj da znam” pesma sa prvog albuma koja je postala veliki hit Godine 2003. godine Marija izdaje svoj prvi album pod nazivom „Naj, najbolja“ na kome se našlo sledećih 8 hitova: “Znaj da znam”, “Sad idi nek’ te đavo nosi”, “Naj, najbolja”, “Još jedan korak”, “Ti mi se sviđaš”, “Ti i samo ti”, “Volim ga”, “Za sreću nam malo treba”.

  • Marija je 2004. godine osvojila prvo mesto na Budvanskom festivalu sa pesmom „Bol do ludila“ za koji će kasnije snimiti i spot, dok je 2005. godine bila sedma na Beoviziji sa pesmom „Ponuda“ i prva na Radijskom festivalu sa pesmom „U nedelju“.